Рубрики Новости

Мінцифра розповіла про 100 «перемог» у 2021 році та запустила бета-тест двох нових послуг у «Дії» — опитування для е-демократії та розпізнавання обличчя без необхідності крутити головою

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністерство цифрової трансформації України підбило підсумки року та розповіло про 100 свої «перемог» — найважливіші досягнення за останні 12 місяців.

Цьогоріч Мінцифрі виповнилося два роки й минулого року творці «Дії» також виокремлювали 100 своїх найбільших досягнень.

Одним з найголовніших досягнень у Мінцифрі називають запуск COVID-сертифікатів, що дозволили українцям не тільки подорожувати, а ще й повернутися до звичайного життя. Україна стала однією з перших держав не членів ЄС, яка змогла отримати взаємне визнання цифрових сертифікатів. Наразі у «Дії» можна генерувати не тільки сертифікат про вакцинацію, але й про одужання, сертифікат на підставі ПЛР-тестування, а також дитячі COVID-сертифікати.

Загалом у 2021 році Мінцифра запустила 12 нових послуг на сайті та в застосунку «Дія». Серед них — призначення/перерахунок пенсії, оформлення субсидії, автоматична реєстрація ФОП, зміна місця реєстрації онлайн у форматі бета-тестування. Загалом на порталі вже доступні 72 послуги, а в застосунку — 9 послуг та 15 цифрових документів.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Серед інших вагомих досягнень Мінцифра виокремлює дві субвенції — «Ноутбук кожному вчителю» та «Інтернет-субвенція» з під’єднанням сіл до оптичного інтернету.

Державний застосунок «Дія» на тлі запуску програми «єПідтримка» «єПідтримка — президентська ініціатива з підтримки бізнесу, за якою українці із сертифікатом про повну вакцинацію можуть отримати по 1 000 грн від держави. Перший этап з виплати допомоги у «Дії» стартував 19 грудня на початку грудня  встановив новий рекорд, подолавши позначку у 12 млн користувачів.

Зараз «Дія» зростає на майже 50 тисяч користувачів щодня, і сайтом «Дія» теж користуються більше як 12 млн українців, зазначили в Мінцифрі. 21 грудня у «Дії» з’явились сповіщення про нові кредити та перевірку кредитної історії, а відучора проходить бета-тестування двох нових послуг — опитувань (вони, як обіцяють розробники, «скоро стануть вашим улюбленим інструментом е-демократії») та покращеної версії технології розпізнавання обличчя PhotoID, яка, на відміну від попередньої, не потребує крутити головою у різні боки. Долучитися до бета-тесту може кожег охочий за посиланням.

З усіма 100 перемогами Мінцифри у 2021 році можна ознайомитися на сайті.

***

У лютому відбудеться наступна велика презентація Diia Summit, де очікується запуск нових цифрових послуг у декількох сферах. Наразі Мінцифра працює над 94 цифровими проєктами, які охоплюють всі сфери та галузі — від юстиції до медицини. Серед них — вибори онлайн і спецрежим для IT-індустрії «Дія.City», який має запрацювати вже наприкінці січня – на початку лютого 2022 року.

Раніше відомство запустило спеціальний сайт plan2.diia.gov.ua — на ньому можна знайти не тільки стислий опис по кожній послузі, яка розроблюється спільно з іншими міністерствами, а також відстежувати реалізацію проєктів у режимі реального часу та давати рекомендації.

Disqus Comments Loading...