Рубрики СтаттіКіно

Найцікавіші нові фільми липня 2024 року

Опубликовал
Денис Федорук

Поліцейський із Беверлі-Гіллз та Ґрю з «Нікчемного я». Ченнінґ Татум та Скарлетт Йоганссон на тлі космічних перегонів США й Радянського Союзу. Порнозірка Максін Мінкс та підприємиця у галузі виробництва шампанських вин Барба-Ніколь Кліко-Понсарден. Зрештою, Дедпул і Росомаха. Усі ці та інші персонажі будуть претендувати на увагу глядачів у липні. Детальніше про кожного з них читайте в нашому традиційному кінодайджесті.

«Поліцейський із Беверлі Гіллз: Аксель Ф.» / Beverly Hills Cop: Axel F

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 3 липня
Реліз: Netflix

Аксель Фоулі знову у справі. І він знову у Беверлі-Гіллз. Об’єднавши зусилля з донькою Джейн, її бойфрендом Боббі та своїм старим другом Біллі Роузвудом, головний герой близький до того, щоб розкрити страшну-престрашну змову.

Digital Marketing.
Станьте високооплачуваним спеціалістом завдяки курсу Digital Marketer та почніть карʼєру в IT з нуля.
Зареєструватись на курс

«Аксель Ф.» — вже четверта частина франшизи «Поліцейський із Беверлі-Гіллз» з незмінним Едді Мерфі у головній ролі. Знаходячись у виробничому пеклі, стрічка нарешті виходить на екрани, і відбувається це аж через 40 років після прем’єри першого фільму та через 30 після виходу третього.

«Нікчемний я 4» / Despicable Me 4

Жанр: анімаційна пригодницька комедія
Дата прем’єри: 4 липня
Реліз: кінотеатри

У великому сімействі Ґрю поповнення, але святкувати цю визначну подію ніколи, адже головного героя чекає зустріч з надзвичайно могутнім ворогом. Ну і, звісно ж, тут не обійдеться без жовтих розбишак Посіпак.

«Нікчемний я 4», як неважко здогадатися, становить вже четверту частину основної серії в межах однойменної франшизи та шосту загалом. На момент написання тексту рейтинг кінокритиків на агрегаторі Rotten Tomatoes сягає 63% позитивних відгуків на основі 24 оглядів.

«МаХХХін» / MaXXXine

Жанр: слешер
Дата прем’єри: 4 липня
Реліз: кінотеатри

Переживши техаську різанину, акторка Максін Мінкс все ще мріє про успішну кінокар’єру та голлівудську славу. Але далі ролей у фільмах для дорослих їй пройти поки не вдається. Та це перестає бути головним болем для Максін, коли у середині 80-х в Лос-Анджелесі з’являється серійний вбивця, відомий як Нічний мисливець.

«МаХХХін» — кінцева частина кривавої горор-трилогії «Х» Ті Веста та студії А24, до якої також входять слешери «Х» та «Перл». Головну роль у всіх трьох проєктах виконала Міа Ґот, яка вже отримала статус «королеви крику». Пройнятися вайбом Лос-Анджелеса 80-х можна буде у кіно з 4 липня.

«Віджа: Потойбічний вимір» / The 100 Candles Game: The Last Possession

Жанр: фільм жахів про надприродне
Дата прем’єри: 4 липня
Реліз: кінотеатри

Одного разу група блогерів вирішує провести ритуал у маєтку «чорної графині», котра таємниче зникла після сеансу гри, що вела у потойбічний вимір. Але горе інфлюенсери впускають у наш світ темні сили, і вижити у цій битві з демонами зможуть далеко не усі.

«Космічний курсант» / Space Cadet

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 4 липня
Реліз: Prime Video

Тусовниця з Флориди Рекс навіть не мріяла про таке, але, завдяки щасливому збігу обставин, вона стає учасницею космічної програми НАСА. Заковика у тому, що свою готовність реалізуватися дівчина має довести на практиці.

«Судна нічка» / Wake Up

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 4 липня
Реліз: кінотеатри

Група молодих екоактивістів проникає у супермаркет вночі та починає закликати до захисту природи через соціальні мережі. Але влаштований у приміщенні магазину погром точно не сподобається двом охоронцям. Цей конфлікт набирає максимальних обертів, коли один з них має намір влаштувати справжню криваву різанину.

«Забери мене на Місяць» / Fly Me to the Moon

Жанр: романтична комедія, драма
Дата прем’єри: 11 липня
Реліз: кінотеатри

60-ті роки минулого сторіччя, у розпалі космічні перегони між США та Радянським Союзом. Директор НАСА Коул Девіс, відповідальний за запуск Аполлона-11, змушений співпрацювати з маркетологинею Келлі Джонс, покликаною покращити імідж управління та організувати запасний варіант звіту щодо місії, котрий полягає у фальсифікації висадки на Місяць.

На знімальному майданчику цієї романтичної комедії з нотками сатири зібрався симпатичний акторський склад — Ченнінґ Татум, Скарлетт Йоганссон та Вуді Гаррельсон. Бюджет стрічки склав 100 мільйонів доларів, що для такого жанру, враховуючи навколокосмічний сетинг і зірковість касту, зовсім не мало.

«Смерчі» / Twisters

Жанр: фільм-катастрофа
Дата прем’єри: 11 липня
Реліз: кінотеатри

Мисливиця за торнадо Кейт Картер приймає пропозицію від свого друга Хаві вирушити на відкриті рівнини, щоб протестувати нову революційну систему стеження. Незабаром їхні шляхи перетинаються з чарівною, але безрозсудною зіркою соцмереж Тайлером Овенсом, котрий не може уявити своє життя без гонитв за штормами. Сезон торнадо посилюється, та цього разу героям доведеться не насолоджуватися екстримом, а боротися за власне життя з невгамовними силами природи.

«Смерчі» позиціюється як сиквел фільму-катастрофи «Смерч» (1996), головні ролі у якому виконали Білл Пекстон та Гелен Гант. До речі, та стрічка стала однією з найперших, що була випущена на DVD у Сполучених Штатах.

«Збирач кісток» / Boneyard

Жанр: кримінальний трилер
Дата прем’єри: 18 липня
Реліз: кінотеатри

Агент ФБР Петровік та шеф поліції Альбукерке Картер намагаються вистежити серійного вбивцю, відомого як «Збирач кісток». Але Картер підозрює, що душогубом цілком може бути хтось із його людей. У сюжеті, заснованому на реальних подіях, фігуруватимуть Мел Ґібсон, Браян Ван Голт та Кертіс Джексон, більш відомий як репер 50 Cent.

«Мадам Кліко» / Widow Clicquot

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 18 липня
Реліз: кінотеатри

У розпал наполеонівських війн, чоловік Барби-Ніколь Кліко-Понсарден, Франсуа, помирає. У 1772 році його батько заснував невелику виноробню і вже хотів було продавати виноградники. Але настирлива невістка вмовляє його не робити цього. Радником мадам Кліко у бізнесі стає виноторговець Луї Боне, котрий допомагає їй обійти торгове ембарго Наполеона. Згодом ділові стосунки переростають в особисті, що призводить до неочікуваних наслідків.

Сюжет стрічки заснований на однойменній книзі американо-канадської письменниці Тілар Дж. Маццео, а титульну роль виконала Гейлі Беннетт.

«Мій шпигун: Вічне місто» / My Spy: The Eternal City

Жанр: шпигунська комедія, бойовик
Дата прем’єри: 18 липня
Реліз: Prime Video

Джей-Джей погоджується супроводжувати юну Софі під час її шкільної поїздки до Італії. Та навіть там герої знаходять пригоди на свою голову, адже у Римі вони виявляються залучені у зловісну змову, націлену на главу ЦРУ та його сина.

«Вічне місто» — продовження комедійно-шпигунського бойовика «Мій шпигун», котрий вийшов на екрани у 2020 році. До своїх ролей повертаються Дейв Батіста та Хлоя Коулман.

«Дедпул і Росомаха» / Deadpool & Wolverine

Жанр: супергеройський комедійний екшн
Дата прем’єри: 25 липня
Реліз: кінотеатри

Через шість років після подій «Дедпула 2» Вейд Вілсон живе тихим життям, залишивши супергеройський костюм у шафі. Але Управління часовими змінами — бюрократична організація, що фігурувала у серіалі «Локі», втягує балакучого найманця у нову пригоду. Коли його рідний світ стикається з глобальною загрозою, Вілсон неохоче об’єднує зусилля з Росомахою у місії, яка змінить усю історію кіновсесвіту Marvel.

«Дедпул і Росомаха» — 34-й загалом та єдиний у 2024 році фільм в межах КВМ, який повертає Г’ю Джекмана до його найвідомішої ролі та обіцяє ще декілька цікавих появ. Режисурою стрічки займався Шон Леві, котрий вже не вперше співпрацює з Раяном Рейнольдсом. До цього вони зустрічалися на знімальному майданчику фільмів «Персонаж» (2021) та «Проєкт “Адам”» (2022). Так само як неканонічний Дедпул та Росомаха вже зустрічалися у блокбастері «Люди-Х: Росомаха» у 2009 році. Знижувати IQ глядачів розпочнуть з 25 липня.

Disqus Comments Loading...