Data science – галузь, що останніми роками закріпилась у топі найперспективніших. А попит на фахівців, які працюють із big data, згідно з даними LinkedIn, щороку зростає на 37%.

У партнерському матеріалі з Big Data Lab ми запитали в експертки Вероніки Тамайо Флорес, чому зараз така тенденція та чого навчають майбутніх аналітиків на професійних курсах. Вероніка – Product Manager of AI Product Ajax Systems і викладачка школи Big Data Lab від Vodafone.

Партнерський матеріал?

Чим галузь data science перспективна для ІТ-фахівців

Передусім ми маємо попит на кваліфікованих фахівців. У бізнес-середовищі є постійний запит на людей, які вміють аналізувати й використовувати великі обсяги даних. Компанії розуміють, що дані – це не просто інформація, вони допомагають ухвалювати ефективні стратегічні рішення. Тож можна сказати, що спеціалісти з data science відіграють важливу роль у визначенні й підтриманні конкурентоспроможності бізнесу на ринку.

Наразі тисячі нейромереж у світі створені на основі терабайтів даних. Вони як предметно вирішують завданняData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в УкраїніData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в Українінаприклад, математичні задачі чи написання текстів, так і глобальноData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в УкраїніData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в Українітенденції і прогнози зростання продуктів компанії, цінних паперів тощо. Data-фахівець застосовує алгоритми, щоб побудувати узгоджену систему збирання, конвертувати типи даних і візуалізувати їх у подальших рішеннях.

Другий момент – ви зможете застосувати такі знання в багатьох випадках. Наприклад, розробник мобільних застосунків використовує big data для оптимізації їхнього функціонала. Якщо аналізувати великі обсяги даних про взаємодію користувачів, є змога вдосконалити інтерфейс, персоналізувати пропозиції і зробити рекламні кампанії ефективнішими. ІТ-архітектори застосовують big data, щоб проєктувати системи зберігання та обробляти великі обсяги даних. Це особливо корисно у проєктах, де потрібно обробляти стримінгові дані чи аналізувати великі набори інформації. І цей перелік можна продовжувати дуже довго.

На кого розрахований курс Big Data Lab і в чому його особливість

Data Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в Україні
Вероніка Тамайо Флорес, Product Manager of AI Product Ajax Systems і викладачка школи Big Data Lab від Vodafone

Наш основний курс підійде людям з університетськими знаннями з вищої математики на рівні першого курсу, зі статистики та Python. Якщо студент таких знань не має, ми пропонуємо підготовчий курс. Він допомагає поновити знання з лінійної алгебри та програмування.

Курс є фундаментальним, це його головна особливість. Ми надаємо необхідний мінімум математичних і статистичних знань, щоб випускники могли розбиратись у тому, що вони роблять, а не просто генерувати код у ChatGPT чи брати його зі Stack Overflow.

Другою перевагою є команда викладачів, яка поєднала як людей з академічної сфери, так і з індустрії.

І, звісно, фінальний проєкт, що є реальним завданням від Vodafone і має сенс для бізнесу. На його презентації присутні представники замовника, які оцінюють і технічний бік рішення, і презентаційний, адже data science – це не лише про найкраще використання моделей чи підходів, а ще й про бізнесовий аспект.

Більше про курс Big Data Lab за посиланням

Як відбувається навчання

Навчання проходить повністю онлайн із постійним зворотним зв’язком від викладачів. Ми розуміємо, що більшість наших студентів десь працюють, тож такий формат ефективний. П’ять місяців їм начитують лекційний матеріал плюс один місяць йде на фінальний проєкт.

На курсі студенти працюють з реальними даними від Vodafone та отримують досвід з аналізу в різних доменних сферах: телеком, банки, промисловість, smart city тощо. Були випадки, коли у процесі роботи студенти стикались з обмеженнями оперативної пам’яті – настільки багато інформації.

Які навички і знання студенти отримають під час курсу

Наші студенти вчаться на практиці працювати з інструментами для аналізу великих обсягів даних, як-от Hadoop, й отримують навички керування інформацією за допомогою мови SQL.

Крім того, вони опрацьовують численні потоки даних і реалізують ці знання на практиці. Основна увага сфокусована на реальних кейсах, що дає змогу не лише опанувати теоретичні аспекти, а й застосовувати їх у реальних умовах.

Зареєструйтеся на курс, заповнивши анкету

Які перспективи мають студенти після курсу

Для випускників відкриті позиції junior data scientist, junior analyst, junior data analyst, junior user acquisition analyst. Найкращих студентів запросять на роботу у Vodafone, і там вони продовжують знайомитися з безмежними – бо це дійсно так – можливостями великих даних.

Наприклад, з попереднього випуску до команди приєднався студент на позицію експерта CVMData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в УкраїніData Science: що варто знати про її можливості та як навчають аналітиків в Україніdata scientist.

Про Big Data Lab

Big Data Lab – це комплексний інтенсивний курс з підготовки фахівців з Data Science. Студенти вивчають фундаментальні математичні дисципліни, а також мають доменну експертизу і практику з реальними великими даними Vodafone.

Старт підготовчого курсу – 21 листопада 2023 року.
Старт основного курсу – 16 січня 2024 року.

Детальніше читайте тут.

Партнерський матеріал?

Записатися на курс

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: