OLED-телевізори – напевно, найкращі моделі на ринку. Вони мають насичені, яскраві кольори, включно зі справжнім чорним, надчітке зображення та багато інших переваг. Компанія LG випустила оновлену лінійку телевізорів OLED 2024, у якій поєднуються не тільки згадані вище плюси технології, а й нові фішки, які мають телевізори саме цього виробника.

У цьому партнерському матеріалі з LG детальніше подивимося на їхню свіженьку серію телевізорів. Повірте, тут є на що звернути увагу, адже компанія LG без перебільшення робить одні з найкращих телевізорів у світі.

Партнер проєкту?

Стиль і дизайн

Усі новенькі телевізори бренду отримали сучасний і стильний дизайн. Моделі OLED G4 мають фірмовий дизайн One Wall, тому виглядають, як картини на стіні. Телевізори OLED С4 мають вигляд звичайних телевізорів, але з ультратонкою рамкою та профілем, преміум підставкою з анодованого алюмінію, поворотним механізмом, а ще новим кольором задньої панелі та підставки OLED C4. Це означає, що всі моделі чудово підходять для різних дизайнів, максимально близько кріпляться до стіни і створюють гармонію з оточенням.

Також ці телевізори мають легкий матеріал корпусу з композитних волокон. Він не тільки суттєво полегшує вагу моделі, а й спрощує їх монтаж або встановлення. Ну й, суперлегкий телевізор банально простіше переносити чи перевозити.

Процесор та зображення LG OLED 2024

Нові OLED-телевізори LG серії G4 2024 року працюють на чипі α11 Gen 7 з передовим алгоритмом зображення і вбудованим ШІ. Це дозволяє використовувати у свіженький серії надпотужну технологію покращення картинки.

Серія LG OLED G4 2024 оснащена технологією LG Brightness Booster Max. Вона забезпечує до 150% більше яскравості й чіткості зображення, як порівняти зі звичайними OLED-телевізорами.

Завдяки глибокому навчанню штучного інтелекту процесор може виявляти обличчя, тіла та символи, а зображення та кольори телевізорів налаштовуються автоматично. Також можна відзначити заглушення «шумів» і функцію супермасштабування, що забезпечуються за допомогою вбудованого ШІ. Остання відновлює втрачену інформацію в зображеннях низької якості, а заглушення «шумів» вміє відрізняти кінозерно від штучного «шуму». Усе це створює картинку, яка найкраще відповідає задуму режисера.

Процесор α11 Gen 7 також вміє активувати суперроздільність для кожного пікселя, а це дає чітку картинку, якої ви ще не бачили. Зображення стає деталізованішим і реалістичнішим.

Варто звернути увагу на технологію OLED Dynamic Tone Mapping Pro. За допомогою все того ж ШІ маємо більше деталей як у темних, так і у світлих зонах зображення. Це створює природніший ефект картинки, наче вона передає реальний світ.

Не забуваємо і про технологію Dolby Vision IQ, що ніби створює кінотеатр у вас вдома. Завдяки їй насиченість, яскравість і контрастність екрана регулюються інтелектуально та залежно від умов освітлення та жанру контенту.

Більше про OLED-телевізори.

 

Звук

Серія телевізорів LG OLED 2024 отримала потужний і захопливий звук. За нього відповідають наявні технології AI Sound Pro та LG Virtual Up-mixing. За оброблення звуку відповідає згаданий вище процесор зі штучним інтелектом. ШІ створює магію –  перетворює двоканальне звучання на багатоканальне. А це робить звук просторовим, надає зовсім інший рівень вражень.

До того ж усі нові моделі OLED-телевізорів оснащені популярною та перевіреною технологією Dolby Atmos. Вона створює ефект занурення у звук і забезпечує максимум задоволення від перегляду.

Ігрові можливості

Телевізори LG OLED 2024 оснащені ігровою панеллю. Вона забезпечує регулювання налаштувань зображення, оптимізування графіки та видимості. Це створює найкращі враження від ігрового процесу незалежно від того, у які ігри ви граєте.

Завдяки швидкому часу відгуку 1 мс користувачі мають максимально динамічний ігровий досвід зі зменшеним розмиванням, підвищеною чіткістю, високою швидкістю рухів і динамічним геймплеєм.

Наявні технології VRR, NVIDIA G-SYNC, AMD FreeSync надають адаптивну синхронізацію кадрів, що створює рух у реальному часі без горизонтальних розривів.

На покращення вражень від ігрового процесу на цих телевізорах також впливає підвищена частота оновлення 144 Гц. Це зменшує затримку, яку можуть відчувати геймери, коли вони швидко рухають очима. А ще додатково розв’язує проблему «заїкання» зображення.

Операційна система webOS 2024

Свіженькі телевізори LG OLED 2024 працюють на операційній системі webOS 2024, що надає цим моделям ряд серйозних переваг:

  • процесор зі штучним інтелектом;
  • стабільність та оновлення ОС протягом п’яти років webOS Re: New;
  • зручність керування з пультом Magic Remote;
  • підключення одночасно двох Bluetooth-навушників;
  • ігрові можливості й сервіси.

WebOS 2024 відрізняється персоналізацією, швидкістю й доступністю для користувачів. Тепер останні можуть використовувати значки для своїх профілів, а також отримувати сповіщення від улюблених потокових сервісів.

Телевізори LG мають швидкі картки, що надають легкий доступ до програм і сервісів, згрупованих за категоріями. Наприклад, домашній офіс, домашня панель, ігри, музика і спорт тощо. За бажанням можна змінювати порядок цих карток.

Одним з головних плюсів операційної системи є оновлення протягом тривалого часу. Програма апдейтів webOS Re: New підтримує загалом чотири оновлення webOS протягом п’яти років. Апдейти також доступні для моделей 2022 року, включно з усіма OLED і 8K QNED, а також моделей, випущених після 2023 року, включно з UHD, NanoCell, QNED й OLED.

Детальніше про OLED-телевізори.

 

Інші особливості LG OLED 2024

У серію LG OLED 2024 входять моделі з найрізноманітнішими діагоналями. Найменша модель має 42-дюймовий екран, а найбільша – 97 дюймів. Усі телевізори отримали зручний та ергономічний фірмовий пульт керування Magic Remote, яким можна керувати, наче указкою. Він має гарячі клавіші швидкого доступу до телеканалів або програм, голосове керування та розпізнає українську мову (тільки голосове диктування, повноцінне голосове керування українською не підтримується).

 

Також до телевізорів можна під’єднуватися через застосунок LG ThinQ. Він надає доступ до сенсорної панелі керування без пульта, тут є функція трансляції екрана на смартфон і багато інших корисних особливостей.

Серія LG OLED 2024 має повну сумісність із пристроями Apple. Телевізори можна підключати до системи розумного будинку Apple, керувати базовими функціями через вбудований застосунок на iPhone, iPad, MacBook, давати голосові команди Siri, транслювати екран із пристроїв на телевізор без дротів з мінімальною затримкою.

Варто пам’ятати і про 11 років лідерства, яке має компанія LG має на ринку OLED-телевізорів. Це дуже серйозний показник якості й технологічності цієї серії. Також виробник піклується про екологію. Паковання телевізорів LG змінили: тепер використовують одноколірний друк і коробка, придатна для перероблення.

Партнер проєкту?

Більше про OLED-телевізори

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: