Якщо ви встановите на Smart TV неофіційну прошивку, телевізор може зламатися. Наприклад, такі несправжні операційки часто візуально схожі на офіційну Android TV, але при цьому нестабільно працюють.

У партнерському матеріалі команда бренду смарттелевізорів KIVI розповідає, які є найпопулярніші операційні системи, створені для Smart TV, і навіщо взагалі вибирати розумні телевізори не тільки за технічними характеристиками, а й за ОС. 

Партнерський матеріал?

Які бувають операційні системи для телевізорів

Найбільш розповсюджених систем три: Android TV, Tizen OS і WebOS. Вони мають різний дизайн і функціональні особливості, але всі три виконують головне завдання – управляють роботою телевізора та роблять Smart TV мультифункціональним пристроєм.

Для кожної ОС доступні власні магазини застосунків, де користувачі завантажують програми. Перелік основних програм схожий – це найпопулярніші медіаплеєри та застосунки компаній, які виробляють контент: Netflix, Megogo, YouTube та інші. Android TV користується магазином Google Play, а Tizen OS і WebOS, створені на базі Linux, мають власні бібліотеки застосунків.

На всіх ОС для Smart TV, які доступні на ринку України, є можливість голосового управління. Ця функція спрощує доступ до програм на телевізорі.

Ще можна поєднати з телевізором смартфон і транслювати картинку в 4К на великому екрані через застосунки. Наприклад, на Android TV це роблять за допомогою Chromecast. Аналоги є і в інших ОС.

Чому для Smart TV важлива офіційна прошивка та які є на ринку України

Чому важлива офіційна прошивка 

Будь-який розумний телевізор повинен мати офіційну операційну систему. Неофіційні прошивки – це шлях до сервісного центру в разі, якщо телевізор перестане працювати після встановлення такої ОС. Вони можуть бути дуже схожими візуально на офіційну Android TV, але при цьому нестабільно працюють: гальмує система, не встановлюються або некоректно працюють застосунки тощо.

На ринку існує думка, що телевізори деяких виробників захищені, тобто там не можна змінити прошивку і встановити неофіційну операційну систему.

Розробники справжніх операційних систем підтримують їх, з кожним оновленням розширюють функціонал – упродовж усього «життя» пристрою. В оновленнях Android TV частіше за все є додаткові завантаження для безпеки, поліпшення продуктивності і швидкодії телевізора. Тож ми радимо оновлювати офіційну ОС на смарттелевізорах KIVI, щойно вона стає доступною.

Чому для Smart TV важлива офіційна прошивка та які є на ринку України

Переглянути, які є смарттелевізори KIVI з офіційною ОС Android TV 11, можна за посиланням

 

Інші особливості ОС Android TV

Головна перевага найсвіжішої Android TV 11 – це понад 10 тис. застосунків, які доступні в магазині. Якщо цього користувачеві замало, потрібні програми можна встановити із завантажених APK-файлів.  

Чому для цієї ОС розробляють настільки багато застосунків? Android TV – найпопулярніша операційка на ринку. Контент-гіганти створюють свої програми передусім для неї. 

Популярними серед користувачів смарттелевізорів KIVI для Android TV є Netflix, Megogo, YouTube, Amazon Prime Video, HBO MAX, Disney Plus, а також спеціальний застосунок Kivi Media 2.0. З ним можна переглядати телепрограми, фільми, займатися фітнесом і грати в ігри одразу після підключення TV до інтернету – без додаткових скачувань, реєстрацій, налаштувань. Kivi Media встановили на всі телевізори бренду.

Яку операційку вибрати

Якщо ви хочете мати доступ до найбільшої кількості контенту й постійно оновлюваної офіційної прошивки, яку підтримує корпорація Google, варто вибирати найсвіжішу доступну на ринку операційну систему Android TV 11. Саме вона встановлена в новій лінійці смарттелевізорів KIVI. Бренд є сертифікованим партнером Google і Netflix.

Якщо говорити про головні відмінності Android TV 11 від Tizen OS і WebOS, то це:

  1. Зручний інтерфейс, а саме віконна система дизайну.
  2. Доступ до найбільшої кількості застосунків.
  3. Зручна для тих, хто користується смартфонами на Android.
  4. Зручна синхронізація з іншими пристроями від Google та інтеграція у хмарну екосистему Google. 
  5. З Android TV ви не прив’язуєтесь до конкретного бренду телевізора. Інші ОС доступні тільки для Samsung та LG.

Вибрати смарттелевізор KIVI з нової лінійки та замовити можна на сайті

 

Про KIVI

KIVI – міжнародна компанія, заснована 2016 року, європейський офіс якої розташований у Будапешті. Основний бізнес – розробка та виробництво смарттелевізорів  з дистрибуцією продукції в Європу й Азію. Відділ Research & Development знаходиться в Україні та Китаї.

Виробництво KIVI розташоване на потужностях найбільшого у світі контрактного виробника MTC в китайському Шеньчжені та відповідає міжнародним вимогам. KIVI використовує компоненти провідних виробників Китаю, Японії, Тайваню, Південної Кореї.

На сьогодні компанія продала понад 1,5 млн пристроїв.

 

Партнерський матеріал?

Дізнатися більше про KIVI

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: