Рубрики Статті

Найцікавіші нові фільми червня 2023 року

Опубликовал
Денис Федорук

Червень стабільно постачатиме гучні блокбастери. Але окрім них перший місяць літа пропонує цікаві анімаційні проєкти, чи, наприклад, новий фільм Веса Андерсона. Детальніше про червневий кінорепертуар читайте в нашому традиційному матеріалі.

«Людина-павук: Крізь Всесвіт» / Spider-Man: Across the Spider-Verse

Жанр: мультфільм, супергеройський екшн
Дата прем’єри: 1 червня
Де подивитися: кінотеатри

Як відомо, Майлз Моралес замінив Пітера Паркера на посту Людини-павука. Він об’єднує зусилля з Гвен Стейсі, щоб вирушити у подорож по мультивсесвіту. Там герої зустрінуть різні версії Людей-павуків. Але з появою нової загрози Майлзу доведеться піти проти них, адже їх думки щодо рятування мультивсесвіту істотно відрізнятимуться.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Після шаленого успіху «Людини-павука: Навколо світу» очікування глядачів від сиквелу просто захмарні, і тут цікаво подивитися на те, як творці впораються з такою відповідальністю. Початковою датою релізу був квітень 2022 року, але через ковід прем’єру довелося відкласти більше, ніж на рік.

«Татусів уїкенд» / About My Father

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 1 червня
Де подивитися: кінотеатри

Італійський іммігрант Сальво Маніскалко, котрий дотримується старомодних поглядів, дізнається, що його син Себастьян надумав побратися з американкою. Суворий татусь планує познайомитися з батьками дівчини, ще не підозрюючи, що ця зустріч призведе до неочікуваних наслідків.

Хто, як не Роберт де Ніро може дозволити собі поваляти дурня у такому невибагливому безтурботному кінематографі? Тим паче йому не звикати до подібних сюжетів.

«Трансформери: Час Звіроботів» / Transformers: Rise of the Beasts

Жанр: науково-фантастичний екшн
Дата прем’єри: 8 червня
Де подивитися: кінотеатри

1994 рік, Бруклін. Колишній військовий експерт з електроніки Ной Діас та дослідниця артефактів Елена Воллес опиняються в епіцентрі конфлікту між різними видами Трансформерів — Максималами, Предаконами та Терраконами. Герої повинні допомогти Оптимусу Прайму та Автоботам захистити Землю від нечуваної загрози — трансформера Юнікрона, який пожирає планети на сніданок і навіть не давиться.

Після успіху «Бамблбі» студія Paramount Pictures не полишає надій вибудувати власний кіновсесвіт по Трансформерам. Тут усе як з «Форсажем»: поки будуть хороші касові збори, вечірка продовжуватиметься.

«Стихії» / Elemental

Жанр: мультфільм, комедійна драма, романтичне фентезі
Дата прем’єри: 15 червня
Де подивитися: кінотеатри

У чарівному місті Стихій, де мешкають жителі вогню, води, повітря та землі, запальна дівчина зустрічає хлопця, що звик пливти за течією. Їхня дружба доведе, що у різних, на перший погляд, персонажів насправді набагато більше спільного, ніж здається.

Виробництвом мультфільму займалися спільно студії Pixar та Walt Disney Pictures, тож очевидно, що проєкт розрахований на сімейний перегляд у кінотеатрах. В кінці травня стрічка демонструвалась в межах Каннського кінофестивалю поза конкурсною програмою.

«Флеш» / The Flash

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 15 червня
Де подивитися: кінотеатри

Баррі Аллен відправляється у минуле, щоб запобігти загибелі своїх батьків. Однак під час цієї подорожі герой опиняється в альтернативній реальності, де не існує супергероїв, зате є живий-здоровий генерал Зод. Тепер Флеш змушений звернутися по допомогу до самого себе у юності, старезного Бетмена з іншого всесвіту, а також Супердівчини, корабель якої зазнав аварії, щоб не дати Зоду захопити планету.

Очевидно, що за останні роки глядачі неабияк наїлися супергероїки, і навіть ця тема з мультивсесвітами вже починає набридати (обидва супергеройські проєкти цього місяця звертаються до неї). Але кінороби з DС не полінувалися дістати із засіків не те що аффлеківського, а навіть Бетмена Майкла Кітона, за що їм вже можна багато чого пробачити.

«Евакуація 2» / Extraction 2

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 16 червня
Де подивитися: Netflix

Як можна дізнатися з трейлера, крутому найманцю Тайлеру Рейку вдалося вижити після тяжких поранень, які він отримав у кінцівці першого фільму. Тепер на бійця чекає нове завдання: він має врятувати родину грузинського гангстера.

До своїх ролей повертаються Кріс Гемсворт та Голшіфте Фарахані, а творці обіцяють продемонструвати дивовижну екшн-сцену довжиною у 20 хвилин. При цьому Гемсворт не побоявся бавитись з вогнем на знімальному майданчику, і з огляду на все вищесказане можна сподіватися на файний бойовик.

«Астероїд-Сіті» / Asteroid City

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 22 червня
Де подивитися: кінотеатри

Дія розгортатиметься в середині 50-х років у вигаданому містечку, розташованому посеред пустелі. Саме там відбудеться з’їзд шанувальників спостережної астрономії. Під час цього івенту відбудеться багато знайомств, зустрічей та навіть романтичних пригод, які тим чи іншим чином вплинуть на життя персонажів.

У своїй новій роботі Весу Андерсону вдалося залучити справді зірковий акторський склад. Кожен його проєкт це помітна подія у світі кінематографа, і «Астероїд-Сіті» не став виключенням. Підтвердженням цьому служить й те, що прем’єра стрічки відбулася на нещодавньому Каннському кінофестивалі.

«Без образ» / No Hard Feelings

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 22 червня
Де подивитися: кінотеатри

Невдачлива водійка Uber Медді через борги втрачає машину і зовсім скоро втратить будинок. У пошуках роботи дівчина натикається на дивну, але перспективну пропозицію. Батьки 19-річного сором’язливого юнака пропонують Медді розворушити хлопця, щоб той став розкутішим і більш впевненим у спілкуванні з дівчатами. Задоволена героїня сподівається на легкий заробіток, але вона навіть не уявляє, наскільки міцним горішком виявиться її ціль.

За постановку цього комедійного сюжету відповідає режисер україно-єврейського походження Гена Ступницький, а зваблювати дитину в кадрі візьметься Дженніфер Лоуренс.

«Індіана Джонс і Реліквія долі» / Indiana Jones and the Dial of Destiny

Жанр: пригодницький екшн
Дата прем’єри: 29 червня
Де подивитися: кінотеатри

У 1969 році світ з захопленням спостерігає за космічними перегонами, а літній шукач пригод Індіана Джонс переживає через розлучення та необхідність піти у відставку з викладацької посади. Та коли герой дізнається, що його старий ворог часів Другої світової війни зараз являється членом НАСА та бере участь у програмі «Аполлон», він вирішує діяти.

Гості Каннського кінофестивалю мали нагоду порівняти звичайну та омолоджену версію Гаррісона Форда ще у травні. А от до кінотеатрів стрічка Джеймса Менголда, котрий в режисерському кріслі замінив Стівена Спілберга, дошкандибає тільки в кінці червня.

Disqus Comments Loading...