У серпні цього року криптовалютна біржа WhiteBIT оголосила про запуск власного блокчейну – WB Network. У компанії кажуть, що в першу чергу це означає швидше оброблення криптотранзакцій, нижчі комісії для користувачів і низку інноваційних рішень.

У партнерському матеріалі з WhiteBIT ми розповідаємо про новий блокчейн і які є переваги від зберігання власної монети біржі WhiteBIT Coin. 

Партнерський матеріал?

Як розвивається WhiteBIT

Усього за чотири роки свого існування криптобіржа WhiteBIT розгорнула масштабну екосистему, важливим етапом розвитку якої став запуск WB Network. Команда продовжує створювати продукти згідно з дорожньою картою, яку презентувала рік тому.

За цей час вона випустила власний токен WhiteBIT Token (WBT), успішно реалізувала тестнетБіржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT CoinБіржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT Coinтестова мережа в бета-версії, яку активно тестують користувачі майбутньої мережі, провела ретродроп Біржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT CoinБіржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT Coinвинагорода для користувачів за тестування блокчейну та, врешті-решт, запустила в роботу блокчейн WB Network.

Наявність тестової мережі та ретродропу підкреслює роль спільноти в розвитку WB Network, адже мета проєкту – активно застосувати технологію в реальному секторі економіки. Для цього команда WhiteBIT реалізує низку заохочувальних програм: систему розподілу комісій і винагород, програми грантів для амбітних проєктів та інші ініціативи. 

«Задум WB Network полягав у тому, щоб створити стійку інфраструктуру для діяльності амбітних блокчейн-розробників і криптоентузіастів,коментує Володимир Носов, засновник та СЕО WhiteBIT. – Так би мовити, передати наші найкращі напрацювання криптоспільноті й дати життя новим блокчейн-ідеям. Адже для цього ми всі тут зібралися».

Дізнатися більше про блокчейн WB Network

Про новий блокчейн

Новостворений блокчейн працює на алгоритмі консенсусу Proof-of-Authority (PoA)Біржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT CoinБіржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT Coinангл. доказ повноважень – алгоритм консенсусу мережі, що ґрунтується на авторитеті валідаторів. Згідно з PoA, валідаторами при створенні блоків виступають довірені ноди, і це забезпечує стійку та захищену інфраструктуру. 

WB Network розробили на основі Geth (Go-Ethereum), а базовою монетою блокчейну є WhiteBIT Coin (WBT), у минулому WhiteBIT Token (WBT). Наявність власного блокчейну дозволяє токену стати монетою, що зробить актив перспективнішим для розвитку. Дотримуючись золотого стандарту кібербезпеки, перед запуском WB Network успішно пройшов аудит Hacken та отримав найвищу оцінку. 

Як дякували спільноті 

Напередодні запуску мейннету WB Network команда провела ретродроп і винагородила користувачів за участь у тестуванні мережі та додаткових завданнях. У межах ретродропу вони мали виконувати завдання в тестнеті й на платформі Zealy. 

Окрім цього, враховувалася активність на біржі, наприклад, використання продуктів WhiteBIT, строк існування облікового запису, наявність біржових NFT і, звісно ж, зберігання нативного токена WBT в Holding. Серед учасників у різній пропорції було розділено 100 тис. WBT залежно від результатів завдань. На момент публікації цієї статті користувачі вже можуть отримати свою винагороду.

Більше про WB Network на сайті

Інші переваги від зберігання WhiteBIT Coin 

Екосистема WB Soul

Разом із запуском WB Network стало відомо про низку взаємопов’язаних особливостей блокчейну. Серед них – екосистема WB Soul, особливе напрацювання розробників. Завдяки йому користувачі можуть відтворити свою особу у блокчейн-середовищі у безпечний спосіб і не надавати особисті дані. Для цього технологія дозволяє застосовувати Soul-атрибути й Soulbound-токени. Значення цих та інших характеристик і складають особу користувача в мережі. 

  • Атрибути – це характеристики, які можуть змінюватись: наприклад, кількість WBT у холдингу і статус KYC-верифікації. 
  • Soulbound-токени – це незмінні якості кожної WB Soul. Кожен SBT закріплюється за конкретною адресою, тож його неможливо продати чи передати. Таким чином, SBT репрезентують унікальні досягнення і статуси, що асоціюються з WB Soul.

Програма Souldrop

Зараз також відомо про ще одну ініціативу команди, яка принесе користувачам нового блокчейну переваги – Souldrop, програма перерозподілу комісій і фондів WB Network. Для цього створили смартконтракт, який нараховуватиме винагороди на Soul тим користувачам, які мають WBT в холдингу. 

Для того щоб реалізувати цю та інші програми, частину фондів WBT перенесли з мережі Tron у WB Network через спалювання WBT та карбування відповідної кількості WBT в мережі WB Network. Детальніше про ці процеси можна дізнатися у Whitepaper WB Network

Біржа WhiteBIT запустила блокчейн. Він поєднує продукти екосистеми включно з монетою WhiteBIT Coin

WhiteBIT Launchpad

Раніше на сайті біржі зʼявилася сторінка-анонс продукту WhiteBIT Launchpad. Там користувачі з відповідним рівнем WBT Holding зможуть дізнаватися про нові криптопроєкти до виходу на ринок, голосувати за їх додавання на біржу і брати участь у раундах продажу токенів цих проєктів.

Також у межах реорганізації фондів WBT, окрім програми Souldrop, частину монет з фонду екосистеми будуть використовувати для надання грантів амбітним проєктам, що реалізовуватимуть свої рішення на блокчейні WB Network. 

«WB Network для користувачів WhiteBIT – це новий рівень використання біржі й нові можливості взаємодії з децентралізованими технологіями,додає Володимир Носов. – Для нас – простір для створення ще більшої кількості масштабних продуктів і сервісів»

Більше інформації про можливості та переваги блокчейну WB Network тут

Про WhiteBIT

WhiteBIT – одна з найбільших європейських централізованих криптобірж родом з України, заснована у 2018 році. Сьогодні в компанії понад 1 тис. фахівців. На біржі представлені 350+ торгових пар, 270+ активів і 10+ державних валют. Найвищий середньодобовий обсяг торгів становить більш ніж $2,5 млрд. 

Кількість користувачів біржі понад 4 млн людей з усього світу. Компанія є офіційним партнером збірної України з футболу, ФК «Барселона», партнером Lifecell, FaceIT та Національного університету «Києво-Могилянська академія». Мета WhiteBIT – масове впровадження технології блокчейн в Україні та світі.

Партнерський матеріал?

Більше про блокчейн WhiteBIT

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: