Статті Курси 09.02.2024 о 12:30 comment views icon

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар’єри

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар’єри

За успішність продукту на ринку відповідає багато факторів, але часто трапляється так, що програма працює правильно, інтерфейс зручний, але нею ніхто не користується. Чи відповідає продукт потребам користувачів, чи достатньо технічних можливостей команди та які бізнес-цілі проєкту — на ці всі питання відповідає Product Manager. 

Він займає вагому позицію в компанії, а посада поєднує як технічні знання, так і бізнес навички. Product Manager керує життєвим циклом продукту та його розробкою, займається плануванням, аналізом ринку та відгуків користувачів, взаємодією з різними командами. У цій ролі бажано розвивати лідерські якості, щоб ефективно вести за собою команду та спрямовувати її зусилля на покращення продукту. 

Зібрали добірку навчальних програм, які допоможуть почати кар’єру продакт-менеджера та розібратися у ключових процесах, щоб вашим продуктом точно користувалися. 

ProductMan 2.0

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар'єри

ProductMan 2.0 — курс від освітньої платформи у сфері IT-менеджменту IAMPM. Вона дозволить пройти шлях від початківця до продакт-менеджера з розумінням всіх процесів створення та просування цифрового продукту. Завдяки прикладному навчанню студент отримає підготовку з ключових напрямків: маркетингу, дизайну, аналізу та фінансів. Курс підходить для початківців в продакт- і проджект менеджменті, світчерам і підприємцям, які хочуть краще розуміти процес роботи. Навчання дозволить в результаті отримати MVP власного продукту та необхідний практичний досвід для роботи. 

Програма курсу складається з кількох блоків — на початку студент розбирається з основними функціями продакт-менеджера та специфікою посади. Другий блок одразу занурює у технічну складову роботи, де пояснюються терміни, розглядаються етапи розробки продукту та зони відповідальності технічних спеціалістів. Третій блок присвячений аналізу користувачів, їх потреб і процесу тестування гіпотез. Окрім цього курс містить теми опрацювання AI-інструментів для продакт-менеджера, інструментів планування (Business Model Canvas), дизайну продукту та Data-driven підходам до управління. Фінальний блок присвячений маркетингу, роботі зі стейкхолдерами та пітчингу, а по закінченню навчання студентів чекатиме іспит та блок роботи над помилками. 

Програма триває 3 місяці, передбачене отримання сертифіката після успішного проходження курсу. 

Product Manager PRO

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар'єри

Хоч у назві цього курсу зустрічається частинка «Pro», він призначений як для покращення скілів, так і для людей без безпосереднього досвіду в продакт-менеджменті. Програма підійде і для аналітиків, і для фаундерів компаній, які прагнуть краще розуміти технічні процеси. 

Викладають лектори з практичним досвідом, тому студент познайомиться з реальними задачами та їх розв’язанням. Окрім цього, лектори мають відмінний досвід, а тому курс готує до роботи у різних типах компаній. 

Програма розбита на 4 блоки: інструменти, реальні кейси, хард і софт навички, кар’єра. За 12 тижнів навчання буде розглянуто стратегічне планування, аналітика, побудова гіпотез (User Research, Customer Development, Customer Journey Map), data-driven підхід. У блоці «Кар’єра» студенту допоможуть сформувати план підготовки до співбесід, а також розглянуть вимоги до кандидатів і різницю між роботою на вітчизняні та іноземні компанії.

Курс складається з 24 занять (два на тиждень). По закінченню п’ятірка кращих студентів отримають індивідуальні консультації від лекторів.

Product Management від Hillel

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар'єри

Курс від школи Hillel трішки схожий до попередніх, але більш адаптований до початківців. Триває всього 16 занять і оскільки належить до рівня Basic “розжовує” найдрібніші питання щодо роботи продакт-менеджером. Наприклад у програмі навіть передбачена тема роботи з документами, генерації ідей і креативності, вивчення базових економічних понять. 

Для тих, хто раніше не був пов’язаний з бізнес-задачами цей курс допоможе інтегруватися у нове освітнє середовище та не розгубитися на самому початку. Окрім базових тем, у курсі розглядають технічні теми (UI та UX дизайн, бізнес-моделі, метрики та аналітику), багато уваги приділяється презентаційним навичкам. Фіналом навчання стане підготовка дипломного проєкту, яка допоможе закріпити знання та продемонструвати їх потенційному роботодавцю. 

Перевагою курсу є можливість тестового проходження співбесіди з технічним фахівцем та підготовці резюме з HR-фахівцем школи, що дозволить зрозуміти типові етапи відбору в ІТ-компанії. 

Product Management Complete Course: From Zero to Hero

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар'єри

Курс на платформі Udemy відрізняється від інших комплексною та насиченою програмою, яка має актуальну інформацію завдяки оновленням. Програма розрахована на повне освоєння інструментів продакт-менеджера та проходження шляху від ідеї до запуску продукту. 

Курс містить 3 години відео, 12 статей і стільки ж ресурсів для завантаження, розповідає про життєвий цикл продукту та інструменти управління його розробкою. Студенту допоможуть розібратися з відмінностями між Agile й Waterfall, навчать застосовувати Design Thinking та Customer Journey Mapping. Після навчання студент буде вміти працювати згідно з фреймворками AARRR і HEART, а також проводити ефективні дослідження користувачів, їх поведінки та потреб. Окремий блок присвячений аналізу конкурентів і визначенням розміру ринку.

За 91 лекцію студент опанує весь спектр засобів управління продуктами, прототипування, сучасні технології для аналізу та роботи з масштабними проєктами. 

AI Product Management Specialization

Навчання на Product Manager: що потрібно знати для старту кар'єри

Навчальна програма на Coursera складається з трьох курсів і присвячена не загальній підготовці, а вивчення засобів ШІ для роботи менеджера. Три блоки (основи машинного навчання, управління проєктами ШІ, людський фактор) розповідатимуть про збільшення ефективності роботи менеджера та можливостях застосування ШІ. 

Розуміння відмінностей між типовими цифровими продуктами та ШІ-програмами, про яке розповідається у першому блоці, допоможуть грамотно менеджерити процес розробки та робити продукт зрозумілим і зручним для користувача. Розуміння технічних аспектів допоможе прорахувати етичні ризики та проєктувати продукт з орієнтацією на потреби користувачів. Про прототипування таких моделей і аналіз користувачів студент дізнається більше у третьому блоці. 

За 4 місяці студент вивчить найкращі практики для управління та опанує комплексний процес розробки орієнтованих на людину продуктів ШІ.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: