Огляд навушників Audeze MM-100: доступні планарні монітори від легендарного бренду

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді навушники від одного з найвідоміших виробників ізодинамічних моделей – Audeze, а саме повнорозмірні відкриті монітори в дизайні MM-серії, з трохи зменшеними габаритами та помітно зменшеною ціною, відносно популярних моделей виробника, як от Audeze LCD-2 та Audeze LCD-3. Детально розглянемо новинку, порівняємо її з конкурентами та з іншими моделями бренду. Розповімо чи варта вона уваги, а також чи вдалося виробнику створити навушники, які посунуть мастодонтів ринку.

Паковання та комплектація

Новинка поставляється в типовому для бренду пакованні із зовнішнім картонним покриттям та основним внутрішнім із твердого картону.

Всередині навушники знаходяться на поролоновому ложементі. Audeze MM-100 лежать в окремому відсіку, а аксесуари розмістили в невеликій кишені нижче. В комплект входять:

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися
  • навушники Audeze MM-100
  • витий дріт 3,5-6,3 mm
  • мʼякий захисний чохол
  • документація та гарантійні картки

На ранніх фото на сайті бренду можна було побачити більший комплект, а саме кабель 3,5-6,3 мм та додатковий перехідник 6,3-3,5 мм до нього, що на момент написання огляду було також вказано на сайті.

Проте в комплекті перехідника немає. Ймовірно виробник вирішив ще більше дистанціювати новинку від LCD-2 та LCD-2 Classic, зменшивши комплектацію. Адже в оновлених ревізій серій Reference та Origins комплект постачання навпаки було розширено для більшої варіативності підключення. Або ж вони вирішили що це економічно недоцільно. Але факт в тому, що всі фанати очікували побачити дещо іншу комплектацію, що важливо, зважаючі на умовну бюджетність моделі.

Сам дріт хорошої якості, проте, порівняно зі старшими моделями, створеними для професійного використання, кабель виглядає доволі ненадійним та надто тонким.

Дизайн та ергономіка Audeze MM-100

Головним аудіофільським побоюванням була можливість випуску навушників у дешевших пластикових корпусах, з метою зменшення їхньої вартості. Але стосовно матеріалів все добре – Audeze MM-100 зібрані чудово, без зазорів та з ідеально підігнаними деталями.

Оголівʼя дійсно виготовлено із пластику, але чаші та кріплення це «преміум-шасі з магнієм і сталлю», як заявлено на сайті виробника.

Візуально MM-100 дуже схожі на старші Audeze MM-500, видає тільки дріт та простіша конструкція оголівʼя.

Ергономічно це не кращі навушники на ринку, але одні з кращих ізодинамів, та точно кращі Audeze, після флагманських Audeze LCD-5. З погляду посадки та ваги модель навіть обходить старші MM-500. Але все ж, на довгій дистанції, Audeze MM-500 виграють, адже в них кращі амбушури та краще збалансоване оголівʼя. Спочатку це не помітно, проте через декілька годин розумієш, що всидіти в дорожчих моделях комфортніше.

Всередині амбушурів знаходиться гелевий наповнювач, що приємно прилягає до голови, а самі вони, судячи з субʼєктивних відчуттів, виготовлені з високоякісної штучної шкіри (на сайті виробника матеріал не вказано).

Навушники відносно невеликі, адже після переходу від дерева до більш практичних матеріалів корпусу Audeze змогли зменшити розмір своїх новинок. Бо дереву потрібна більша товщина для збереження форми та акустичних властивостей. Як результат – чаші меншого розміру, при таких же продуктивних випромінювачах.

В Audeze MM-100 комфортно працювати протягом робочого дня, вони практично не тиснуть на голову та не відчуваються під час рухів, як старші моделі попередніх поколінь. Так що головна проблема великих ізодинамів нарешті в минулому – тепер ними можна користуватись щодня без необхідності декілька тижнів тренувати шию до відчутних навантажень.

Технічні характеристики Audeze MM-100

Конструкція Повнорозмірні, відкриті
Тип випромінювача Планарний магніт
Магнітна структура Масив магнітів Fluxor
Управління фазою Fazor
Тип магніту Неодим N50
Тип діафрагми Ультратонкий Uniforce
Розмір випромінювача 90 мм
Максимальний SPL >120 дБ
Частотна характеристика 20 Гц – 25 кГц
THD <0,1% при 100 дБ SPL, 1 кГц
Чутливість 98 дБ/1 мВт (в точці відліку барабана)
Імпеданс 18 Ом
Максимальна споживана потужність 5 ВТ RMS
Мінімальна рекомендована потужність >100 мВт
Рекомендований рівень потужності >250мВт
Кабель 2,5 м, односторонній 3,5-мм TRS до 1/4″ TRS
Вага 475 грамів

 

Технології та особливості

Протягом багатьох років провідні аудіо професіонали по всьому світу покладаються на навушники Audeze, такі як LCD-X і MM-500. MM-100 миттєво перетворюють простір на студію, незалежно від приміщення.

Розвиток майстерності з технологією Audeze

Точність і наднизький рівень спотворень від нещодавно розроблених планарних магнітних драйверів MM-100. Модель створена з такою ж вимогливістю, як і флагманська модель LCD-5, з використанням запатентованих хвилеводів, магнітних матриць і діафрагм.

Адаптовані до робочого процесу

Працюйте з інструментом, комп’ютером або консоллю завдяки односторонньому кабелю MM-100, який можна зручно під’єднати до будь-якої сторони навушників. До того ж MM-100 можна скласти для транспортування або зберігання в м’якій сумці з м’якою обкладинкою, що входить до комплекту постачання.

Створено для комфорту

MM-100 створені для комфорту навіть під час найтриваліших сеансів. Еластичні амбушури з гелевим наповнювачем притискатимуться до вух, а регульований ремінець відчувається легким протягом багатьох годин.

Створено для довговічності

MM-100 створені для того, щоб витримувати суворі умови життя. Кожна пара збирається вручну і тестується в майстерні в Південній Каліфорнії, щоб переконатися, що вона сидить і звучить правильно. Легке преміумшасі MM-100 має магнієві вилки та решітки, а також наголов’я з пружинної сталі.

Звук Audeze MM-100

Через завищені очікування, адже особисто я дуже чекав на навушники, що розірвуть індустрію та, навіть в цьому ціновому сегменті, замінять таких мастодонтів як Beyerdynamic і Sennheiser, враження було трохи змазано.

Але Audeze MM-100 – все ж прекрасні навушники. Зважаючи на їх ціну та якість звуку, це модель без мінусів. Дива не сталось і Audeze не вмістили звук Audeze LCD-2 в модель за $500, проте це не робить MM-100 поганими.

Верхні частоти деталізовані та мʼякі, що добре помітно на духових та струнних інструментах, а також на барабанних партіях з великою кількістю тарілок. Ультрависокі частоти також добре деталізовані, що зазвичай не зустрічається в цьому ціновому сегменті.

Середні частоти добре розділені, насичені та мелодійні – інструментальні та вокальні партії добре сепаруються на доріжки, якісно передано ембієнт та розташування інструментів.

Низькі частоти обʼємні та насичені, але більш тяжіють до моніторного звуку, тобто без надмірної кількості басів, що може здатись незвичним людям які звикли до більш агресивних низів.

Детальна та обʼємна сцена, прекрасна інформативність, якісна робота з будь-якими жанрами та помітний ріст якості залежно від джерела – все це є в Audeze MM-100.

Це чудові монітори, в яких можна як працювати зі звуком на високому рівні, так і слухати улюблені треки, вишукуючи нові нюанси в кожному альбомі. Це не ультимативне рішення за пів ціни, якщо хочеться чогось остаточного – доведеться платити за топові моделі. Та це якісний робочий інструмент і одні з кращих навушників до $1000.

Основне тестування проводилось за допомогою ЦАП Chord Mojo 2, аудіоплеєра Astell&Kern A&futura SE300 та аудіоінтерфейсу RME Babyface PRO FS з використанням файлів високої якості, Audirvana Studio Pro та стримінгового сервісу Apple Music.

Ціна та конкуренти

Вартість навушників Audeze MM-100 становить 21 000 гривень.

Найближчими конкурентами в межі бренду є Audeze LCD-2 Classic за 42 777 гривень, що, з поправкою на курс, вдвічі дорожче MM-100, та Audeze LCD-2 за 53 279 гривень.

Серед відкритих моніторних моделей найближчими конкурентами можна вважати Sennheiser HD 490 PRO Plus за 20 599 гривень, Sennheiser HD 600 за 17 199 гривень та Beyerdynamic DT 1990 PRO за 25 974 гривень.

Найближча закрита моніторна модель – Beyerdynamic DT 1770 PRO за 25 974 гривень.

Серед відкритих аудіофільських моделей є FiiO FT5 (огляд на які можна прочитати за посиланням) за 21 800 гривень, Grado RS2x за 22 620 гривень та HiFiman Edition XS 20 400 гривень.

Disqus Comments Loading...