Рубрики Статті

Найцікавіші нові фільми березня 2023 року

Опубликовал
Денис Федорук

Березень виглядає потужно та обіцяє навіть конкуренцію між гучними прем’єрами (через це ще можливі зміни у датах релізів), що було звичним явищем у довоєнні часи. Вже на початку місяця вийдуть три цікаві новинки, та й пізніше прокат та стримінгові сервіси доволі стабільно постачатимуть свіжий контент. У цій статті пропонуємо ознайомитися з найцікавішими березневими стрічками більш детально.

«Кит» / The Whale

Жанр: драма
Дата прем’єри: 2 березня
Де подивитися: кінотеатри

Нова робота Даррена Аронофскі розповідає про відлюдькуватого самотнього професора коледжу Чарлі, який веде лекції онлайн з вимкненою камерою. Робить він це через страшенне ожиріння, яке стало причиною проблем зі здоров’ям. Між тим головний герой намагається налагодити складні стосунки зі своєю 17-річною дочкою Еллі.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

У фільмі відбулося неймовірне перевтілення у виконанні Брендана Фрейзера, якого через складний грим просто неможливо впізнати. Існує думка, що це не тільки круте повернення у велике кіно колись дуже популярного актора, але і його найкраща роль у кар’єрі. За неї він номінувався на «Золотий глобус», «Оскар» та БАФТА.

«Крід ІІІ: Спадок Роккі Бальбоа» / Creed III

Жанр: спортивна драма
Дата прем’єри: 2 березня
Де подивитися: кінотеатри

Поки фрейзерівський Чарлі намагатиметься дати раду зайвій вазі, Адоніс Крід у виконанні незміного Майкла Б. Джордана спробує знову перемогти у «бою всього життя», вже втретє. Цього разу чемпіону доведеться вступити в протистояння зі злим і голодним до перемог другом дитинства, що колись врятував малого Донні від в’язниці.

В триквелі ми вже не побачимо легендарного Роккі Бальбоа, а режисерувати фільм взявся сам виконавець головної ролі. Таким чином Майкл Б. Джордан наслідує приклад Слая, який, щоправда, зайняв місце постановника ще у другій частині пригод Італійського Жеребця, а також самостійно писав сценарій. Для Джордана ж це буде дебют. Наша рецензія тут

«Мавка. Лісова пісня»

Жанр: мультфільм, фентезі, комедія
Дата прем’єри: 2 березня
Де подивитися: кінотеатри

Берегиня лісу Мавка і простий сільський хлопець Лукаш закохуються одне в одного до безтями. Але шкідлива і зла Килина планує зруйнувати це красиве й чисте кохання за допомогою підступних злодіянь. Головна героїня має зробити важкий вибір, адже їй потрібно не тільки думати про почуття до вродливого музики, але й захистити ліс.

Цей мультфільм, сюжет якого заснований на чудовій п’єсі Лесі Українки «Лісова пісня», — дуже очікуваний українським глядачем довгобуд. Його перший трейлер з’явився ще у далекому 2017 році, але до екранів кінотеатрів стрічка дісталася лише зараз. В озвученні приймали участь відомі українські виконавці та артисти: Христина Соловій, Артем Пивоваров, Фагот з ТНМК, Сергій Притула, гурт «ДахаБраха», Юлія Саніна з The Hardkiss, Назар Задніпровський, Олег Скрипка та інші.

«Крик VI» / Scream VI

Жанр: слешер
Дата прем’єри: 9 березня
Де подивитися: кінотеатри

Поряд з третім «Крідом» нова частина «Крика» являється ще однією березневою новинкою з римською цифрою у назві. За сюжетом герої минулої частини, сестри Карпентер та їх друзі, переїжджають з похмурого Вудсборо до Нью-Йорка. Але навіть там їх наздоганяє відомий маніяк у хрестоматійній масці.

Шоста серія культового слешера виходить в епоху, коли метакоментарі в самому тренді, а ім’я Дженни Ортеги на афіші вже грає куди вагомішу роль, ніж ім’я Кортні Кокс. Втім, стару-добру біганину від Гостфейса теж варто очікувати, бо ж не тільки авторам стрічки (пост)іронізувати над жанровими кліше.

«Кілер» / Assassin

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 9 березня
Де подивитися: кінотеатри

Цей малопомітний скромний бойовичок опинився в нашому списку суто з поваги до Брюса Вілліса, про якого нещодавно ми випустили велику статтю. Солдат Себастіан став піддослідним в експериментальному застосуванні нової військової технології, але його було вбито невідомими. У пошуках правди його дружина Алекса має зайняти місце загиблого та знайти убивцю.

Навряд чи ця стрічка якось суттєво відрізняється від низькоякісних проєктів, в яких буквально загруз Вілліс за останнє десятиліття. Але це остання можливість побачити Міцного горішка на великому екрані та попрощатися з його феноменальною акторською діяльністю. 

«Лютер: Сонце на спаді» / Luther: The Fallen Sun

Жанр: кримінальний трилер, детектив
Дата прем’єри: 10 березня
Де подивитися: Netflix

Тим часом на стримінгу своя атмосфера. Ідріс Ельба повертається до ролі похмурого детектива Джона Лютера — персонажа високорейтингового однойменного серіалу, за роботу у якому актор отримав «Золотий глобус».

Фільм є продовженням 5-сезонного шоу та розповість про протистояння Джона жахливому серійному вбивці, котрий тероризує Лондон. Але спершу герой має звільнитися з в’язниці. Розробкою фільму займалися ті самі люди, що працювали над серіалом, тому як мінімум атмосферу останнього творці мають передати добре. 

«65»

Жанр: наукова фантастика, пригоди
Дата прем’єри: 16 березня
Де подивитися: кінотеатри

Поки Кріс Пратт з’ясовував стосунки з розумним велоцираптором Блю і таким чином назбирав мільярди доларів у кінотатрах по всьому світу, Адам Драйвер, мабуть, подумав, що треба й собі знятися у стрічці про динозаврів. Тут колишній Кайло Рен грає астронавта Міллса, що змушений здійснити аварійну посадку на невідомій планеті.

Як пізніше з’ясовується, це така ж Земля, як і наша, тільки відмотати час треба приблизно на 65 мільйонів років назад. Ховатись від тиранозаврів та іншої місцевої фауни Міллс буде у компанії дівчинки-підлітка на ім’я Коа. Коротше кажучи, ласкаво просимо у «світ Юрського періоду».

«Шазам! Лють Богів» / Shazam! Fury of the Gods

Жанр: комедійний супергеройський екшн
Дата прем’єри: 16 березня
Де подивитися: кінотеатри

Недолугий підліток Біллі Бетсон якось вряди-годи зумів опанувати супергеройські здібності та навіть дати прочухана лиходію у першій частині. Але зараз на хлопця та його зведених братів-сестер очікує куди більш серйозна небезпека — могутні доньки Атласа з неповторною лідеркою Гелен Міррен. 

Треба визнати, що людство вже трохи втомилось від усіх цих барвистих кінокоміксів. Та не дивлячись на це, переформатована DC Studios нарешті може дати бій головним конкурентам, котрі нині переживають явно не найкращі часи (лютневий «Людина-мураха» не дасть збрехати). Хоча перед тінейджерською супергероїкрю навряд чи стоять настільки амбітні цілі, тож головна мета тут — розважити глядача.

«Бостонський душитель» / Boston Strangler

Жанр: кримінальна драма, трилер
Дата прем’єри: 17 березня
Де подивитися: Hulu

Давненько щось не було видно Кіру Найтлі на екранах, і от, в березні, виходить «Бостонський душитель». Тут Кіра грає роль журналістки Лори Маклафлін, що розповіла світові історію про того самого маніяка з назви фільму. Як відомо, він вбив 13 жінок у Бостоні в 60-х роках.

Офіційний синопсис також сповіщає про те, що персонажі Найтлі та Керрі Кун «кинуть виклик сексизму тієї епохи». Тож очевидно, що стрічка не тільки запропонує небезпечне розслідування героїнь, а й торкнеться актуальних для сьогодення тем.  

«Джон Уік 4» / John Wick: Chapter 4

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 30 березня
Де подивитися: кінотеатри

Крутий колишній кілер Джон Уік продовжить свої поневіряння серед купи ворогів, щоб кинути виклик могутньому конкуренту та нарешті вибороти собі свободу. Втім, не так вже й важливо з точки зору сюжету, що саме буде відбуватися у фільмі. Куди веселіше спостерігати за тим, що цікавенького творці запропонують в плані бойової хореографії цього разу.

Четверта частина обіцяє не тільки звичні перестрілки, погоні та мордобій, але й елементи вестерна і навіть самурайських фільмів. А ще Кіану Рівзу дуже пасують класичні ділові костюми.

«Підземелля і дракони: Честь злодіїв» / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Жанр: пригодницький екшн, фентезі
Дата прем’єри: 30 березня
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет цього блокбастера заснований на культовій настільній фентезі-грі Dungeons & Dragons. Ще у січневій статті про екранізації відеоігор ми писали, що кінематографісти готові вкладати все більше ресурсів в адаптації ігрового контенту. А тут в нас за основу сюжету взяли навіть не відеогру, а настілку.

В центрі оповіді знаходиться група високопрофесійних злодіїв, які спланували викрадення однієї дуже цінної реліквії. Але, як того потребує жанр, щось в них піде не так. Судячи з трейлерів, студія не пошкодувала коштів на цей епічний фентезійний блокбастер з непоганим акторським складом.

«Тетріс» / Tetris

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 31 березня
Де подивитися: Apple TV+

А от і ще один фільм, в якому фігурує культова гра. Ця історія заснована на реальних подіях. В ній розповідається про боротьбу за інтелектуальну власність на «Тетріс», що був розроблений у середині 80-х. Пригода розгорнеться за участю радянського програміста Олексія Пажитнова та нідерландського дизайнера відеоігор Хенка Роджерса. 

Першого зіграв російський актор Микита Єфремов, другого — британець Тарон Еджертон. Єфремов продовжує активно зніматися в російському кіно. Як це відбувається у будь-якому бізнесі й галузі економіки, кінороби також сплачують податки й тим самим поповнюють російську казну. А на що йдуть ці кошти — всі ми прекрасно знаємо.

«Загадкове вбивство 2» / Murder Mystery 2

Жанр: комедійний детектив
Дата прем’єри: 31 березня
Де подивитися: Netflix

Для тих глядачів, які не хочуть дивитися на Єфремова, Netflix пропонує хорошу альтернативу — другу частину симпатичного комедійного детектива «Загадкове вбивство». Адам Сендлер останнім часом воліє поперемінно виступати як в звичних комедійних ролях, так і в серйозних драматичних.

Тут він повертається до ролі Ніка Шпіца, а Дженніфер Еністон знову зіграє його дружину Одрі. Цього разу подружжя Шпіців потрапить в епіцентр нової кримінальної події, коли їхнього друга викрадуть з власного весілля. Тож героям доведеться ще раз проявити свої детективні навички та вивести викрадачів на чисту воду.

Disqus Comments Loading...