Огляд Samsung Sound Tower MX-T50: яскрава та потужна аудіосистема для меломанів і яскравого домашнього кіноперегляду

Опубликовал
Павло Чуйкін

Звучання навіть дорогого сучасного телевізора має певні вади: у нього мало низьких частот, об’ємного звучання тощо. Цю проблему часто розв’язують купівлею саундбарів, але в цьому випадку ми радимо краще звернути увагу на універсальні аудіосистеми. Ці штукенції не тільки під’єднуються до телевізора, але й працюють із флешками, ПК, смартфонами та багатьма іншими пристроями.

У цьому партнерському огляді із Samsung розглянемо його аудіосистему Sound Tower MX-T50. Ця стильна, відносно невелика «вежа-трикутник» з підсвічуванням, потужними басами, пультом ДК, підтримкою кодека aptX та функцією караоке має чим здивувати навіть сучасних користувачів. У цьому матеріалі подивимося на комплект постачання, дизайн і конструкцію, дізнаємося про якість звучання, функції та можливості підключення, а також поділимося досвідом користування.

Партнер проєкту?

Технічні характеристики Samsung Sound Tower MX-T50

Заявлена вихідна потужність 500 Вт
Високочастотний драйвер 2,5 дюйма/8 Ом
Середньочастотний + високочастотний драйвери 6,5 дюймів/3 Ом
Підключення Bluetooth, дротове; можливість мультипідключення
Підтримувані кодеки SBC, AAC, aptX
Караоке є (мікрофон треба купляти окремо)
Режими звучання Party, Standard, Hip-Hop, EDM, Rock, Latin, House, Reggae
Підсвічування є, шість режимів
Додатково DJ-ефекти, підсилювач басів, ПЗ для керування, пульт
Габарити 35 × 65 × 32 см
Вага 11,6 кг

Комплект постачання Samsung Sound Tower MX-T50

Samsung Sound Tower MX-T50 постачають у великому боксі. Всередині маємо саму аудіосистему, яку розмістили в надійному каркасі з пінопласту. Також є інструкція, гарантія, пульт, дві батарейки ААА та кабель живлення для підключення аудіосистеми.

Дизайн і конструкція

Samsung Sound Tower MX-T50 має відносно великі габарити (35 × 65 × 32 см) та адекватну для пересування вагу (11,6 кг). «Вежа» отримала конструкцію витягнутої трапеції на ніжках і має три боки, як у трикутника. Дизайн моделі аскетичний, але сучасний і відповідний для більшості новітніх квартир і будинків. Корпус аудіосистеми зроблений з матового та глянцевого пластику. Також є невеличкі металеві елементи.

На двох передніх боках Samsung Sound Tower MX-T50 розмістили чотири динаміки: два високочастотних з діаметром 2,5 дюйма і два низькочастотних 6,5-дюймових варіанти.

На задній панелі розмістили роз’єм для кабелю живлення, ручку для зручного перенесення та панель керування аудіосистемою.

На дні маємо великий сабвуфер і три ніжки з гумовими накладками.

На верхній панелі розташували простенький однорядковий LED-екран для виводу різної інформації (тип підключення, назви режимів підсвічування і звучання, назва треку, що грає, назва увімкненого відео тощо), а також кнопки керування аудіосистемою на зручному гумовому колі.

Більше інформації про Samsung Sound Tower MX-T50 можна переглянути на сайті

 

Можливості Samsung Sound Tower MX-T50

Виробник заявляє про вихідну потужність у 500 Вт, підтримку популярних кодеків: базовий SBC, AAC для пристроїв Apple, а також aptX для гаджетів під керуванням Windows та Android.

Ще маємо функції підсвічування з різноманітними налаштуваннями, еквалайзер, посилення басів, функції ехо та DJ, підключення двох колонок для створення повноцінного стерео, а також до 10 колонок в одну мережу для потужного звучання для вечірки.

