Цього року Україна посіла пʼяте місце серед світових лідерів з використання криптовалюти в рейтингу Chainalysis Global Crypto Adoption Index. За даними Triple A, криптовалютами володіють 6,5 млн українців, тобто 15,72% громадян країни. Загалом у світі криптовалюта є у 420 млн користувачів, це 4,2% населення.

Популярність цифрових активів призвела до попиту на криптонавчання. У партнерському матеріалі розповідаємо про корисні і при цьому безплатні ресурси, які допоможуть розібратися в цій сфері навіть новачкам.

Партнерський матеріал?

Курс із криптограмотності в «Дії»

З лютого на платформі «Дія.Цифрова освіта» розпочались лекції, з яких можна дізнатися про історію біткоїна, основи блокчейну, смартконтракти, кібербезпеку, цифрові активи і ще безліч інших корисних речей. Учасники курсу отримають 100 годин теоретичної і практичної інформації із криптограмотності від лідерів індустрії.

Цей курс – один із кроків у глобальній стратегії Мінцифри, що має на меті познайомити українців з децентралізованими технологіями та до кінця 2030 року навчити принаймні половину населення користуватися цифровими активами.

Переваги:

  • структурована базова інформація про цифрові активи і блокчейн;
  • залучення експертів з різних продуктів та екосистем;
  • необмежена кількість учасників.

Недоліки:

  • розрахований на користувачів, які зовсім не знайомі із цифровими активами;
  • немає можливості дивитись лекції в довільному порядку.

Cryptology

Основна мета цього безплатного курсу із криптовалют і трейдингупросто і зрозуміло донести інформацію, щоб якнайбільше людей долучилися до криптоспільноти. На учасників курсу чекає 12 лекцій, Telegram-канал з усією інформацією з курсу та навчальний бот.

Окрім того, проєкт проводить щотижневі відкриті стрими на профільні теми, публікує авторські відеоуроки, відкриті практичні лекції, проводить аналітику активів і розбір позицій.

Переваги:

  • структурована інформація про криптовалюти;
  • стрими на профільні теми;
  • методичні матеріали із трейдингу;
  • розіграші подарунків серед учасників курсу.

Недоліки:

  • доступ до курсу лише після реєстрації;
  • фокус на трейдингу, без історії криптовалют і теоретичних засад блокчейну.

WhiteBASE: trading

WhiteBASE: trading – серія навчальних відеоуроків, розроблена фахівцями WhiteBIT, однієї з найбільших європейських криптобірж. Лекції українською мовою знаходяться у вільному доступі на YouTube-каналі компанії. Тож переглянути їх можна в будь-який час. Щобільше, користувачі, що вже мають певний досвід із цифровими активами, можуть переглядати тільки цікаві їм матеріали. Після кожного блоку є тест для перевірки засвоєного матеріалу.

З відеоуроків можна дізнатися про те, як зробити перші кроки у світі криптовалют, що таке фʼючерсна та маржинальна торгівля, технічний, графічний і фундаментальний аналізи криптовалют та індикатори. Вони допомагають розібратися у використанні рівнів Фібоначчі у трейдингу, локальних свічкових патернах та інших трейдерських методиках. Також курси навчають взаємодіяти з біржею: пояснюють, як влаштовані реєстрація, KYC-верифікація та поповнення балансу на WhiteBIT.

Переваги:

  • Лекції будуть цікаві як новачкам, так і досвідченішим користувачам цифрових активів.
  • Відеоматеріали у вільному доступі. Не обовʼязково дотримуватися певного порядку в їх перегляді, можна вибрати теми, які цікавлять, і дивитися лише їх.
  • Серія відеоуроків створена експертами криптоіндустрії.
  • Після кожного блоку лекцій є тест на перевірку засвоєного матеріалу.
  • Є можливість долучитися до комʼюніті WhiteBIT й обговорювати проблемні питання із трейдерами-практиками чи отримати всі потрібні відповіді від комʼюніті-менеджерів.
  • До 3 жовтня включно є можливість взяти участь в конкурсі й отримати трохи криптовалюти на свій гаманець. Усі учасники розділять між собою приз, що буде еквівалентним $500. Детальніше тут.

Недоліки:

  • Наразі тільки частина відеоуроків доступна на YouTube-каналі, решта з’явиться згодом.
  • Немає теоретичних основ та історії виникнення блокчейну і криптовалют, акцент тільки на практичній інформації, безпосередньо потрібній для торгівлі.

Зі зростанням популярності цифрових активів зростає і кількість навчальних ресурсів. Вибираючи той чи інший, варто зважити переваги та недоліки кожного. А ще завжди можна поєднувати: наприклад, почати з основ, як на курсі із криптограмотності в «Дії», а потім досліджувати криптоторгівлю з WhiteBASE: trading.

Партнерський матеріал?

Взяти участь в конкурсі

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: