Рубрики Статті

13 трендів криптовалютного ринку, до яких буде прикута увага лідерів індустрії у 2022 році

Опубликовал
Элина Сулима

Після тривалого затишшя на ринку криптовалют спостерігається неабияке пожвавішання. Епоха Web2 поступово добігає кінця, а їй на зміну приходить ера Web3. NFT, DeFi-застосунки, GameFi, DAO – все це передвісники початку цього незворотного процесу. Спробу передбачити розвиток подій на криптовалютному ринку у 2022 році роблять експерти інтернет-видання Cointelegraph у статті «13 трендів криптовалютного ринку, до яких буде прикута увага лідерів індустрії у 2022 році».

На крипторинку найближчими місяцями очікуються великі зміни

Нові фінансові інструменти, розвиток крипто-спільнот, NFT та геймінгова криптовалюта – найближчими місяцями у світі криптовалют відбудуться неабиякі зміни.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Останні роки у ЗМІ темі криптовалют приділялося мало уваги. Особливих приводів для новин не було, та й у звичайних інтернет-користувачів вони (тобто криптовалюти), через відсутність у них спеціальних знань, особливого зацікавлення не викликали.

Проте за кілька місяців ситуація різко змінилася – криптовалюти все частіше стали з’являтися в заголовках новин. І тут вже користувачі в усьому світі замислилися: а може, крім біткоїну, тут є ще щось?

Завдяки приходу нових гравців – від глобальних корпорацій до звичайних геймерів – на криптовалютному ринку найближчими місяцями очікуються великі зміни. Торкнуться вони навіть нових розробок.

Давайте подивимося, які 13 тенденцій розвитку ринку криптовалют у 2022 році прогнозують учасники Cointelegraph Innovation Circle.

Поява великої кількості традиційних фінансових гравців на ринках цифрових активів

Бен Кнаус, Sch0lar

Традиційні фінансові гравці продовжуватимуть виходити на ринки цифрових активів. Нещодавно мені дзвонили генеральний партнер фонду прямих інвестицій та венчурний капіталіст з Лондона. Обидва вони одностайні в думці щодо того, що Circle Yield, біржові фонди та підмережі на Avalanche остаточно змінять інституційні та традиційні уявлення про світ фінансів.

Зниження залежності криптобрендів від ЛГМ-ів (лідерів громадської думки)

Дів Шарма, Blockwiz Solutions Limited

Раніше більшість криптомаркетингових кампаній витрачали тисячі доларів на оплату послуг ЛГМ-ів. Після ребрендингу Facebook у Meta ми спостерігаємо набагато вищу рентабельність інвестицій та зростання попиту на платну рекламу у Instagram, Facebook та Google. У 2022 та наступних роках успішні криптовалютні бренди зменшать свою залежність від ЛГМ-ів та виділятимуть більше коштів на платну рекламу та SEO як найважливішу частину своєї стратегії виходу на ринок.

Поява GameFi

Руперт Барксфілд, Amulet

Ми вже спостерігаємо величезні інвестиції в GameFi. До кінця 2022 – початку 2023 року вийде перша криптоінтегрована гра категорії ААА. Щойно підлітки зрозуміють, що можуть заробляти, граючи в улюблену гру, GameFi вже не зупинити.

Чіткіше законодавче регулювання DeFi

Джон Уінгейт, BankSocial

На криптовалютному ринку спостерігатиметься справжня революція у сфері традиційних фінансів. Це дозволить прояснити всі законодавчі моменти, пов’язані з цими платіжними системами, що швидко розвиваються. Кредитні спілки та фінтех-компанії, що відповідають етичному критерію «криптовалюти для людей», отримають більше можливостей впливати на цей процес. Регуляторам буде легше працювати з екосистемами, які забезпечують децентралізованим фінансам більший рівень централізованої безпеки.

Підвищена увага SEC (Комісія з цінних паперів та бірж) до security-токенів

Хервіг Конінгс, Security Token Group

Цьогоріч я очікую на новий сплеск зацікавленості до security-токенів. Оскільки це було в 2018 році, коли SEC почала застосовувати закони про цінні папери до ICO. Оскільки NFT-проекти також починають заходити на цю територію, дії SEC щодо них нададуть ринку більше інформації про потенціал токен-інвестицій.

Зростання DAO (децентралізованих автономних організацій)

Роб Доусон, ConsenSys

2022 року продовжиться зростання децентралізованих автономних організацій. Ми досягли того моменту, коли люди починають високо цінувати онлайн-спільноти. Можливість отримати стимули, що сприяють зростанню зв’язків між ними, відкривають неймовірні перспективи. І ця синергія, безперечно, продовжиться у 2022 році.

Підвищена увага індустрії до досвіду користувача

Бред Спаннбауер, Currency Hub

По мірі того, як все більше людей цікавитимуться криптовалютою, потреба у простих для розуміння та використання продуктах/послугах зростатиме. Криптовалютами й досі важко користуватися, і для того, щоб звичайні люди могли взаємодіяти з криптовалютами, NFT та іншими Web3-технологіями, індустрії необхідно зробити акцент на зручності використання та користувацькому досвіді.

Поява великої кількості багатоланцюгових рішень

Томер Варшауер Нуні, Kryptomon

По мірі зростання індустрії та прискорення адаптації до неї ми все частіше перед нами дедалі частіше постає необхідність одночасного використання декількох різних блокчейнів. Багатоланцюгові рішення спрощують доступ до децентралізованих фінансів. Вони дозволяють використовувати декілька блокчейнів, не побоюючись проблем та ризиків, пов’язаних з доступом та міграцією токенів, необхідних при взаємодії з різними децентралізованими програмами на різних ланцюжках.

Відродження DeFi у відповідь на покращення безпеки

Моллі Гленнон, Ditto

Цього року ми спостерігаємо друге народження децентралізованих фінансів. Пов’язано це з тим, що інструменти їх використання продовжують вдосконалюватися. З точки зору інфраструктури, протоколи з покращеними функціями безпеки (наприклад, Algorand State Proofs) стають дедалі популярнішими серед DeFi-розробників. DeFi-застосунки та послуги спростили життя новачкам, які не володіють спеціальними технічними знаннями, але хочуть здійснювати інвестиції на цьому ринку.

Інтеграція Web2- та Web3-платформ

Брендон Гінсберг, NFT Palm Tree

Цього року я очікую, що основні централізовані Web2-гравці проведуть інтеграцію з децентралізованими Web3-платформами. Ми вже бачимо початок цього процесу у Twitter, де нещодавно були запроваджені зображення NFT-профілів та інтеграція з OpenSea. Я з нетерпінням чекаю того моменту, коли Facebook та Instagram зроблять те ж саме.

Зростання зацікавленості у NFT з боку голлівудських зірок

Аманда Віткрофт, Panda PR and Marketing

У 2022 році ми побачимо зростання зацікавленості у NFT з боку голлівудських зірок. А-лістери вже використовують NFT для взаємодії зі своїми аудиторіями, збору благодійних коштів та навіть проведення ексклюзивних заходів. Я думаю, що ми не лише побачимо великий попит на NFT у Голлівуді, але й неймовірно креативні та корисні рішення.

Крах ринку середнього рівня

Едвард Делеон, Anatha

Відбудеться неминуче падіння ринку, внаслідок чого багато гравців середнього рівня повністю зникнуть. Але в цьому буде і позитив, оскільки це зменшить кількість «бульбашок» та сприятиме якісному зростанню ринку.

Активне використання NFT європейськими спортивними клубами

Тім Мангнал, Capital Block

Я вважаю, що використання NFT спортивними клубами Європи стане однією з найголовніших тенденцій 2022 року. На даний час лише деякі з них успішно запустили свої колекції. Але по мірі того, як вболівальники дедалі активніше використовуватимуть NFT, а інші клуби зрозуміють, наскільки потужним інструментом їхнього залучення є NFT, попит на NFT з боку європейських спортивних клубів зростатиме.

Disqus Comments Loading...