Ноутбук Prologix M15-722: екран 15,6 дюйма, процесор Intel Core i5-1235U і ціна 25 999 гривень

Опубликовал
Партнерский материал

Відомі бренди, які виробляють ноутбуки, завжди намагаються подати їх як іміджевий пристрій. Цей імідж складається із зовнішнього дизайну, надмірної потужності й високої вартості. Але є чимало людей, яким від ноутбука потрібно лише, щоб він працював достатньо швидко та безвідмовно. І бажано ще й коштував адекватних грошей.

У такому випадку можна звернути увагу на новий Prologix M15-722 (модель PN15E03.I51232S5NW.032). Він має IPS-екран 15,6″ з LED-підсвіткою, енергоефективний процесор Intel Core i5-1235U, 32 ГБ оперативної пам’яті і швидкий NVMe-накопичувач на 512 ГБ. А ще клавіатуру з підсвіткою та чималу батарею на 57 Вт·год.

У партнерському матеріалі з DC Link – більш детальний огляд.

Партнерський матеріал?

Комплектація

У комплекті з ноутбуком є інструкція, гарантійний талон, блок живлення та силовий кабель до нього.

Блок живлення має потужність 65 Вт і звичайний круглий роз’єм для підключення. Загальна довжина підключеного кабелю складає близько 2,6 метра.

Дизайн

Prologix M15-722 має пластиковий корпус у класичному формфакторі та габарити 368x244x21,6 мм. Вага – 1,8 кг.

Поверхня кришки дисплея та верхньої панелі матова та гладка на дотик.

У профіль ноутбук не виглядає занадто товстим. Нижня частина корпусу за габаритами трохи виступає назад за рамки дисплейного блоку. Вихід системи охолодження знаходиться біля правого шарніра.

Нижня панель ноутбука шорстка на дотик. Тут є чотири високі гумові ніжки по кутах. Перед передніми ніжками вмонтовані стереодинаміки. Отвір для забору повітря розташований позаду, правіше від центру.

Екран відкривається на кут у 135 градусів.

Характеристики системи

Ноутбук оснастили економічним мобільним процесором Intel Core i5-1235U дванадцятого покоління. Він має:

  • два «продуктивних» ядра P-Core, кожне працює у два потоки з частотами від 1,3 до 4,4 ГГц;
  • вісім енергоефективних однопотокових ядер E-Core у діапазоні частот від 900 МГц до 3,3 ГГц.

Оперативна пам’ять 32 ГБ набрана двома знімними планками DDR4 з ефективною частотою 2666 МГц. Вбудована у процесор відеокарта Iris Xe має 80 EU-ядер для обробки зображення та 1 ГБ запозиченої з оперативки відеопам’яті. Працює все це під керуванням ліцензійної операційної системи Windows 11 Home, встановленої та активованої виробником «з коробки».

Твердотілий SSD-накопичувач NVMe M.2 виробництва Phison має місткість 512 ГБ і швидко записує і зчитує інформацію. Усі програми та застосунки запускатимуться і працюватимуть максимально прудко, якщо тримати на диску хоча б чверть вільного місця.

Екран

Ноутбук має приємний для очей екран 15,6″ з IPS-матрицею, LED-підсвіткою та матовим покриттям, що позбавляє зайвих відображень при яскравому зовнішньому освітленні. Кути огляду близькі до 180 градусів, частота оновлення кадрів стандартна – 60 Гц. Роздільна здатність дисплея Full HD  – 1920х1080, а співвідношення сторін складає 16:9. Максимальна яскравість дорівнює 250 ніт. Мінімальна яскравість у 6 ніт дозволяє не напружувати зір зайвий раз навіть у повністю темному приміщенні. Охоплення кольорового простору sRGB складає близько 60%, Adobe RGB та DCI P3 – трохи понад 40%. Дизайнерам цього замало, але звичайним користувачам вистачить для перегляду фільмів.

Інтерфейси

Prologix M15-722 має багато зовнішніх портів. З лівого боку є картридер MicroSD, комбінований роз’єм 3,5 мм для гарнітури, порт USB Type-C версії 3.2 Gen2, HDMI, вхід для зарядки і щілини для кріплення замку Kensington.

 

Справа є два стандартні порти USB версії 3.2 Gen1 і звичайний LAN-порт для швидкісного кабельного інтернету.

Придбати ноутбук Prologix M15-722, можна за посиланням.

 

Клавіатура

Ноутбук оснащений повнорозмірною клавіатурою з чітким коротким ходом клавіш і білою підсвіткою, яка має чотири рівні яскравості. Усі символи легко розрізнити як з увімкненою, так і з вимкненою підсвіткою. Клавіша вмикання ноутбука розташована над клавіатурою зліва. А сині індикатори живлення, Wi-Fi та активності накопичувача – ближче до центру.

 

Окремий цифровий блок має функціональність, ідентичну настільній клавіатурі. А ще є повноцінні кнопки стрілочок курсора, що порадує бухгалтерів і взагалі всіх, кому доводиться вручну вводити багато цифр.

Тачпад середнього розміру розпізнає до чотирьох одночасних дотиків і підтримує механічне натискання. Сканер відбитків пальців вмонтований у верхньому правому кутку та відчувається на дотик.

Придбати ноутбук Prologix M15-722, можна за посиланням.

Мультимедіа та комунікації

Посередині верхньої рамки дисплея вбудована HD-вебкамера з роздільною здатністю 720p. Зліва від неї є індикатор активності білого кольору, справа від камери – єдиний мікрофон. Особливих технологій покращення зображення та звуку тут немає, але для звичайного спілкування в месенджерах це і не потрібно. Два стереодинаміки не дуже гучні, проте й не спотворюють звук.

Бездротовий зв’язок забезпечує адаптер передостаннього покоління Intel 9560NGW, що підтримує стандарт Wi-Fi 5 (IEEE 802.11ac) та Bluetooth 5.0. На стабільність і швидкість нарікань не має. Пристрої Bluetooth також підключаються без проблем.

Продуктивність

Для комфортної роботи у браузері потужності Prologix M15-722 вистачає із запасом. Особливо якщо є швидкий бездротовий роутер або пряме підключення за LAN.

Загальна обчислювальна потужність також виглядає пристойно. Два швидкі ядра процесора розкриваються повністю при навантаженні в один потік. Geekbench оцінює таку конфігурацію досить оптимістично.

Програма CPU-Z у своїх оцінках стриманіша.

По-справжньому 12 доступних потоків знадобляться у складних обчислювальних операціях на кшталт рендерингу. Розкритися повністю процесору заважає лише обмеження за TDP у 15 Вт.

Придбати ноутбук Prologix M15-722, можна за посиланням.

 

Вбудована графіка Intel Iris Xe по факту доволі непогано справляється із тривимірною графікою. У більшість популярних онлайн-ігор можна буде грати на середніх налаштуваннях у Full HD за умови невисокого рівня згладжування. Можна спробувати й деякі ігри ААА-класу, але там доведеться обмежитися мінімальними вимогами до заліза.

Система охолодження

Вентилятор у цьому ноутбуку працює тихо. Поки немає навантаження, його не чутно. Коли в роботі всі ядра, рівень шуму підіймається до середнього і все одно не подразнює вуха. Температура CPU при цьому не перевищує 60 градусів при 27 градусах у приміщенні. А температура клавіатури в усіх зонах не виходить за 40 градусів і відчувається як ледь тепла. Коли діє одне ядро процесора, його частота виростає моментально до максимуму. Відповідно, різко може зростати рівень шуму від вентилятора, але зазвичай це відбувається на короткий час.

Автономність

При яскравості екрана 50% батареї ноутбука Prologix M15-722 у 57 Вт·год вистачає трохи більше ніж на сім годин безперервного перегляду відео з YouTube. Звісно, існують і більш витривалі моделі, але можна стверджувати, що на стандартний робочий день одного заряду акумулятора буде достатньо. Повне заряджання від комплектного БЖ займає приблизно три години. Крім того, пристрій можна заряджати й через USB Type-C, якщо знайдеться УМБ або БЖ відповідної потужності.

Висновки

Ноутбук Prologix M15-722 у комплектації PN15E03.I51232S5NW.032 є типовою робочою машиною. Більшою мірою його можна рекомендувати працівникам офісів, викладачам і студентам, які мають справу з вимогливими до потужності процесора застосунками. Intel Core i5-1235U з великим обсягом пам’яті справляється з подібними завданнями доволі легко, та й загальна швидкість системи висока завдяки накопичувачу SSD NVMe.

Ще з позитивних моментів варто відзначити тиху систему охолодження та відносно невисоку вартість пристрою у такій конфігурації – 25 999 грн. Не підходить Prologix M15-722 геймерам, оскільки на вбудованій Iris Xe більшість популярних зараз ігор піде лише на низьких налаштуваннях. А тим, хто займається графічним дизайном, буде замало можливостей вбудованого екрана.

Партнерський матеріал?

Замовити ноутбук Prologix M15-722

 

Disqus Comments Loading...