Рубрики Статті

10 ексклюзивів Nintendo Switch, у які зобов’язаний зіграти кожен геймер

Опубликовал
Никита Казимиров

Гібридна консоль Nintendo Switch для багатьох українців з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну розкрилася з нового боку. Адже її формат дає змогу грати де завгодно і за будь-яких обставин — хоч у дорозі, хоч у невеликому селі, хоч без електрики. І нехай ексклюзиви коштують дорогувато, але кожен того вартий.

Зібрали десятку гідних ексклюзивних ігор для Switch, в які зобов’язаний зіграти кожен власник консолі. Вони точно допоможуть скрасити вам будні.

Super Mario Odyssey

Ідеальна гра для ознайомлення з можливостями Nintendo Switch і один із найкращих платформерів у принципі. Super Mario Odyssey стала одним із перших головних ексклюзивів Switch у 2017 році. І досі продовжує залишатися прекрасною грою з усіх боків.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

В Odyssey Маріо вирушить у подорож різними унікальними королівствами, щоб укотре врятувати Принцесу Піч від злісного Боузера, який хоче одружитися з дівчиною. Компанію Маріо складе кепка Кеппі, завдяки якій герой може вселятися у ворогів і об’єкти, отримуючи їхні унікальні властивості.

На цій особливості й будується майже весь ігровий процес. Super Mario Odyssey вирізняється позамежним рівнем креативності у всіх своїх елементах. Численні секрети, випробування, приємні сюрпризи та нестандартне використання знайомих механік не дадуть тут занудьгувати. Nintendo вкотре довела, що краще за неї платформери ніхто не робить.

The Legend of Zelda Breath of the Wild

Ще один ключовий ексклюзив Nintendo, але вже націлений на більш хардкорну аудиторію. Адже пригоди Маріо все-таки можуть здатися трохи наївними й дитячими. З Breath of the Wild такого точно не буде.

Почати варто хоча б із зав’язки. Лінк приходить до тями в зруйнованому королівстві Хайрул після поразки в битві зі злом. Тепер йому потрібно відновити свої сили, знайти відповідну екіпіровку і надійних союзників, щоб взяти реванш.

Breath of the Wild полонить своєю абсолютною свободою дій. Місцевий відкритий світ ні до чого не примушує, ніяких зайвих знаків питання на карті не буде. Але вам особисто захочеться досліджувати кожен його куточок, адже майже скрізь захований якийсь секрет або корисний предмет. До висот Breath of the Wild у плані відкритого світу зуміла наблизитися хіба що Elden Ring, але багато в чому подорож Лінка залишається неперевершеною.

Серія Pokemon

Про це регулярно забувають, але за розробку Pokemon відповідає не сама Nintendo, а студія Game Freak. Через це стандарти виробництва в авторів дещо нижчі, а про погану графіку ігор серії на Switch не висловився тільки ледачий. Але це не заважає кожній частині продаватися мільйонами копій.

Вся справа в приємному геймплеї, який працює ось уже багато років. Суть кожної частини Pokemon полягає в колекціонуванні особливих монстрів — покемонів. Кожного покемона можна тренувати, щоб у підсумку битися з іншими тренерами та їхніми покемонами. Також у кожній частині є унікальні красиві локації та чарівні персонажі.

На Switch доступні такі частини:

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! та Let’s Go, Eevee!
Pokémon Sword та Shield
Pokémon Brilliant Diamond та Shining Pearl
Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Scarlet та Violet

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo зуміла відокремитися і у світі файтингів. У серії Super Smash Bros. немає традиційної смужки здоров’я, а місцеві рівні ніби взяли з платформерів. Але глибина геймплея в кожній частині все одно позамежна.

Super Smash Bros. Ultimate — вершина розвитку серії. Приставка Ultimate тут не просто так, адже в грі зібралися, здається, взагалі всі персонажі ігор Nintendo — і не тільки. Тут, до того ж можна пограти за Стіва з Minecraft і Джокера з Persona 5. Велика кількість додаткових випробувань перевірить ваші навички гри. А потім ви можете піти в онлайн-режими — і побачити, як грають справжні професіонали.

Утім, онлайн у файтингах — це своя сувора культура. Тож можете сприймати Super Smash Bros. Ultimate просто як набір приємних випробувань (є навіть користувацькі карти завдяки редактору арен).

Paper Mario: The Origami King

Серія Paper Mario незвичайна відразу з двох причин. По-перше, вона виділяється своїм візуальним стилем, у якому все ніби зроблено з паперу. По-друге, вона поєднує канони світу Маріо з геймплеєм JRPG. І робить це досить вдало.

У The Origami King Маріо і його друзі знову необхідно врятувати Піч, яку цього разу перетворили оригамі. Навколо концепції оригамі та розгортається (каламбур доречний) вся історія.

Paper Mario: The Origami King поєднує незвичайну бойову систему і розв’язання головоломок. Це досить специфічна, але все одно яскрава та емоційно тепла гра.

Xenoblade Chronicles 3

Серія Xenoblade Chronicles — це японські рольові ігри в найбільш стереотипному значенні цього терміна. З великою кількістю параметрів, яскравих персонажів, унікальних механік, сюжетних поворотів і, чого вже соромитися, дурнуватих моментів. Xenoblade Chronicles 3 намагається знайти ідеальний баланс між серйозним тоном першої частини та карикатурною анімешністю другої. І багато в чому в неї це виходить.

Місцева історія розповідає про дві держави, що воюють, — Ківз і Агнус. Перша зосередилася на технологічних розробках, друга — на магії. Головні герої — солдати з двох країн (по три на кожну), яким належить об’єднатися, щоб дізнатися правду про світ навколо і, можливо, покласти край багаторічному конфлікту.

Бойова система тут багато в чому автономна, але все одно простір для поліпшень і тактик у грі пристойний. А досліджувати місцевий світ і пізнавати персонажів краще не набридає до самого фіналу.

WarioWare: Get It Together!

Варіо — лиходій зі всесвіту ігор про Маріо. Тільки ось його спін-офф WarioWare ніяк із пригодами водопровідника не пов’язаний. Адже це «всього лише» набір веселих змагальних мініігор, який точно сподобається будь-якій компанії.

У WarioWare: Get It Together! є випробування на будь-який смак. Збір предметів на швидкість, невеликі платформні челенджі, головоломки та особливі вікторини — тут є взагалі все.

WarioWare: Get It Together! відрізняється ще й наявністю різних персонажів з унікальними здібностями, щоб проходити мініігри було веселіше. Чудова розвага для найрізноманітніших друзів і компаній.

Mario Party Superstars

Ще одна гра для вечірок, основа якої — мініігри. Тільки в Mario Party вони ще упаковані у формат настільної гри з кидками кубиків і пересуванням по ігровому полю. Своїм суперникам можна зіпсувати життя і на цьому етапі, що додає грі азарту.

Мініігор у Mario Party Superstars рівно сотня. Геймплейно вони прості, зате веселі. Наприклад, в одній потрібно провести лінію, якомога сильніше наближену до контуру, а в іншій — обігнати всіх на треку для бігу. Просте управління дасть змогу зрозуміти в гру навіть тим, хто взагалі зі світом відеоігор не знайомий.

Nintendo Switch Sports

Ще одна особливість Nintendo Switch — контролери-джойкони, які можуть відстежувати своє положення в просторі. На цій особливості будується геймплей багатьох ігор. Nintendo Switch Sports — одна з них.

У ній зібрані класичні види спорту на кшталт футболу, боулінгу і тенісу. Керувати грою потрібно рухами в реальному житті. Тобто виходить ще й непогане фітнес-тренування.

Також у грі є мультиплеєр, причому навіть локальний. Адже разом змагатися точно буде веселіше.

Fitness Boxing

Одна з найкращих фітнес-ігор в ігровій індустрії в принципі. Багато в чому її можна вважати такою завдяки чіткому геймплейному фокусу. Адже Fitness Boxing концентрується всього на одному виді спорту — боксі.

Тут вас і навчать усіх ударів і технік, і план тренувань підготують, і факти про бокс розкажуть. Якщо займатися (або грати, як хочете) у Fitness Boxing щодня, то можна цілком привести себе у форму. А ігровий формат з оцінками й балами ефективність лише підстьобує займатися старанніше.

Disqus Comments Loading...