Samsung Sound Tower MX-T50 отримала різні варіанти керування, функцію караоке, зручний фірмовий застосунок, якісне, гучне та деталізоване звучання, а також двоспрямований звук. Ця сучасна аудіосистема має водозахисну верхню панель і зручний пульт ДК.

Підключення Samsung Sound Tower MX-T50

Samsung Sound Tower MX-T50 під’єднується до різних пристроїв (ПК та ноутбуки, смартфони та планшети, телевізори, музичні центри тощо) і працює з різноманітними платформами: Windows, Android, iOS, Android TV, Google TV.

Найпростіше та найдоступніше тут під’єднання по Bluetooth. Вмикаємо BT Ready на пульті чи кнопкою на корпусі, знаходимо MX-T50 у списку доступних пристроїв на потрібному гаджеті, підключаємося та даємо дозвіл на створення пари.

Аудіосистема без проблем стає частиною домашнього кінотеатру через ПК чи телевізор, працює зі смартфонами і флешками. Останні можна просто під’єднати через порт USB на задній панелі, а треки вибирати на панелі чи пультом. Також є дротове під’єднання кабелями-тюльпанами або AUX через аудіовихід 3,5 мм.

Samsung Sound Tower MX-T50 отримала технологію Group Play. Вона дозволяє об’єднувати аудіосистеми у групу для потужнішого і крутішого звучання. Для цього треба мати декілька пристроїв Sound Tower MX-T50 і натиснути на одному з них кнопку Add Stereo. Далі до однієї колонки під’єднується друга і вони створюють пару. У цьому випадку перша колонка стає головною та видає лівий канал, а інша – додатковою та озвучує правий канал. Виходить таке собі потужне двоколонкове стерео.

У режимі Audio Group (кнопка на задній панелі) можна об’єднувати до 10 аудіосистем. Це додає потужності та неймовірно розширює простір звучання. Для цього беремо будь-яку колонку за головну та натискаємо кнопку Group Play. Далі натискаємо на неї ж на всіх колонках, які хочемо під’єднати до групи. Все просто і зручно.

Замовити аудіосистему Samsung Sound Tower MX-T50 з технологію Group Play можна тут

 

Управління та ПЗ

Samsung Sound Tower MX-T50 отримала три основні місця керування: задня панель, верхня панель і пульт ДК. Почнемо з першого.

Як писали вище, на задній частині аудіосистеми розмістили зону керування різними функціями та роз’єми для підключення. Тут маємо аудіовиходи/AUX, роз’єм підключення мікрофона для караоке, регулятори гучності та ехо. Також є два USB-порти для заряджання пристроїв чи підключення флешки з музикою.

Вище розмістили фізичні кнопки підключення по Bluetooth, увімкнення функцій Add Stereo й Audio Group.

Верхня панель керування захищена від вологи та має приємні на дотик гумові кнопки: вмикання/вимикання, програвання/стоп/пауза, гучніше/тихіше, бас, налаштування, вибір джерела підключення.

Пульт ДК має середні розміри і глянцевий корпус. Останнє – головний його мінус, бо пульт доведеться обгортати чимось або майже відразу дивитися, як на ньому нещадно з’являються подряпини.

Через пульт ДК користувач може повністю керувати всіма можливостями аудіосистеми – від вибору входу до накладання ефектів. Не можна тільки регулювати гучність мікрофона для караоке і глибину ефекту луни. Останні дві функції керуються виключно двома «крутилками» на задній панелі.

Звісно, Samsung Sound Tower MX-T50 можна керувати й найсучаснішим способом – через фірмовий застосунок Sound Tower. Програма мінімалістична, сучасна, зручна і проста в керуванні. Тут є поєднання функцій з усіх панелей пристрою, а також додаткові можливості.

Через Sound Tower доступно вимкнення/увімкнення функції посилення баса, підключення по Bluetooth, віртуальний пульт ДК, вибирання джерела звуку, використання вбудованого програвача й еквалайзера.

Останні чудово і зручно працюють з музикою на флешках. Також є керування ефектами та підсвічуванням (Party, Ambient, Dance, Thunderbolt, Star), караоке, функція DJ тощо.

 

Досвід використання

Хочу окремо відзначити, що Samsung Sound Tower MX-T50 однаково стильно виглядає на рекламних світлинах і в реальності. Аудіосистема має сучасний аскетичний дизайн, підходить до сучасних інтер’єрів.

Як писав вище, глянцевий пульт – найбільший мінус пристрою, але по факту це дрібниці. Головне, що він відносно невеликий і функціональний.

Сама аудіосистема компактна та не важка. На елементах корпусу з матового пластику не видно пилу та подряпин, а от на глянцевих частинах вони з’являться дуже швидко. Добре, що таких тут мало.

Samsung Sound Tower MX-T50 легко переносити з місця на місце, але тут немає бездротового режиму, та й комплектний двометровий кабель не надто довгий.

Тому пристрій більше розрахований на використання вдома та на дачі біля розетки. Хоча в Україні зараз така кількість зарядних станцій, що багато людей можуть увімкнути цю аудіосистему буквально де завгодно.

Я використовував пристрій в різних сценаріях: під’єднував до телевізора, ноутбука і смартфона, а також вмикав флешку для прослуховування музики.

Мені сподобалося звучання та його деталізованість. Воно максимально універсальне та гучне, з потужними басами й об’ємним звучанням. Але загалом воно все ж заточене під переглядання кіно та серіалів, під танцювальну та різну сучасну електронну музику.

Найгірше тут слухати важку музику, рок, метал тощо. Найкраще – дивитися фільми та телешоу, слухати реп, попмузику, різні варіації хауса, техно, драм-н-бейс (особливо раджу) тощо.

Аудіосистема має дійсно крутий бас, але функцію його посилення краще вмикати лише при перегляді фільмів і серіалів. При прослуховуванні музики посилені баси забивають інші частоти, тому звучання стає глухим і невиразним.

Я також підключав пристрій до ноутбука і грав в ігри. Дуже круто запускати щось забойне та спортивне: футбольні симулятори, перегони, екшени тощо. Прикольний досвід у шутерах, але дуже гучно, тому не сильно пограєш, коли хтось є вдома.

Замовити аудіосистему Samsung Sound Tower MX-T50 можна тут

 

Висновки

Samsung Sound Tower MX-T50 – стильна сучасна аудіосистема для домашнього використання. Пристрій отримав гучне та деталізоване звучання, посилені баси, різні варіанти керування, пульт ДК та фірмовий застосунок. Девайс легко переносити й за ним просто доглядати.

Аудіосистема має звук потужністю 500 Вт, функцію караоке, різні сценарії підсвічування та багато варіантів під’єднання. Вона працює по Bluetooth і сприймає флешки з музикою. Під’єднується до ПК та ноутбуків, до телевізорів, смартфонів і планшетів. У будь-якому випадку пристрій підтримує сучасні аудіокодеки, тому звучання буде завжди якісним.

Samsung Sound Tower MX-T50 рекомендуємо для перегляду фільмів і телешоу, розширеного досвіду в іграх, прослуховування репу, попмузики, різних варіації хауса, техно, драм-н-бейсу, але вона не підходить для важкої музики, року, металу тощо.

За 7999 грн, а саме стільки коштує аудіосистема, маємо чудовий конкурентоспроможний варіант не за всі гроші світу. За цю суму продаються саундбари з меншою потужністю, біднішими функціями, гіршим звучанням і мінімальними умовами пересування. Тож Samsung Sound Tower MX-T50 отримала чудове співвідношення ціна/якість/можливості.

 

Партнер проєкту?

Замовити Samsung Sound Tower MX-T50

 

Disqus Comments Loading...