Новости Новости 21.01.2022 в 15:22 comment views icon

РНБО прогнозує пік захворюваності на COVID-19 в Україні у кінці лютого — «60 тис. випадків щоденно та близько 1 млн за місяць»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

За попередніми розрахунками, які Рада національної безпеки та оборони України надала, наприкінці лютого добова захворюваність на COVID-19 буде на рівні 59 000 випадків, а всього за лютий коронавірусом може захворіти близько 1 млн українців. Такі цифри озвучив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін в інтерв’ю «ЛігаLife».

Водночас заступник міністра охорони здоров’я назвав прогноз «оптимістичним».

«Зараз немає фінальних прогнозів, багато змінних ще в процесі або обговорення, або з’ясування.

За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 000 осіб може хворіти щоденно, сумарно біля 1 млн українців за лютий може захворіти.

Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, – десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидкою буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах – поки що рано казати».

Ігор Кузін

заступник міністра охорони здоров’я України

За словами Ігоря Кузіна, нового локдауну в країні більше бути не має, а нова хвиля омікрону може бути швидкою, але болючою. Також він наголосив, що наразі пріоритетною має бути вакцинація підлітків 14-18 років.

«По суті, це хвиля на півтора місяця максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об’єктів критичної інфраструктури.

Локдаунів, як у нас було у 2020 році,  не планується.

Для нас важливо захистити підлітків 14-18 років. Вони найбільш соціально активні. Обов’язковості в цій віковій групі ми поки що не розглядаємо, поки що буде залишатися рекомендованою.

Утім, з огляду на те, що омікрон поширюється доволі швидко і зокрема у цій віковій групі, я б рекомендував усім батькам стимулювати своїх 14-18-річних дітей максимально швидко щепитися»

Ігор Кузін

заступник міністра охорони здоров’я України

Під час хвилі омікрону планується застосування наявних карантинних обмежень —  ніяких змін не планується. Водночас Кузін повідомив, що МОЗ має намір стимулюватимемо місцеві органи влади активніше застосовувати вимоги помаранчевої зони.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Наприкінці 2021 року уряд продовжив адаптивний карантин — він діятиме щонайменше до 31 березня 2022 року, а з 6 січня в Україні повноцінно стартувала програма повторної або бустерної вакцинації.

20 січня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про різке зростання захворюваності на COVID-19 та початок нової хвилі коронавірусу в Україні. Цього разу епіцентр — на заході країни. За добу, 20 січня, в Україні виявили 20 156 хворих на COVID-19 (за 19 січня було 18 479). Цього разу Найбільше нових випадків — в Івано-Франківській (2427), Львівській (1989) областях та Києві (1552). Очікується, що саме Івано-Франківська першою потрапить у «червону» зону.

В Україні нова хвиля коронавірусу: до «помаранчевої» зони потрапили сім областей

 

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Доповнено [16:47]: З 24 січня в Івано-Франківській області запровадять «червону» зону карантину — відповідне рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 січня. Наразі в Івано-Франківській області перевищені показники більшості індикаторів, за якими визначається рівень епідемічної небезпеки. Івано-Франківська область першою повернулась до «червоної» зони після минулої хвилі менш ніж два місяці. Ще сім регіонів знаходяться у «помаранчевій» зоні: Житомирська, Львівська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області. Решта — поки що «жовті».

У «червоній» зоні — найвищій за рівнем епідеміологічної небезпеки — громадським закладам дозволяється працювати тільки за умови, що весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Водночас місцева влада може встановлювати додаткові обмеження.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: