Зараз вивчення іноземних мов уже не обмежується традиційними методами. І нові підходи до англійської тільки спрощують процес навчання. Один з ефективних методів – використовувати гастрономічний контекст. Вивчення англійської мови через гастрономію дозволяє поєднати корисне із приємним, розширити словниковий запас і зануритися в культуру інших країн.

У партнерському матеріалі з онлайн-школою Englishdom розглянемо, як гастрономічний підхід може зробити процес вивчення англійської набагато захопливішим та ефективнішим. Також поділимось, як прокачати знання з англійської допоможе безплатний онлайн-марафон #DailyEnglish.

Партнерський матеріал?

  1. Кулінарний словник

Кулінарний словник – це справжня скарбниця слів і виразів. Замість стандартних підручників, досліджуйте рецепти, кулінарні блоги і програми про їжу. 

Створіть гастрономічний словник, де до кожного слова можна додати опис страви, з якою воно асоціюється. Наприклад, поряд зі словом delicious (смачний), опишіть свій улюблений смаколик англійською. Це допоможе запам’ятати слова і зробить навчання цікавішим.Гастрономія допоможе вивчити англійську: п'ять порад, добірка кулінарних блогів і безплатний онлайн-марафон

Експериментуйте з кулінарними блогами, рецептами та кухонними програмами англомовних авторів. Наприклад, вивчайте рецепти на BBC Good Food або дивіться гастрономічні художні фільми із субтитрами, такі як «Джулі та Джулія» (Julie & Julia), «Смак життя» (No Preservations) та «Адам Джонс» (Burnt).

Більше про корисну англійську на сайті.

  1. Аудіоматеріали на гастрономічну тематику

Слухайте аудіо англійською на гастрономічну тематику, щоб покращити вимову і сприйняття на слух. Подкасти, інтерв’ю з кухарями, радіопрограми про страви світу допоможуть не лише запам’ятати слова, а й освоїти нюанси вимови й акценту.

Зараз існує безліч подкастів, присвячених їжі. Наприклад, епізоди The Sporkful розповідають про страви та їхню історію, у Gastropod говорять про їжу крізь призму науки, а The Food Programme досліджує продукти, які ми їмо.

  1. Кулінарні вправи 

Поєднуйте вивчення англійської та кулінарне мистецтво. Виберіть рецепт і спробуйте його приготувати. Це чудовий спосіб практикувати граматику та вивчати фразеологізми. Подумайте, як ви можете описати кожен крок приготування страви англійською мовою. Наприклад, процес приготування піци можна описати, використовуючи різні часові форми та порівняння.Гастрономія допоможе вивчити англійську: п'ять порад, добірка кулінарних блогів і безплатний онлайн-марафон

  1. Блоги та коментарі 

Письмова практика теж важлива для вивчення мови. Коментуйте дописи чи пишіть статті на гастрономічну тему, щоб закріпити вивчені слова та вирази на практиці. 

Ось п’ятірка найпопулярніших кулінарних блогів початку 2023 року за версією Influencer MarketingHub:

  1. Love and Lemons – кулінарний блог зі свіжими, пікантними вегетаріанськими рецептами.
  2. COOKIE + kate – вегетаріанський кулінарний блог, заснований ще 2010 року. Тут можна знайти смачні та корисні рецепти на всі випадки життя.
  3. Minimalist Baker – популярний кулінарний блог, що містить рецепти, для приготування яких потрібно не більше 10 інгредієнтів, лише одна миска та до 30 хвилин часу.
  4. Smitten Kitchen – безстрашний кулінарний блог із крихітної кухні в Нью-Йорку з 16-річною історією. Тут ви знайдете не лише вегетаріанські, а й м’ясні рецепти.
  5. 101 Cookbooks – понад 700 вегетаріанських рецептів, зокрема, багато рецептів перших страв і пасти.

Ще можна почати вести власний кулінарний блог у соціальних мережах, це зараз дуже популярно. Діліться власними рецептами і враженнями від кулінарних подій, розповідайте про улюблені страви і свої гастрономічні пригоди англійською. А коли блог стане популярним, ви можете почати його монетизувати.

Прокачати англійську тут.

  1. Розмови та дискусії

Запросіть друзів на гастрономічний вечір, приготуйте разом вечерю та обговоріть страви англійською. Розмови про смакові враження, інгредієнти й гастрономічні традиції різних країн допоможуть вдосконалити навички спілкування.

Гастрономія допоможе вивчити англійську: п'ять порад, добірка кулінарних блогів і безплатний онлайн-марафонЗагалом, гастрономічний підхід до вивчення англійської мови дарує можливість поєднати приємне з корисним. Відкривайте для себе нові смаки і слова, експериментуйте, діліться враженнями та надихайтесь культурою різних країн. Навчання може стати приголомшливою пригодою, яка розширить і мовні, і кулінарні можливості.

А підготуватись до цієї кулінарної пригоди і прокачати свої знання з англійської можна прямо зараз на безплатному онлайн-марафоні #DailyEnglish від Englishdom. #DailyEnglish – це 11 хвилин на день інтерактивних занять у форматі цікавої гри. Участь у марафоні допоможе покращити словниковий запас, вимову і сприйняття англійської на слух. 

Партнерський матеріал?

Долучитись до марафону

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: