Новости Новости 29.10.2021 в 09:29 comment views icon

Мінцифра візьме розробника фейкової копії Дії до себе на «‎перевиховання в ІТ» — до суду він працюватиме у відомстві над «‎кількома соціально значущими проєктами»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Історія з розробника фейкової копії застосунку Дія, яка дозволяла створювати підроблені документи, отримала неочікуване продовження — Мінцифра вирішила взяти 21-річного жителя Запоріжжя до себе на «‎перевиховання в ІТ». До суду він буде працювати над соціальними проєктами в Мінцифрі, повідомила пресслужба відомства.

Цю ідею запропонували в Міністерстві внутрішніх справ, розповів у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. У перемовинах взяли участь Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«‎Хлопець виявився трохи сором’язливим, але дуже розумним, начитаним. Уже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати й сам збирає весь дизайн у Figma. Тому ми вирішили дати йому шанс виправитись. Одним з його перших завдань є розробка різного дизайну соціальної реклами у підтримку вакцинації та проти вживання алкоголю молоддю. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його вміння у потрібному напрямку»

Михайло Федоров,

віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України

Міністр також зазначив, що попри надану можливість на виправлення, хлопець отримає покарання за рішенням суду. Санкція статті Кримінального кодексу України, за якою відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 361 — несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), передбачає до шести років позбавлення волі.

Кіберполіція викрила розробника фейкового застосунку Дія — йому загрожує до шести років ув’язнення

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Також він зазначив, що у майбутньому Мінцифра буде створювати проєкти, щоб долучати молоді таланти для самореалізації, тим самим не даючи їм порушувати закон. “Одне прошу: не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал доступу до Мінцифри не працює”, — також зазначив Федоров.

 


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: