Рубрики Статті

Авто-бустер для запуску двигуна автомобіля: Топ 10 популярних моделей

Опубликовал
Роман Мельниченко

Зима несподівано прийшла якраз першого грудня й принесла з собою морози та снігопади. А разом із цим – можливі проблеми із запуском двигуна: акумулятор підсі» і йому бракує енергії для впевненого запуску двигуна. Для розв’язання цієї проблеми є корисний пристрій під назвою «бустер» або «джамп-стартер» (jump-starter). Назва цілком відображає його ідею: миттєво видати потужний електричний імпульс, який допоможе завести двигун.

Більшість «бустерів» всередині є великими павербанками на основі Li-Ion-акумулятора. Тому більшість бустерів реально можуть використовуватись як павербанк, підживлюючи смартфони – зовсім не зайва якість в умовах періодичного відключення електроенергії. А якщо ми ще додамо, що багато бустерів оснащені ліхтариком? Все треба брати! Але що брати? Зараз розповімо – на прикладі десяти найпопулярніших, збалансованих, технічно просунутих девайсів цього класу.

Baseus Super Energy Max

Почнемо з бустера Baseus Super Energy Max – мабуть, найбільшого та найпотужнішого в нашій добірці. Даний джамп-стартер працює з напругою 12 В та пропонує мінімальний пусковий струм 1000 А (максимум 2000 А): ця величина знаходиться на рівні пускових струмів великих автомобільних акумуляторів (100-110 А*год).

Подібні акумулятори використовуються для запуску багатолітрових моторів позашляховиків, лімузинів, спортивних автомобілів. Тому якщо вибираєте «варіант максимум», який має допомогти запустити будь-який двигун – зверніть увагу на джамп-стартер Baseus Super Energy Max.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Крім того, бустер Baseus Super Energy Max пропонує два USB-порти, рідкокристалічний екран для контролю рівня зарядки вбудованого акумулятора (20000 мА*год), ліхтарик та функцію швидкого заряджання Quick Charge.

Baseus Super Energy AirCar

Наведений вище приклад – це для покупців-максималістів. Насправді більшості автолюбителів буде достатньо джамп-стартера наполовину меншої потужності – але ж й наполовину меншої ціни. Наприклад, бустер Baseus Super Energy AirCar з мінімальним пусковим струмом 500 А (максимум 1000 А): цього вистачить для більшості випадків.

Бустер Baseus Super Energy AirCar пропонує цілком достатні характеристики, також може виступати в ролі power-банку (акумулятор 10000 мА*год), оснащений USB-портом та ліхтариком. І все це – за цілком адекватну ціну.

Einhell CE JS-18

Ще пара бустерів у стилі «більше» та «менше». Почнемо з максимального варіанту Einhell CE JS-18. Відповідаючи своєму коду, джамп-стартер Einhell CE JS-18 пропонує вбудований акумулятор на 18000 мА*год. Також він пропонує стартовий струм силою до 600 Ампер – цього достатньо для запуску бензинових та дизельних моторів досить великого об’єму.

В оснащенні моделі Einhell CE JS-18 – вбудований ліхтарик, пара USB-портів та виходи з різною робочою напругою, комплект адаптерів для живлення інших пристроїв.

Einhell CE JS-12

А тепер менший варіант – бустер Einhell CE JS-12. Даний джамп-стартер пропонує стартовий струм 400 А, що в півтора раза менше за старшу модель. Але в іншому практично не поступається: є ліхтарик, USB-порти для живлення, захист від короткого замикання та неправильної полярності підключення.

Бустер Einhell CE JS-12 – ще один приклад «розумної достатності»: сили стартового струму та функціональності вистачить більшості покупців, при цьому цінник помітно нижчий порівняно зі старшою моделлю.

Promate SparkTank-16

Схожий збалансований варіант – бустер Promate SparkTank-16: мінімальний пусковий струм 600 А (максимум 1200 А), вбудований ліхтарик та світлодіодна індикація рівня заряду, порти USB Type-A та USB Type-C. Крім того, джамп-стартер Promate SparkTank-16 має безліч систем захисту: від стрибків напруги, короткого замикання, перегріву під час роботи, підключення з неправильною полярністю.

Бустер Promate SparkTank-16 пропонує не тільки привабливий дизайн та великий вбудований акумулятор (16000 мА*год), але й практично всі функції захисту, які зустрічаються в пристроях даного типу.

Osram OBSL300

Джамп-стартер під брендом, який відомий майже кожному автомобілісту – Osram. І що являє собою бустер Osram OBSL300? Компактний темний корпус прикрашений контрастною помаранчевою смугою, що полегшує пошук девайсу.

Вбудований акумулятор (13000 мА*год) здатний видавати пусковий струм до 600 А, чого достатньо для запуску бензинових двигунів з робочим об’ємом до трьох літрів або турбодизелів об’ємом до двох літрів. Також передбачено покажчик рівня заряду акумулятора, ліхтарик та пара USB-портів.

Бустер Osram OBSL300 приваблює брендом та дизайном, а також достатньою функціональністю – вдалий варіант за свою ціну.

4smarts Jump Starter Power Bank PitStop

А ось по-своєму унікальна модель – адже бустер 4smarts Jump Starter Power Bank PitStop пропонує не тільки можливість запуску двигуна автомобіля, але також можливість підкачування його коліс! Все правильно: даний пристрій включає мініатюрний компресор, а комплект поставки включає повітряний шланг і набір адаптерів під велосипедні колеса або спортивні м’ячі.

З одного боку – бустер-компресор 4smarts Jump Starter Power Bank PitStop вирізняється гарною функціональністю. З іншого боку – має лише середні технічні показники: стартовий струм 300 А (короткочасний максимум 400А) і акумулятор на 8800 мА*год.

YATO YT-83081

Але повернемося до класичних бустерів. Наприклад, YATO YT-83081: компактний чорно-червоний корпус, вбудований ліхтар, пара USB-портів, акумулятор на 9000 мА*год – і стартовий струм 400 А. Однак головне у випадку YATO YT-83081 це…

Головне у випадку бустера YATO YT-83081 – це його комплектація: дві зарядки (від побутової розетки та автомобільного прикурювача), набір адаптерів для живлення інших пристроїв, сумка для зберігання.

CARFACE DOCFDFSSJ12

Ще один бустер із розширеною комплектацією – модель CARFACE DOCFDFSSJ12. Номінально перед нами джамп-стартер зі звичайними параметрами для свого класу: акумулятор 12000 мА*год, стартовий струм 500 А, захист від короткого замикання. Але зверніть увагу на величезну кількість адаптерів: ідеальне рішення для можливості заряджання інших пристроїв!

На перший погляд, бустер CARFACE DOCFDFSSJ12 нічим особливим не виділяється. Але вивчіть його функції детально – й знайдете широкий набір адаптерів та ліхтар із можливістю роботи у стандартному або SOS-режимі.

BLOW Jump Starter JS-19

Бустер BLOW Jump Starter JS-19 також знайшов чим відзначиться – у нього є простий компас (раптом знадобиться?) й відразу чотири виходи для живлення інших пристроїв. Та й в іншому дана модель не поступається конкурентам: стартовий струм до 600 А, вбудований ліхтарик, індикатор рівня заряду акумулятора.

Бустер BLOW Jump Starter JS-19 має яскравий жовтий корпус, що полегшить його пошук у темному багажнику автомобіля. Ключові параметри – на рівні конкурентів; вартість – більш ніж прийнятна.

Сподіваємося, ця добірка стане справжнім помічником у виборі подібних бустерів і вони нададуть вам (і вашому автомобілю) гарну допомогу. А про які ще автомобільні аксесуари цікаво почитати? Чекаю на ваші відповіді в коментарях!

Disqus Comments Loading...