Рубрики СтаттіКіно

Найцікавіші нові серіали лютого 2024 року

Опубликовал
Денис Федорук

Лютневий серіальний репертуар змушує звернути увагу на те, що оригінальні сценарії сьогодні — велика рідкість. Серед суцільних рімейків, екранізацій та спінофів такі проєкти як «Сузір’я» з Нумі Рапас — на вагу золота. Отже, більш детально про рімейки, екранізації, спінофи та, власне, «Сузір’я» читайте в нашому традиційному матеріалі.

Нові серіали

«Містер і місис Сміт» / Mr. & Mrs. Smith

Жанр: шпигунський комедійний бойовик
Дата прем’єри: 2 лютого
Реліз: Prime Video

Двоє секретних агентів видають себе за подружню пару Джона та Джейн Сміт, щоб не викликати зайвих підозр. Та чи вдасться їм зосередитися на суто професійних справах, коли справжні почуття почнуть брати гору?

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Серіальний рімейк однойменної успішної повнометражки Даґа Лаймана з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі явно не збирається йти шляхом попередника і вочевидь намагатиметься запропонувати глядачу щось своє. Ролі титульних персонажів взяли на себе Дональд Гловер і Мая Ерскін, а перший ще й значиться у якості одного з творців шоу (другим стала Франческа Слоан). Що вийде з цієї, на перший погляд, сумнівної витівки — можна буде дізнатися з 2 лютого, коли усі 8 епізодів вийдуть на сервісі Prime Video.

«Один день» / One Day

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 8 лютого
Реліз: Netflix

Після випускного Емма і Декстер проводять ніч разом. Але згодом їхні шляхи розходяться. Хлопець і дівчина вирішують залишитись друзями і зустрічатися щороку саме в цей день — 15 липня. Та коли здавалося, що героям не судилося бути разом, у долі була своя думка з цього приводу.

«Один день» — проєкт британського виробництва, сюжет якого заснований на однойменному романі англійського письменника Девіда Ніколлса, а також фільмі-еранізації, що вийшов у 2011 році. Тоді головні ролі виконали Енн Гетевей і Джим Стерджесс, а нині ці партії дісталися молодим акторам Амбіці Мод та Лео Вудаллу.

«Убивчий парадокс» / A Killer Paradox

Жанр: кримінальний трилер, чорна комедія
Дата прем’єри: 9 лютого
Реліз: Netflix

Лі Тан — звичайний студент коледжу, який абсолютно випадково вбиває серійного убивцю. Після цього інциденту хлопець розуміє, що має здатність розпізнавати злих людей. Чан Нан-гам — детектив поліції, який розслідує справу про вбивство, скоєне Лі Таном. Ця безкомпромісна гонитва за студентом призведе до непередбачуваних наслідків.

«Убивчий парадокс» заснований на однойменному вебтуні авторства Kkomabi. Серіал складається з 8 епізодів та вийде на Netflix 9 лютого.

«Слідопит» / Tracker

Жанр: екшн-драма
Дата прем’єри: 11 лютого
Реліз: CBS

Колтер Шоу — одинак, який мандрує країною на своєму старому фургоні. Озброєний першокласними навичками стеження, він допомагає людям та правоохоронним органам розкривати безліч таємниць. Та його остання справа виявляється набагато заплутанішою, ніж зазвичай.

Сюжет серіалу, створеного Беном Х. Вінтерсом, заснований на романі The Never Game Джеффрі Дівера. Шоураннерами виступили, власне, Вінтерс та Гіларі Вейсман Грем, а головну роль виконав Джастін Гартлі.

«Новий образ» / The New Look

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 14 лютого
Реліз: Apple TV+

У центрі оповіді знаходиться Крістіан Діор, який після Другої світової війни у Парижі створив свою лінію модного одягу, що неофіційно отримав назву New Look. Окрім самого Діора в історії фігуруватимуть його знамениті колеги та конкуренти — Коко Шанель, П’єр Бальмен, Крістобаль Баленсіага, Юбер де Живанші, П’єр Карден, Ів Сен-Лоран тощо.

Зануритися у світ високої моди глядачу допоможуть тутешні зірки, які перевтілилися у легендарних модельєрів та кутюр’є: Бен Мендельсон зіграв Діора, Жюльєт Бінош —  Шанель, Джон Малковіч — Люсьєна Лелонга. Шоуранером виступив Тодд Кесслер. Сюжет був натхненний реальними подіями, а знімання проходили виключно в Парижі.

«Сузір’я» / Constellation

Жанр: науково-фантастичний психологічний трилер
Дата прем’єри: 21 лютого
Реліз: Apple TV+

Астронавтка Джо повертається на Землю після катастрофи в космосі та виявляє, що ключових моментів її життя, схоже, більше не існує. Ця гостросюжетна космічна пригода досліджує темні закутки людської психології, а також показує відчайдушне прагнення героїні дістатися правди за будь-яку ціну та повернути все, що вона втратила.

Створений Пітером Гарнессом, цей серіал виглядає найцікавішим серед усіх лютневих прем’єр. Після «Прометея» Рідлі Скота Нумі Рапас знову доведеться приміряти космічний скафандр, про що, до речі, ми вже згадували у статті про найочікуваніші серіали 2024 року, куди потрапив і цей проєкт.

«Аватар: Останній захисник» / Avatar: The Last Airbender

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 22 лютого
Реліз: Netflix

В розореному війною світі обрані можуть володіти однією з чотирьох стихій — водою, землею, вогнем або повітрям. Юний Аанг, напевно, єдиний маг, що може керувати усіма стихіями, тож саме йому уготовано зупинити багаторічну війну, розпочату Народом Вогню. Головний герой об’єднується з новими друзями Катарою та Соккою, розвиває свої здібності та готується дати відсіч зловісному принцу Вуко з Народу Вогню.

«Аватар: Останній захисник» є живим перезапуском однойменного анімаційного серіалу, що виходив на телеканалі Nickelodeon з 2005 по 2008 роки. Його творці Майкл Данте ДіМартіно та Браян Конецько на початковому етапі були залучені до розробки проєкту, але покинули його через творчі розбіжності з Netflix. Що ж, вже зовсім скоро дізнаємось, наскільки це рішення було обґрунтованим.

«Ходячі мерці: Ті, хто вижив» / The Walking Dead: The Ones Who Live

Жанр: постапокаліптична драма, зомбі-горор
Дата прем’єри: 25 лютого
Реліз: АМС

Після того, як у п’ятому епізоді дев’ятого сезону основного шоу ледь живий Рік Граймс відлетів на вертольоті, його подальша доля лишалась невідомою. Тим часом войовниця з незмінною катаною Мішон не полишає надій знайти Ріка, але численні перепони у вигляді людей, живих і мертвих, значно ускладнюють її пошуки.

«Ті, хто вижив» продовжує намічений АМС курс на конвеєрне виробництво спінофів флагманського шоу. Новий проєкт становить вже шосте за рахунком сюжетне відгалуження, і студія явно не збирається на цьому зупинятися (у розробці вже наступні сезони «Мертвого міста» та «Деріла Діксона»).

«Сьоґун» / Shôgun

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 27 лютого
Реліз: Hulu

1600 рік. В центрі сюжету знаходяться троє персонажів. Джон Блекторн — схильний до ризику англійський моряк, корабль якого терпить аварію у Японії, де він знаходить другу домівку. Лорд Йосі Торанага —  проникливий могутній даймьо, що перебуває у незгоді зі своїми небезпечними політичними суперниками. Долі Торанаги та Блекторна нерозривно пов’язані з перекладачкою Тодою Маріко — останньою представницею опального роду, яка має намір виконати свій обов’язок перед покійним батьком.

Сюжет цієї пригодницької історичної драми заснований на однойменному романі-епопеї Джеймса Клавелла 1975 року. Це вже друга екранізація твору після телевізійної адаптації, що вийшла на екрани у 1980-му та удостоїлася трьох «Золотих глобусів», в тому числі за найкращий драматичний серіал.

«Елсбет» / Elsbeth

Жанр: поліційна драма
Дата прем’єри: 29 лютого
Реліз: CBS

Елсбет Ташіоні — прониклива адвокатка з нестандартним мисленням. Після успішної практики в Чикаго вона перебирається до Нью-Йорка та використовує свої унікальні навички, щоб допомагати місцевій поліції саджати за ґрати злочинців.

«Елсбет» є вже другим спінофом юридичної драми «Гарна дружина» — успішного шоу, що налічувало 7 сезонів та виходило на CBS з 2009 по 2016 роки.

Продовження серіалів

«Геній» / Genius

Жанр: біографічна драма, антологія
Дата прем’єри: 1 лютого
Реліз: National Geographic
Сезон: 4

Серіал «Геній» розповідає про найвидатніших людей планети, які досягли успіхів в науці, мистецтві тощо. Четвертий сезон шоу від National Geographic присвячений життю Мартіна Лютера Кінга-молодшого та Малкольма Ікса.

Halo

Жанр: військова наукова фантастика
Дата прем’єри: 8 лютого
Реліз: Paramount+
Сезон: 2

Сюжет «Гало» заснований на однойменній серії шутерів від першої особи. У 26 столітті розгорнулася жорстока війна між Космічним командуванням Об’єднаних націй та Ковенантом — релігійно-політичним союзом іншопланетян. Щоб отримати перевагу над ворогом, люди починають використовувати генетично та кібернетично модифікованих солдат, що отримали назву «Спартанці».

«Поліція Токіо» / Tokyo Vice

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 8 лютого
Реліз: Мах
Сезон: 2

Перший сезон кримінально-драматичного серіалу «Поліція Токіо» ґрунтувався на мемуарах Джейка Адельштейна 2009 року. За сюжетом цей журналіст перебирається з США до Токіо, де влаштовується у місцеву газету та починає висвітлювати кримінальний бік міста, все більше занурюючись у небезпечний світ якудза.

«Постоялець з космосу» / Resident Alien

Жанр: науково-фантастична комедійна драма, детектив
Дата прем’єри: 14 лютого
Реліз: Syfy
Сезон: 3

Прибувши на Землю та взявши особистість доктора Гаррі Вандершпігеля, інопланетянин починає сумніватися у доцільності своєї місії, а саме — знищенні людства заради заселення планети його расою. Продовження пригод прибульця з зовнішністю Алана Тьюдіка стартує у День всіх закоханих.

«Юність Шелдона» / Young Sheldon

Жанр: ситком
Дата прем’єри: 15 лютого
Реліз: CBS
Сезон: 7

Ця історія, як не важко здогадатися, про юні роки Шелдона Купера — одного з основних персонажів культового ситкому «Теорія великого вибуху», який налічує 12 сезонів та транслювався на телеканалі CBS з 2007 по 2019 роки. Сьомий сезон буде останнім.

«Хороший лікар» / The Good Doctor

Жанр: медична драма
Дата прем’єри: 20 лютого
Реліз: ABC
Сезон: 7

У завершальному, сьомому сезоні драматичного шоу «Хороший лікар» талановитий хірург Шон Мерфі продовжить рятувати життя тих, хто цього потребує.

«Новобранець» / The Rookie

Жанр: поліційний процедурал, кримінальна драма
Дата прем’єри: 20 лютого
Реліз: ABC
Сезон: 6

У віці 45 років Джон Нолан вирішив кардинально змінити життя та стати офіцером поліції. Що з цього вийшло та як склалася подальша доля підстаркуватого новобранця — можна буде дізнатися у шостому сезоні успішного шоу з Натаном Філліоном у головній ролі.

«Зоряні війни: Бракована партія» / Star Wars: The Bad Batch

Жанр: анімація, пригодницька фантастика
Дата прем’єри: 21 лютого
Реліз: Disney+
Сезон: 3

Своє продовження отримав і сюжет про Браковану партію — загон удосконалених солдат-клонів, які після Війн клонів починають протистояти Імперії. За сюжетом група намагатиметься возз’єднатися з Омегою, котра знаходиться у віддаленій імперській науковій лабораторії. Третій сезон обіцяє стати фінальним.

Також звертаємо увагу на такі продовження серіалів:

  • «Вгамуй свій ентузіазм» (12 сезон, НВО, старт — 4 лютого)
  • «Початкова школа “Еббот”» (3 сезон, ABC, 7 лютого)
  • «Коннери» (6 сезон, ABC, 7 лютого)
  • «Ще не померла» (2 сезон, ABC, 7 лютого)
  • «NCIS: Полювання на вбивць» (21 сезон, CBS, 12 лютого)
  • «Сусідство» (6 сезон, CBS, 12 лютого)
  • «Морська поліція: Гаваї» (3 сезон, CBS, 12 лютого)
  • «ФБР» (6 сезон, CBS, 13 лютого)
  • «ФБР: Найбільш розшукувані злочинці» (5 сезон, CBS, 13 лютого)
  • «ФБР: За кордоном» (3 сезон, CBS, 13 лютого)
  • «Привиди» (3 сезон, CBS, 15 лютого)
  • «Допоможи мені, Тодде» (2 сезон, CBS, 15 лютого)
  • «Блакитна кров» (14 сезон, CBS, 16 лютого)
  • «Спецпризначенці» (7 сезон, CBS, 16 лютого)
  • «Країна вогню» (2 сезон, CBS, 16 лютого)
  • «Життя та Бед» (2 сезон, Hulu, 16 лютого)
  • «Праведниця» (4 сезон, CBS, 18 лютого)
  • «CSI: Вегас» (3 сезон, CBS, 18 лютого)
  • «Вілл Трент» (2 сезон, ABC, 20 лютого)
  • «Трясовина» (3 сезон, Netflix, 28 лютого)
Disqus Comments Loading...