Рубрики Новости

Рада ЄС ухвалила нові правила для вільних подорожей в умовах пандемії — вони набудуть чинності з 1 лютого

Опубликовал
Володимир Скрипін

З 1 лютого набувають чинності рекомендації Ради Європейського Союзу щодо вільних подорожей під час пандемії. Документ ухвалили на засіданні 25 січня, повідомляє Рада ЄС.

Не секрет, що з самого початку пандемії COVID-19 більшість країн світу запровадила ті чи інші обмеження для міжнародних подорожей, включаючи вимоги щодо обов’язкової вакцинації та режиму самоізоляції. Вони діють досі.

Карантинні обмеження не будуть залежати від того, з якої країни в’їжджає людина, за винятком держав, де значно поширений COVID-19. Тож ключовими факторами для в’їзду у країни ЄС стануть:

  • повний курс вакцинації;
  • негативний тест;
  • одужання від COVID-19.

Вони мають бути підтверджені чинними цифровими сертифікатами ЄС. Особи, які не мають цифрового сертифіката ЄС, можуть бути зобов’язані пройти тест до прибуття або після — не пізніше ніж за 24 години.

Онлайн-курс "Комерційний Аудіопродакшн" від Skvot.
Навчіться створювати, зводити й мастерити музику для комерційних проєктів — кіно, серіалів, улюблених ігр чи вірусних рекламних роликів.
Детальніше про курс та довід лектора

Напередодні у ВООЗ рекомендували зняти або послабити обмеження на міжнародні поїздки через їхню неефективність — натомість заборон на подорожі, які ніяк не завадили поширенню штаму «Омікрон» та тільки підвищили соціальну напругу у комітеті закликали ширше застосовувати тестування або карантин. Також варто нагадати, що на минулому тижні Україна за прикладом низки інших держав ЄС скоротила термін дії COVID-сертифіката до 9 місяців — з можливістю продовження ще на 270 днів після введення бустерної дози вакцини, за яку вчора призначили ще 500 грн допомоги по програмі «єПідтримка».

Disqus Comments Loading...