Рубрики Новости

У застосунку «Київ Цифровий» з’явиться голосування за проєкти Громадського бюджету, підтримати ініціативи можна буде вже з 17 серпня 2021 року

Опубликовал
Сергій Кулеш

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА повідомив, що зовсім скоро у міському застосунку «Київ Цифровий» з’явиться голосування за проєкти Громадського бюджету. Вже 17 серпня 2021 розпочинається голосування за нові проєкти «Громадського бюджету Києва«, та містяни зможуть підтримувати важливі ініціативи у застосунку.

У цьому році до Громадського бюджету подали 1 429 проєктів, а місто виділило 200 мільйонів гривень на реалізацію тих, що переможуть у голосуванні. Голосувати зможуть резиденти Києва та платники податків у бюджет столиці, які досягли віку 16 років. Підтримати можна до 10 проєктів — по одному в одній тематиці.

У «Київ Цифровий» розробили зручну систему контролю голосування. За допомогою Bank ID перевірятимуть вік і місце реєстрації, а запит на підтвердження сплати податків направлятимуть у Державну податкову службу України.

Користувачі зможуть дізнатися правила голосування, підтримати обрані проєкти, зберегти перелік обраних і поділитися QR-кодом з проханням підтримати проєкт. У застосунку налаштовують систему сповіщень, що повідомлятиме про початок і завершення голосування та перемогу обранців. Громадський бюджет з’явиться в міському застосунку в серпні — до початку голосування.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Зазначимо, що «Київ Цифровий» — це застосунок, що об’єднав головні міські сервіси. Наразі користувачам вже доступні: поповнення транспортної карти, QR-квитки, оплата паркування, сплата штрафів і повернення евакуйованої автівки з QR-кодом. Зазначимо, що «Київ Цифровий» увійшов у Топ-10 безкоштовних застосунків у App Store, в нього вже понад півмільйона користувачів.

Джерело: КМДА

Disqus Comments Loading...