Рубрики Огляди

Огляд смартфона Samsung Galaxy S23: чудові фотоможливості, мерехтіння дисплея та проблемне ПЗ

Опубликовал
Глеб Перерва

Сьогодні на огляді новинка: свіженький флагман Samsung Galaxy S23. Це пристрій на процесорі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, з 6,1-дюймовим AMOLED дисплеєм 120 Гц і трьома камерами з 30-кратним зумом. Відразу скажемо, що смартфон вийшов досить неоднозначним, попри свої преміальні характеристики. Далі докладно розповімо про його особливості та досвід використання.

Пакування та комплектація

Смартфон поставляється в мінімалістичній чорному матовому боксі. На його лицьовій стороні знаходиться лише глянсове тиснення силуета моделі та білий напис з її назвою. Виглядає досить цікаво, як мінімум коробка привертає до себе увагу.

Усередині користувач виявить наступний комплект:

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс
  • Samsung Galaxy S23
  • Кабель USB-C to USB-C
  • Скріпка для лотка SIM-картки
  • Документація

Дизайн та ергономіка

Дизайн пристрою такий же мінімалістичний як і пакування – чорне матове скло на задній панелі, три окремих випнутих блоки камер (спалах знаходиться під склом) та хромована чорна рамка. Важить Samsung Galaxy S23 лише 168 г і відчувається дуже легким.

На правій грані знаходиться гойдалка регулювання гучності та кнопка включення.

На верхній лише мікрофон.

Ліва грань порожня.

А на нижній порт USB-C, лоток SIM-карти, розмовні мікрофони та динамік.

Всього на вибір є чотири кольори смартфона. Колір оглядового девайса називається Phantom Black – це по суті просто чорний, без відливів та якихось відтінків.

Смартфон відмінно лежить у руці. З погляду ергономіки його можна було б назвати близьким до ідеального, якби не гострі грані, які неприємно врізаються в руку. Правда, це легко вирішується купівлею чохла.

У цій конфігурації лоток SIM розрахований на дві картки. Розширення пам’яті карткою microSD не передбачено.

Попри те, що смартфон зібраний якісно і з дорогих матеріалів,  він не відчувається як преміальний пристрій. Але все ж таки виглядає дуже симпатично. За це треба віддати належне дизайнерам Samsung, які створили впізнаваний стиль при загальному спрощенні зовнішнього вигляду.

Дисплей Samsung Galaxy S23

У смартфоні встановлений 6,1-дюймовий Dynamic AMOLED дисплей із підтримкою адаптивної частоти оновлення екрана 48-120 Гц (у налаштуваннях можна встановити стабільні 60 Гц). Роздільна здатність становить 2340×1080 пікселів і щільністю точок 422 ppi. Дисплей підтримує Always On Display, включаючи кольорові іконки повідомлень, доступні користувачам Android вже багато років.

Запасу яскравості екрана більш ніж достатньо для приміщення навіть у стандартному режимі, але користувачеві завжди доступна опція в налаштуваннях, яка її ще більше збільшує. У сонячну погоду яскравості, без застосування її посилення, також достатньо навіть під прямими променями.

Дисплей контрастний і насичений, з гарною передачею кольору, але дуже помітним ефектом ШИМШиротно-імпульсна модуляція. Це, на жаль, помітно не тільки під час зйомки екрана смартфона, але і після пів години використання Samsung Galaxy S23. Очі втомлюються значно швидше, якщо порівнювати з тим самим iPhone 14 Pro (огляд за посиланням) та Google Pixel 7 (огляд за посиланням), що варто враховувати користувачам чутливим до мерехтіння.

Сканер відбитків пальців

Сканер відбитків працює без промахів і досить швидко – смартфон розблокується до того, як встигаєш про це задуматися.

Зона сканування займає суттєву площу, що помітно під час внесення відбитків у пам’ять смартфона, але не так помітно у процесі його експлуатації. Для максимальної швидкості та точності зчитування краще попадати прямо на піктограму відбитка.

Звук Samsung Galaxy S23

Звук динаміків плаский і нерозбірливий, тому якість передачі музики на дуже низькому рівні, особливо як для смартфона з цієї цінової категорії. Але гучності та чіткості цілком достатньо для перегляду контенту чи ігор. Динаміки звучать досить рівномірно, створюючи ефект стерео.

Камери та фотоможливості

У смартфоні встановлено три камери: 50 МП (f/1.8), 10 МП (f/2.4) та 12 МП (f/2.2).

При всіх своїх недоліках фотографує Galaxy S23 приголомшливо. Місцями знімки виходять різкими, але основна маса фото виглядає дуже добре.

Денні фотографії насичені, контрастні та, що вигідно відрізняє Samsung від багатьох китайських брендів, природні. Кольори не надмірно строкаті, на фотографіях не помітно, щоб алгоритм десь перекрутив контраст або насиченість, тому фото виходять якісними. Нижче наведено приклади денних знімків на ширик, ультраширик і телевик.

Приклади роботи 30-кратного масштабування.

Приклади фото об’єктів.

І приклади нічних фото при максимально поганому освітленні, судячи з яких алгоритми Samsung суттєво кращі за, хоч і не найактуальніший, але Google Pixel 4a.

Фронтальна камера 12 МП (f/2.2) знаходиться у центрі дисплея. Вона також на дуже гідному рівні як за умов денного освітлення, так і за умов практично повної його відсутності. Нижче фото вдень на Samsung Galaxy S23, фото на Samsung Galaxy S23 у темряві, Google Pixel 4a у темряві, а також фото без нічного режиму на Samsung Galaxy S23.

Продуктивність, ПЗ та ігри

У новому Samsung встановлено процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Смартфон поставляється з 8 ГБ оперативної пам’яті та у двох варіантах конфігурацій на 128 ГБ та 256 ГБ внутрішнього сховища.

Операційна система працює плавно, фірмова оболонка виробника добре справляється із підвищеною герцовкою. Всі програми запускаються швидко і безпроблемно, тому якщо вам подобається візуальний стиль і дизайн Samsung – система буде доставляти естетичне задоволення в процесі використання.

Але якщо ви звикли до більш плавних анімацій iOS або навпаки досить різкого умовно чистого Android – відчуття будуть змішаними, так як система хоч і працює стабільно, але створює враження трохи сирого ПЗ.

До сирого недоробленого програмного забезпечення також можна віднести наступний факт:? під час тестування довелося тричі проходити перше налаштування смартфона, оскільки після першого успішного, Galaxy S23 проводив його ще двічі. Якоїсь миті після розблокування смартфон пропонував ще раз пройтися за налаштуваннями з самого початку, як при першому включенні.

Це дрібниця і за бажання її можна було пропустити, але доводилося щоразу вводити заново пароль від вайфаю, що як мінімум неприємно коли купуєш смартфон такого рівня.

Також Galaxy S23 кілька разів самостійно блокував екран, тобто кнопка живлення не була натиснута. І все це за умови того, що пристрій було одразу оновлено до актуальної прошивки.

Ну і швидше суб’єктивну неприязнь викликає той факт, що навіть без встановлених месенджерів, з коробки, Samsung Galaxy S23 постійно нагадує про себе, надсилаючи гучні повідомлення про погоду, новини на які користувач не підписувався і додаткові налаштування (що було особливо приємно о 7 годині ранку). Зверніть увагу, що це особливість оболонки Samsung, а не самого смартфона.

Результати синтетичних тестів такі:

Geekbench: одноядерний – 1559, багатоядерний – 5011.

3D Mark:

CPU Throttling Test:

Через 8 хвилин після початку тестування тротлінгу смартфон нагрівся настільки, що його стало некомфортно тримати в руці. Особливо гарячою відчувається металева рамка, причому вся її поверхня, мабуть, вона працює як додатковий розсіювач температури, але комфортніше від цього використовувати смартфон не стало.

Ігри

Потужності Galaxy S23 достатньо для того, щоб без проблем тягнути на максимальних налаштуваннях графіки наступні ігри: Diablo: Immortal, Asphalt 9: Legends та Shadow Fight 4.

Нагрівання під час тривалих ігрових сесій (від 30 хвилин) незначне і на комфортність використання не впливає.

Автономність Samsung Galaxy S23

Акумулятор ємністю 3900 мАг забезпечує повний робочий день активного використання. Смартфон працює з 9:00 до 21:00, залишаючи в середньому 20-30% заряду до кінця дня, що дуже непогано враховуючи максимально активне використання, що включає зйомку фото, роботу з месенджерами та документами, серфінг в інтернеті, ігри та перегляд відео.

З 0% до 100% Galaxy S23 заряджається за 1 годину 17 хвилин. Під час заряджання смартфон споживає 13-22W.

Ціна та конкуренти

Вартість оглядової конфігурації Samsung Galaxy S23 8/256Gb Dual складає 37 999 грн.

У цьому діапазоні цін можна розглянути Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Dual за 39 499 грн, Google Pixel 7 Pro 12/256 ГБ за 38 599 грн або Sony Xperia 5 IV 8/256GB за 33 999 грн (огляд на який є тут).

За приблизно ту саму вартість Apple можуть запропонувати Apple iPhone 14256GB за 38 899 грн або, доплативши трохи більш як 6 тис. грн, можна розглянути Apple iPhone 14 Pro 128GB за 44 899 грн.

Disqus Comments Loading...