Рубрики Новости

РНБО прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у кінці лютого — «60 тис. випадків щоденно та близько 1 млн за місяць»

Опубликовал
Володимир Скрипін

За попередніми розрахунками, які Рада національної безпеки та оборони України надала, наприкінці лютого добова захворюваність на COVID-19 буде на рівні 59 000 випадків, а всього за лютий коронавірусом може захворіти близько 1 млн українців. Такі цифри озвучив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін в інтерв’ю «ЛігаLife».

Водночас заступник міністра охорони здоров’я назвав прогноз «оптимістичним».

«Зараз немає фінальних прогнозів, багато змінних ще в процесі або обговорення, або з’ясування.

За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 000 осіб може хворіти щоденно, сумарно біля 1 млн українців за лютий може захворіти.

Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, – десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидкою буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах – поки що рано казати».

Ігор Кузін

заступник міністра охорони здоров’я України

За словами Ігоря Кузіна, нового локдауну в країні більше бути не має, а нова хвиля омікрону може бути швидкою, але болючою. Також він наголосив, що наразі пріоритетною має бути вакцинація підлітків 14-18 років.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

«По суті, це хвиля на півтора місяця максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об’єктів критичної інфраструктури.

Локдаунів, як у нас було у 2020 році,  не планується.

Для нас важливо захистити підлітків 14-18 років. Вони найбільш соціально активні. Обов’язковості в цій віковій групі ми поки що не розглядаємо, поки що буде залишатися рекомендованою.

Утім, з огляду на те, що омікрон поширюється доволі швидко і зокрема у цій віковій групі, я б рекомендував усім батькам стимулювати своїх 14-18-річних дітей максимально швидко щепитися»

Ігор Кузін

заступник міністра охорони здоров’я України

Під час хвилі омікрону планується застосування наявних карантинних обмежень —  ніяких змін не планується. Водночас Кузін повідомив, що МОЗ має намір стимулюватимемо місцеві органи влади активніше застосовувати вимоги помаранчевої зони.

Наприкінці 2021 року уряд продовжив адаптивний карантин — він діятиме щонайменше до 31 березня 2022 року, а з 6 січня в Україні повноцінно стартувала програма повторної або бустерної вакцинації.

20 січня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про різке зростання захворюваності на COVID-19 та початок нової хвилі коронавірусу в Україні. Цього разу епіцентр — на заході країни. За добу, 20 січня, в Україні виявили 20 156 хворих на COVID-19 (за 19 січня було 18 479). Цього разу Найбільше нових випадків — в Івано-Франківській (2427), Львівській (1989) областях та Києві (1552). Очікується, що саме Івано-Франківська першою потрапить у «червону» зону.

 

Доповнено [16:47]: З 24 січня в Івано-Франківській області запровадять «червону» зону карантину — відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 січня. Наразі в Івано-Франківській області перевищені показники більшості індикаторів, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки. Івано-Франківська область першою повернулась до «червоної» зони після минулої хвилі менш ніж два місяці. Ще сім регіонів знаходяться у «помаранчевій» зоні: Житомирська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області. Решта — поки що «жовті».

У «червоній» зоні — найвищій за рівнем епідеміологічної небезпеки — громадським закладам дозволяється працювати тільки за умови, що весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Водночас місцева влада може встановлювати додаткові обмеження.

Disqus Comments Loading...