Рубрики Новости

Перший в Україні магазин IKEA відкриється 1 лютого 2021 року в київському ТРЦ Blockbuster Mall

Опубликовал
Сергій Кулеш

Перший в Україні магазин IKEA відкриється 1 лютого 2021 року в ТРЦ Blockbuster Mall, повідомляє ресурс RAU з посиланням на джерела на ринку. Додатковим підтвердженням готовності магазину до відкриття виступають фотографії користувачів в соцмережах.

Український об’єкт найбільшого в Європі оператора товарів для дому та затишку поки офіційно не розпочав роботу. Але на фотографіях видно, що магазин уже повністю готовий прийняти відвідувачів, а в оголошенні обіцяють “відкрити цей вхід при першій же можливості”. За даними RAU, технічне відкриття магазину вже відбулося, а офіційно торгова точка одного з найбільш очікуваних рітейл-операторів почне роботу вже в понеділок, 1 лютого.

Стандартний гіпермаркет IKEA займає площу в десятки тисяч квадратних метрів, і розташований, як правило, за містом. Але з 2018 року компанія почала розвиток невеликих форматів торгових точок, які будуть відкриватися в центральних районах міст. Саме такий магазин формату City Store з площею близько 5000 кв. м вже зовсім скоро запрацює в Україні.

Онлайн-курс "Математика тастатистика для Data Science" від robot_dreams.
Навчіться проводити статистичний аналіз даних за допомогою Python та розвиньте математичне мислення для розв’язання реальних завдань Data Science.
Детальніше про курс

Спочатку шведи планували відкрити точку такого формату восени 2019 року в ТРЦ Ocean Mall, який знаходиться на Либідській площі поруч з ТРЦ Ocean Plaza. Але ТРЦ так і не був відкритий і плани виходу на український ринок знову довелося переглянути. В результаті влітку 2020-го, після не зовсім вдалого запуску інтернет-магазину, був підписаний договір з ТРЦ Blockbuster Mall, і за планом магазин в новій концепції повинен був прийняти перших відвідувачів до кінця 2020 року. Карантинні обмеження і закриття всіх ТРЦ для відвідувачів в період з 8 по 25 січня змусили в черговий раз змінити терміни відкриття – правда, всього на місяць.

Нагадаємо, вперше чутки про вихід IKEA на український ринок з’явилися в 2005 році. Але через 15 років перспектива залишалася все такою ж неоднозначною. Офіційний інтернет-магазин IKEA почав роботу в Україні 14 травня 2020 року, і вже в перші години після запуску наплив користувачів помітно ускладнив роботу порталу. Поки IKEA пропонує українським покупцям асортимент з близько 3600 доступних товарів і рішень для дому. До початку 2021 року рітейлер відкрив в Києві три точки видачі інтернет-замовлень: в ТРЦ Rive Gauche, гіпермаркеті Metro на Кільцевій дорозі та ТРЦ Lavina Mall.

Джерело: RAU, Алла Валенса (фото)

Disqus Comments Loading...