Хмарний сервер в оренду допоможе ефективно управляти даними, миттєво отримати доступ до ресурсів для запуску проєкту, а також розгорнути власну IT-інфраструктуру і не витрачатись при цьому на купівлю та обслуговування фізичних серверів. Головна перевага в тому, що такий сервер можна орендувати будь-коли та в потрібній конфігурації.

У партнерському тексті із FREEhost його команда розповідає про інші переваги віртуального хмарного сервера.

Партнерський матеріал?

Хмарний сервер від FREEhost в оренду: датацентри в Україні та Польщі, тарифи від 253 грн/міс, техпідтримка

Що таке хмарний сервер

Хмарний сервер – це сукупність обчислювальних ресурсів. Тобто пам’ять, потужність процесора, простір на диску, які розміщені на фізичному сервері чи серверному кластері. Доступ до ресурсів клієнти отримують онлайн. При цьому фізичні сервери знаходяться на території, яка належить провайдеру.

Спеціальне програмне забезпечення, яке називають гіпервізором, може запускати в межах потужності одного сервера кілька незалежних хмарних серверів. У них є різні варіанти конфігурації, кожна залежить від потреб клієнтів. Попри те, що різні віртуальні сервери можуть працювати на одному й тому самому обладнанні, користувачі таких рішень захищені. Вони працюють так, наче взаємодіють з окремо розміщеними машинами.

Хмарний сервер від FREEhost в оренду: датацентри в Україні та Польщі, тарифи від 253 грн/міс, техпідтримка

Одним з великих провайдерів послуг хмарного хостингу в Україні є датацентр FREEhost.ua, який розміщує сайти з 2003 року.

Хмарний сервер від FREEhost в оренду: датацентри в Україні та Польщі, тарифи від 253 грн/міс, техпідтримка
Приклад тарифних планів віртуальних серверів хостинг-провайдера FREEhost.ua

Кожен тарифний план VPS-хостингу містить ядра процесора, оперативну пам’ять, жорсткий диск і пропускну здатність каналу. Крім цього, усі пакети хостингу містять виділену IP-адресу та можливість зареєструвати безплатний домен.

Під час замовлення сервера користувач може вибрати, яке ПЗ на нього встановлять автоматично. Безплатно йдуть Ubuntu, Debian, Centos, AlmaLinux. Ще можна вибрати додатковий софт: панель керування сервером, Zabbix, OTRS, MongoDB, WordPress, сервер телефонії, VPN-сервер та інше. Крім того, користувач може вибрати локацію, де розташують віртуальну машину – в Україні або Польщі.

Оренда хмарного сервера: переваги

  1. Можна швидко запустити проєкт

Достатньо розв’язати організаційні питання із провайдером, внести гроші – і вже за кілька хвилин можна повноцінно використовувати налаштований віртуальний сервер. Це одне з найпрактичніших рішень для нових компаній і стартапів: зазвичай вони мають термінову потребу в якісних обчислювальних потужностях.

Ще швидкий запуск є перевагою для бізнесів, які прагнуть перенести частину процесів у хмару та в перспективі планують повністю мігрувати у хмарне середовище.

  1. Оптимізація витрат

Компанія, яка орендує хмарний сервер, платить виключно за обрану конфігурацію. Не потрібні зайві ресурси? Можна не замовляти їх і не переплачувати. Також є можливість швидко збільшити ресурси.

Наприклад, провайдер FREEhost.ua використовує передові технології, щоб VPS-сервери працювали надійно, безпечно й ефективно. Залежно від потреб компанія може вибрати дорожчі, але швидші SSD NVMe або звичайні SSD із SATA-інтерфейсом.

  1. Стабільність попри збої

Хмарний віртуальний сервер – рішення для бізнесів, яким важлива безперебійність процесів. Такі сервери працюють на обладнанні класу Enterprise. Воно знаходиться в сертифікованих датацентрах, і його обслуговують професійні інженери.

Що дає встановлення серверного обладнання в дата-центрі? Приміщення тут мають усі необхідні системи забезпечення, а також резерви: наприклад, додаткові джерела електричного живлення на випадок відключень та резервні інтернет-канали. Якщо станеться апаратний чи програмний збій, хмарний сервер перезапустять на робочому обладнанні.

  1. Надійне зберігання даних

Провайдер гарантує умови, що надійно зберігають дані. Він використовує RAID-контролери для дублювання даних, хмарні сховища Ceph та інші технології. Додатково провайдер створює резервні копії віртуальних машин. Наприклад, у FREEhost.ua щоденний бекап VPS-серверів зберігається впродовж 14 днів без додаткової оплати. Також компанія надає місце на окремому сервері, де зберігаються власні бекапи.

  1. Глобальний доступ

Оренда віртуального хмарного сервера дозволяє співробітникам працювати з будь-якої точки світу. Вони завжди можуть взаємодіяти із застосунками, запущеними на сервері, та завантаженими даними. Єдине, що знадобиться – стабільний інтернет.

  1. Підійде будь-яке обладнання

Для роботи з даними та застосунками на віртуальному сервері не обов’язково мати потужний сучасний комп’ютер. Можна з комфортом працювати і на типовому офісному ноутбуку, і нетбуку, і трохи застарілій десктопній моделі чи навіть мобільному пристрої – усі розрахунки відбуваються на віддаленому сервері.

  1. Якісна технічна підтримка

Зазвичай хмарний провайдер надає технічну підтримку своїм користувачам. Вона може бути платною або безплатною. Також існують гібридні моделі, коли кожен тарифний план містить якусь кількість хвилин або годин безплатної підтримки, а додаткова робота адміністраторів оплачується. Це зручно, оскільки провайдер може взяти на себе обов’язки по цілодобовому контролю за тим, як працює інфраструктура клієнта.

Наприклад, FREEhost.ua працює за змішаною моделлю та безплатно надає одну годину на місяць для консультації клієнтів. У вартість входить оновлення базового ПЗ, аналіз продуктивності сервера тощо. Панель керування послугою дозволяє в автоматичному режимі відстежувати стан сервера. Крім цього, підтримка FEEhost.ua може переносити сайти на віртуальний сервер і допомагає налаштувати його.

Орендувати хмарний сервер від FREEhost.ua можна за посиланням.

Віртуальний хмарний сервер: чи є недоліки

Якщо власник стандартного вебсайту вирішить орендувати хмарний сервер, це рішення може обійтися дорожче за традиційний вебхостинг. Але водночас воно захистить від невідомих сусідів по серверу хостингу, через яких сайт можуть навіть заблокувати в пошуковій видачі Google.

Деякі клієнти називають недоліком обмеженість ресурсів або їхню підвищену вартість якщо порівнювати з орендою потужного сервера. Але це скоріш особливість технічної реалізації, яка вимагає більших затрат. Якщо знадобиться орендувати dedicated-сервер, датацентр FREEhost.ua запропонує велику лінійку серверів для оренди та допоможе перенести ресурси на новий сервер.

Для чого потрібен хмарний сервер

Принцип роботи хмарного виділеного сервера – виділення окремих ресурсів на кожного користувача. Це робить рішення універсальним у контексті сучасних бізнес-потреб. На хмарних серверах розміщують будь-які типи сайтів: персональні, блоги, інтернет-магазини із середніми показниками трафіку.

Хмарний сервер можна використовувати для баз даних, приватних сховищ – аналогів Google Drive, розробки програмних продуктів тощо.

Є і додаткові ідеї, як використовувати хмарний сервер для бізнесу. Наприклад, ви можете:

  • розгорнути CRM, ERP та інші системи автоматизації бізнес-операцій;
  • організувати роботу корпоративного поштового сервера;
  • створити інфраструктуру віддалених робочих столів;
  • організувати роботу сервера для функціонування IP-телефонії;
  • створити VPN – віртуальну приватну мережу;
  • зберігати дані, наприклад, архівні записи системи відеофіксації;
  • створити середовище для розробки, тестування та розгортання програмного забезпечення;
  • мати окреме безпечне середовище для зберігання резервних копій даних;
  • збирати й аналізувати дані з датчиків IoT-пристроїв.

До речі, FREEhost.ua пропонує додаткову послугу – надає окремі сховища для даних. Для цих цілей використовують стандартні SSD-диски великої місткості.

Хмарні сервери в оренду забезпечують гнучкість, масштабованість і безпеку, тому дозволяють компаніям зосередитися на основних завданнях. Також бізнес мінімізує витрати на обладнання та обслуговування.

Щоб дізнатися більше про віртуальні хмарні сервери від компанії FREEhost.ua, дзвоніть за телефоном: +380443640571.

Партнерський матеріал?

Орендувати хмарний сервер

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: