Криптовалюти – це нова форма економіки, яка базується на принципах децентралізації, прозорості й безпеки. Що стає можливим завдяки блокчейну – технології, яка дозволяє зберігати й передавати дані без посередників і центральних органів влади.

Але криптовалюти не стоять на місці, вони постійно розвиваються і вдосконалюються. Одним з напрямів розвитку є інтеграція в галузь штучного інтелектуIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіШІ, тобто систем і програм, що можуть навчатися, аналізувати, прогнозувати й виконувати складні завдання.

У партнерському матеріалі розглянемо п’ять криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузі.

Партнерський матеріал?
  1. Fetch.ai (FET)

Ця децентралізована блокчейн-платформа з відкритим кодом стоїть на чолі змін у роботі інтернету речейIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіIoT. Її головна мета – створити мережу для ефективної та безпечної роботи автономних економічних агентів.

Автономні економічні агенти – це програми, які вміють самостійно діяти в інтересах своїх власників або користувачів. Вони можуть представляти людей, компанії, пристрої, послуги або будь-які інші сутності. Агенти знаходять один одного, готують умови співпраці, обмінюються даними і криптовалютами, виконують завдання та навчаються на своєму досвіді. Fetch.ai створює інтелектуальну інфраструктуру для інтернету речей, де мільярди пристроїв і послуг можуть ефективно спілкуватися та кооперуватися.

Fetch.ai використовує власний токен FET для забезпечення роботи мережі. Токен FET використовується для оплати комісій за транзакції, реєстрації агентів, доступу до даних і послуг, участі в управлінні мережею та інших цілей. Токен FET можна придбати на багатьох популярних криптобіржах, таких як Binance, Coinbase, Kraken тощо.

  1. Render (RNDR)

Децентралізована платформа для створення і рендерингу 3D-контенту з використанням штучного інтелекту. Рендеринг – це процес перетворення 3D-моделей у зображення чи відео з високою якістю. Процес потребує великої обчислювальної потужності, яка зазвичай коштує дорого та недоступна для багатьох користувачів.

Render розв’язує цю проблему, створюючи глобальну мережу рендер-ферм, які надають свої ресурси для обробки 3D-контенту. Користувачі можуть замовляти рендеринг своїх проєктів на платформі Render, вказуючи бажаний рівень якості, терміни та ціну. Платформа автоматично знаходить найбільш відповідних провайдерів рендерингу та розподіляє завдання між ними. Провайдери отримують винагороду в токенах RNDR.

Render використовує штучний інтелект для покращення процесу рендерингу. Наприклад, платформа застосовує технологію глибокого навчання для створення фотореалістичних зображень з меншою кількістю даних. Також платформа використовує штучний інтелект для оптимізації процесу вибору провайдерів рендерингу та розподілу завдань між ними.

  1. SingularityNET (AGI)

Децентралізована мережа для створення послуг штучного інтелекту, обміну ними та їх використання. SingularityNET дозволяє будь-якому розробнику або організації публікувати свої алгоритми ШІ на платформі й отримувати винагороду в токенах AGI за їх використання. Також платформа дозволяє будь-якому користувачеві замовляти послуги ШІ на платформі і платити за них токенами AGI. Платформа підтримує різноманітні галузі ШІ, такі як комп’ютерний зір, мовна обробка, машинне навчання, біоінформатика, робототехніка тощо.

SingularityNET має амбітну мету – створити загальний штучний інтелектIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіIoT, рендеринг, обмін даними: 5 криптовалютних проєктів зі штучним інтелектом, які задають тон у галузіAGI, який здатний до самонавчання, творчості і співпраці з людьми. Для цього платформа використовує концепцію штучних нейронних мереж, які можуть обмінюватися даними та навичками між собою. Таким чином SingularityNET створює екосистему для синергетичного розвитку різних галузей ШІ.

SingularityNET використовує власний токен AGI для функціонування платформи. Токен AGI використовується для оплати послуг ШІ, участі в управлінні платформою, стимулювання розробників і користувачів, фінансування досліджень і проєктів зі створення AGI. Токен AGI можна придбати на багатьох криптобіржах, таких як Binance, Coinbase, Kraken.

  1. Ocean Protocol (OCEAN)

Децентралізована платформа для обміну даними з використанням штучного інтелекту. Ocean Protocol дозволяє будь-якому власнику даних публікувати свої дані на платформі та контролювати їхню доступність, ціну й умови використання. Також платформа дозволяє будь-якому користувачеві знаходити потрібні дані на платформі та купувати їх за токени OCEAN. Платформа забезпечує безпеку, прозорість і конфіденційність даних, використовуючи технології блокчейн, шифрування та розподіленого обчислення.

Ocean Protocol має важливу місію – демократизувати доступ до даних і стимулювати інновації в галузі штучного інтелекту. Дані – це нова нафта, яка живить розвиток ШІ. Але більшість даних зосереджена в руках небагатьох корпорацій, які не хочуть ділитися ними з іншими. Ocean Protocol руйнує цю монополію, створюючи відкритий і справедливий ринок даних, де будь-хто може продавати чи купувати дані за своїм бажанням.

Ocean Protocol використовує власний токен OCEAN для регулювання платформи: оплати даних, участі в управлінні платформою, стимулювання постачальників і споживачів даних, фінансування проєктів з розвитку платформи. OCEAN можна придбати на багатьох криптобіржах, як Binance, Coinbase, Kraken.

  1. Numerai (NMR)

Децентралізована платформа для створення колективного штучного інтелекту для управління фондами. Numerai публікує зашифровані дані про фондовий ринок на своїй платформі та запрошує тисячі анонімних розробників з усього світу створювати моделі ШІ для прогнозування руху цін акцій. Розробники надсилають свої прогнози на платформу Numerai та отримують винагороду в токенах NMR за їхню точність. Платформа Numerai об’єднує всі прогнози в одну метамодель ШІ, що використовується для управління реальним фондом Numerai.

Numerai створює колективний штучний інтелект з використанням механізму економічної координації. Проєкт застосовує концепцію розумного натовпу, яка означає: агрегований розум багатьох людей перевищує розум окремих експертів. Numerai також застосовує концепцію гомоморфного шифрування, яка дозволяє обробляти зашифровані дані без їх розшифровування. Це гарантує конфіденційність даних і створює рівні умови для всіх розробників.

Numerai використовує власний токен NMR для мотивації розробників. Токен NMR використовується для отримання винагороди за прогнози, участі в турнірах і конкурсах, створення власних фондів на базі метамоделі Numerai. NMR є таким, що не згоряє, тобто його не можна перевести або продати. Це змушує розробників ставити на кін власні токени, коли вони надсилають прогнози, що підвищує відповідальність за якість. Токен можна придбати на багатьох криптобіржах, таких як Binance, Coinbase, Kraken.

Про Financer.com

Щоб дізнатися більше про ці проєкти або інші криптовалюти, слідкуйте за публікаціями на Financer.com. Тут також можна зручно порівняти ціни монет і вибрати біржі для купівлі криптовалют. Financer.com – це надійне джерело інформації про крипторинок, яке допоможе робити розумні фінансові рішення. На сайті є поради і статті про заощадження та інвестиції.

 

Партнерський матеріал?

Financer.com

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: