Огляд Apple AirPods Pro 2nd Gen: ікона TWS з поліпшеним звучанням, активним шумозаглушенням і чудовою автономністю

Опубликовал
Павло Чуйкін

Компанія Apple фактично створила сучасні смартфони, планшети й смартбраслети. Також цей бренд зробив вагомий внесок у популяризацію навушників, особливо TWS-формату, тобто повністю бездротових.

У цьому партнерському огляді з COMFY, який продає тільки офіційну техніку Apple в Україні, подивимося на останні бездротові внутрішньоканальні навушники AirPods Pro 2nd Gen. Розглянемо їхній дизайн, ергономіку та комплектацію, розкажемо про звучання, шумозаглушення та різні новітні можливості. Також поділимося цікавим досвідом користування і враженнями.

 

Партнер проєкту?

Apple AirPods Pro 2nd Gen можна купити у кредит, оплатити частинами чи сплатити за частину покупки бонусами. COMFY обов’язково надає гарантію та переказує 10 грн у «Повернись живим» з кожної проданої пари.

Технічні характеристики Apple AirPods Pro 2nd Gen

Технічні характеристики Apple AirPods Pro 2nd Gen

Конструкція внутрішньоканальні
Мікрофон є, вбудований у корпус
Тип підключення бездротові
Підключення Bluetooth 5.3
Звук стерео
Тип випромінювачів динамічні
Шумопоглинання мікрофона є, ENC
Шумозаглушення є, ANC/гібридне
Прозорий режим є
Голосовий асистент є, Apple Siri
Джерело живлення акумулятор
Час роботи (музика) 6 годин
Час роботи (розмова) 4,5 години
Час роботи (з кейсом) 30 годин/24 години розмов
Швидке заряджання є, 5 хвилин на одну годину роботи
Бездротове заряджання є
Вхід зарядки Lightning
Сенсорне управління є
Захист від вологи (кейс) є, IPX4
Вага 5 грамів (один навушник)

Паковання та комплектація

Apple AirPods Pro 2nd Gen поставляють у класичному для компанії пакованні. Воно дуже зручне, уважне до дрібниць, аскетичне та водночас стильне. Головна риса паковання – простота. Саме це віднедавна копіюють у своїх гаджетах інші виробники.

Маємо білий компактний бокс із зображенням навушників. Всередині: Apple AirPods Pro 2nd Gen в оновленому кейсі, кабель USB-C to Lightning, комплект із трьох пар силіконових амбушурів і документація.

Дизайн та ергономіка

Apple AirPods Pro 2nd Gen виглядають як перше покоління та мають мінімум змін: короткі ніжки з металевим обрамленням на кінчиках, трохи закручена форма ближче до динаміків, компактні силіконові амбушури, під якими ховається овальна решітка. А вже за нею розташовані драйвери.

На корпусі також бачимо різні датчики та зовнішній мікрофон для спілкування з Siri.

Суттєвих змін зазнав кейс моделі, який усе ще, як і самі навушники, захищений від вологи за стандартом IPX4, тому на ньому зупинимося трохи детальніше. Якщо дивитися загалом, то наче нічого не змінилося: перед нами мінімалістичний білий кейс із глянцевого пластику. Якість матеріалів і збирання чудові. Кришка відкривається та закривається просто і з характерним клацанням.

На передній частині бачимо зручну виїмку для відкривання кришки і світлодіодний індикатор.

На правому боці розмістили вушко для кріплення ремінців.

Внизу бачимо динамік і порт Lightning для заряджання.

На задній частині є кнопка для скидання налаштувань та увімкнення пошуку пристроїв для з’єднання.

Дізнатись більше про Apple AirPods Pro 2nd Gen та які ще є моделі AirPods можна тут.

 

Звучання, шумозаглушення та нові функції

Apple AirPods Pro 2nd Gen отримали новий потужний чип Н2, що поліпшує звук. Він став чіткішим, яскравішим та об’ємнішим. Сподобалися баси – вони відчутні, але не забивають інші частоти. Також маємо нову функцію об’ємного звучання, що додає не тільки обсягу, а й насичення звуку.

TWS-навушники отримали покращену систему активного шумозаглушення ANC. Тепер шуми від оточення майже не чутно, а коли це потрібно, то, навпаки, навушники передають кожен шурхіт, крекіт чи дихання, при цьому приглушують надпотужні шуми, наприклад, машини, свердління тощо.

Вбудовані сенсори реагують на діставання будь-якого навушника з вух, тому музика чи відео автоматично ставляться на паузу, а потім так само запускаються, якщо вставити навушники назад.

Тепер про кейс. Він теж оснащений чипом (U1), який використовується для пошуку футляра через застосунок «Локатор». Також можна увімкнути вбудований динамік і шукати футляр у такий спосіб.

Через нього також лунають різні системні звуки: при під’єднанні/від’єднанні навушників від пристрою, під час заряджання, при низькому рівні вбудованої батареї. До речі, заряджати кейс тепер можна не тільки від підставки чи кабелю, а й через фірмову бездротову зарядку для Apple Watch.

Звісно, не забули про суперзручне керування для користувачів іншої техніки компанії. Навушники мають функцію «Спільне аудіо» на дві пари AirPods з iPhone, iPad, iPod touch чи Apple TV.

Також не варто забувати про Android-користувачів. Звичайно, на цих пристроях аудіогаджет під’єднується не так просто, не реагує на витягування навушників з вух і не має просторового звучання, але Apple AirPods Pro 2nd Gen так само чудово звучать і навіть працюють активне шумозаглушення і прозорий режим.

Замовити навушники Apple AirPods Pro 2nd Gen можна на сайті.

 

Автономність Apple AirPods Pro 2nd Gen

Виробник офіційно заявляє про 30 годин роботи своїх TWS-навушників з урахуванням батареї кейса (24 години при розмовах). Самі навушники працюють шість годин на повному заряді з активним ANC.

По факту приблизно так і виходить. Із шумозаглушенням Apple AirPods Pro 2nd Gen працювали 5,5 години. З них розмов було хвилин 40, а все інше – прослуховування музики. Тобто без активного шумозаглушення можна точно сподіватися на сім годин.

Модель також отримала функцію швидкого заряджання – за п’ять хвилин у кейсі маємо одну годину прослуховування музики.

Досвід користування Apple AirPods Pro 2nd Gen

Мені подобається дизайн Apple AirPods Pro 2nd Gen. Це сучасна класика, яку копіюють і копіюватимуть інші виробники. У моєму випадку навушники сіли у вуха як рідні. Мої власні внутрішньоканальні навушники іншого бренду теж сидять зручно, але ці як для мене робили.

Мушу зазначити, що тут усе залежить від вух і у вашому випадку все може бути інакше. Звісно, Apple намагалася зробити максимально універсальну форму, але неможливо передбачити все. Наприклад, звичайні AirPods ледь-ледь тримаються в моїх вухах, хоча інші вкладиші сидять набагато зручніше. Однозначно, виробник провів величезну роботу в цьому напрямі.

Apple AirPods Pro 2nd Gen настільки круто лягли в мої вуха (амбушури М), що мені було зручно робити в них що завгодно: працювати за столом, гуляти, займатися спортом (у моєму випадку це швидка ходьба та зарядка), прибирати у квартирі, готувати і їсти.

У всіх цих випадках навушники дуже рідко відходили та жодного разу не випали. Це так незвично після тестування різних інших моделей і після користування моїми внутрішньоканальними навушниками іншого виробника. Вони теж рідко випадають, але все ж таки було діло. Та й поправляти їх треба частіше.

За час тестування я перетворився на одного з тих людей, які мене до цього бісили. Ну, ті, які постійно ходять в навушниках, розмовляють у них, працюють тощо. Не знаю, як з іншими моделями, але з Apple AirPods Pro 2nd Gen таке точно можна робити з максимальним комфортом для вас та оточення. Бо вони не випадають, круто звучать, у них усе чутно, коли це потрібно, і майже зовсім нічого не чутно, коли це також потрібно. Вони акуратні, стильні та компактні, зовсім не заважають, а їхній кейс маленький, тому його можна зберігати буквально будь-де.

Мені сподобалося звучання: воно яскраве, соковите й об’ємне. Особливо доставляє просторове стерео, але тут треба дивитися на обставини. У деяких жанрах і сценаріях воно зайве, наприклад при прослуховуванні важкої музики, а десь дає офігезні враження. Наприклад, під час перегляду відео чи фільмів. Але мені не вистачило максимальної гучності. Після 100% іноді хотілося додати ще, а не було куди.

Мені дуже подобається керування натисканнями на ніжки, бо це набагато зручніше сенсорних дотиків на інших моделях. Мене воно дуже бісить, тому що я постійно щось натискаю коли поправляю такі навушники, а це трапляється часто. А ще бувають фантомні натискання, коли ти в шапці.

А тут нічого подібного немає. Захотів щось зробити, то маєш легко затиснути ніжку пальцями: одне натискання – щоб відтворити/призупинити музику, два – щоб перемотати вперед, три – щоб відмотати назад.

Зазначу, що тут є сенсорне керування гучністю, але воно, по-перше, розташоване не на зовнішньому боці корпусу, а на внутрішньому, що виключає фантомні натискання, а по-друге, розміщене  на тих самих ніжках, тому працює акуратно і зручно.

Сподобався кейс, але тут не без недоліків. Він стильний, якісно зібраний, у нього надійна кришка, яка точно не відвалиться за декілька місяців користування. Звичайно, глянцевий корпус швидко збере подряпини, але на ньому зовсім не видно пилу. Якщо не хочете, щоб він втрачав гарний вигляд, то доведеться купити кейс. Правда, у цьому випадку зникне можливість користуватися вушком для ремінців. Але більшість чохлів від різних виробників зараз теж його мають.

Також хочу зазначити зручність під’єднання навушників до смартфона. Це найпростіше, що будь-коли реалізовували для цього сценарію. Достатньо просто відкрити кейс – і смартфон бачить їх автоматично та пропонує під’єднатися. Не треба лізти в налаштування тощо.

Замовити навушники Apple AirPods Pro 2nd Gen можна на сайті.

 

Висновки

Apple AirPods Pro 2nd Gen хоч і виглядають, як минуле покоління TWS-навушників, але мають ряд переваг, а ще продовжують лишатися іконою стилю і прикладом для копіювання конкурентами.

Аудіопристрій отримав новий чип, ще краще звучання з посиленими м’якими басами і свіженьким об’ємним звучанням, яке додатково можна налаштовувати. Також є покращене активне шумозаглушення, чудова автономність, оновлений кейс з вушком для кріплення ремінців, вбудованим чипом для пошуку через «Локатор» і динаміком.

Навушники дуже зручно сидять у вухах, тому їх можна буквально не витягати цілий день, робити свої справи, при потребі нікого та нічого не чути, а коли потрібно, без проблем спілкуватися.

Не сподобалося, що кейс глянцевий, а отже без чохла швидко подряпається. Також іноді було замало максимальної гучності. А ще не всім сподобається ціна. У всьому іншому Apple AirPods Pro 2nd Gen – одні з найкращих навушників, які я коли-небудь тестував.

 

Партнер проєкту?

Замовити Apple AirPods Pro 2nd Gen

 

Disqus Comments Loading...