Рубрики Новости

Міжнародний COVID-сертифікат у «Дії» відтепер можна отримати зі звичайним паспортом-книжечкою

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міжнародний COVID-сертифікат у застосунку Дія можна отримати без ID-картки або біометричного закордонного паспорта. Про це повідомили розробники та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Таким чином, відтепер українці, які мають паспорт-книжечку, також зможуть згенерувати міжнародний COVID-сертифікат у застосунку Дія. Така можливість з’явилась в оновленій версії застосунку, яка вийшла вчора ввечері та вже доступна в офіційних магазинах AppStore, Google Play чи App Gallery. Важливо підкреслити, що згенерувати без ID-картки або біометричного закордонного паспорта можна лише міжнародний COVID-сертифікат. При цьому паспорт-книжечка у застосунку Дія показуватися не буде.

Послідовність дій не змінилась — потрібно авторизуватись у застосунку через BankID → натиснути «Послуги» → пункт «COVID-сертифікати» → «Отримати сертифікат» →  галочка, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію. Далі документ має підтягнутися автоматично.

Можливість отримати міжнародний COVID-сертифікат зі звичайним паспортом-книжечкою розробники додали через два дні після того, як спростили механізм отримання документів — КЕП і Дія.Підпис (з горезвісною технологією сканування обличчя Photo ID) стали необов’язковими. За останні кілька днів розробники внесли ще низку змін, пов’язаних з сертифікатами — відучора у Дії доступні СOVID-сертифікати для дітей старше 12 років, а за день до цього почався бета-тест COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів. На черзі сертифікати про одужання від COVID-19 — вони мають з’явитись найближчим часом.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Днями Мінцифра повідомила, що додатком «Дія» користуються 9 мільйонів українців, які згенерували понад 5 мільйонів COVID-сертифікатів. Водночас понад 900 тисяч українців користуються міжнародними COVID-сертифікатами.

Disqus Comments Loading...