Рубрики Новости

Зеленський анонсував «‎‎єСмартфон» — людям від 60 років безоплатно роздадуть сучасні смартфони

Опубликовал
Володимир Скрипін

У межах Diia Summit 2022 з презентацією нових електронних послуг та документів у «‎Дії», яка проходить у ці хвилини, взяв участь президент України Володимир Зеленський, який у своїй вступній промові анонсував дві гучні ініціативи — єСмартфон та онлайн-опитування.

«‎‎єСмартфон»

Нова ініціатива президента Володимира Зеленського. Ідея полягає у тому, щоб спростити доступ до державних послуг для людей похилого віку: у межах нової державної програми передбачається закупівля сучасних смартфонів, які безоплатно роздадуть вакцинованим громадянам України, старшим за 60 років — щоб вони могли безперешкодно отримувати державні послуги у застосунку «‎Дія». Також вони отримають спеціальний пільговий тариф.

«Держава у смартфоні — для всіх! Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку. Незабаром громадяни України, старші 60 років і вакциновані, отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф»

Володимир Зеленський,

Президент України

Всього планується закупити «сучасні смартфони» для 8,5 млн громадян. Запуск ініціативи запланований на весну 2022 року, проте фінансові деталі та інші подробиці щодо програми поки не розголошуються.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Онлайн-опитування

Новий сервіс для розвитку е-демократії в країні, який з кінця минулого року тестували з обмеженим колом учасників. Опитування серед користувачів «‎Дії» допоможуть владі дізнатися думку людей, а команді — розробляти нові послуги. В перспективі Мінцифра планує реалізувати вибори онлайн. Про систему електронних виборів, яка дозволить голосувати онлайн, Мінцифра невпинно розповідає протягом останніх кількох років — робота у цьому напрямку ведеться щонайменше з 2020 року.

Disqus Comments Loading...