4К-телевізори все частіше стають нормою в домівках українців. Ці моделі мають гарний вигляд, підтримують багато цікавих технологій, а головне, коштують адекватних грошей. Під усі ці критерії підходить герой нашого огляду – свіженька модель Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13.

У цьому партнерському матеріалі з компанією Thomson детально подивимося на її новий 4К-телевізор, розкажемо про його функції та можливості, зручний пульт із приємним бонусом і поділимося досвідом користування.

Партнер проєкту?
Огляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймах

Технічні характеристики Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13

Тип телевізора QLED
HDR є, HDR 10
Діагональ екрана 43 дюйми
Тип підсвічування Direct LED
Роздільна здатність екрана 4К Ultra HD (3840×2160)
Частота розгортки екрана 60 Гц
Технологія поліпшення зображення Quantum Dot technology, Dolby Vision
ОЗП 2 ГБ
Постійна пам’ять 8 ГБ
ТВ-тюнери DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2
Роз’єми USB 2 шт, LAN HDMI4 шт S/PDIF-вихід, оптичний
Слот для карток PCMCIA (CI+) є
Smart TV є
Операційна система Android TV, ОС Android 11
Особливі функції ChromeCast, Google Assistant, Google Play Market
Вбудована підтримка Bluetooth є
Управління голосом є
Звук 16 Вт, 2 динаміки
Технологія звуку Dolby Atmos, Dolby Digital 2.0, Digital Surround
Настінне кріплення VESA 200×200 мм
Споживана потужність 90 Вт
Габарити без підставки 556×957×85 мм
Габарити з підставкою 591×957×172 мм
Розташування ніжок бокові
Вага з підставкою 6,3 кг
Габарити в пакованні 62,5×106×12,6 см
Вага в пакованні 8,5 кг

Паковання та комплектація

Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 поставляється в симпатичному білому боксі із зображенням телевізора.

Усередині знаходиться сама новинка, документація та гарантія, пульт ДК із двома батарейками ААА, знімний кабель живлення, пара ніжок і кріплення для них.

Дизайн Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13

Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 має мінімалістичний сучасний дизайн. Більша частина пластикового корпусу чорна.

Також є відносно тонка срібляста рамка-«підборіддя» внизу з надписом Thomson посередині.

Інші три рамки фактично відсутні, але на самому екрані є невеликі відступи, після яких уже проєкується зображення. Але навіть з ними здається, що картинка ніби знаходиться в повітрі. Особливо коли він висить на стіні.

Телевізор оснащений рівними ніжками, які встановлюються по краях унизу. Біля них, теж у нижній частині корпуса, знаходяться динаміки, а посередині бачимо невеликий блакитний світлодіодний індикатор стану.

Товщина корпусу невелика, та й сам він достатньо легкий – 6,3 кг з ніжками.

Позаду бачимо відносно невелику потовщену частину корпусу, де розташовані «мізки» телевізора, а також знаходяться різні інтерфейси. Посередині потовщення є місця для кріплення VESA 200×200 мм.

На лівому торці виступу, якщо дивитися на задню панель телевізора, знаходиться тільки роз’єм для знімного кабелю живлення. Усі інші порти розмістили на правому боці. Тут розташовані два USB-порти, пара антенних входів, чотири HDMI, LAN RJ-45, оптичний аудіовихід.

Місце під CI-картку знаходиться на верхній частині та має прогумовану заглушку.

Пульт ДК

Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 оснащений великим, за сучасними стандартами, пультом чорного кольору. Його корпус матовий з тонкою глянцевою рамкою вздовж краю.

На пульті бачимо кільце джойстика із круглою кнопкою підтвердження всередині. Вище розмістили цифровий блок, кнопку виходу на головний екран, кнопку з налаштуваннями тощо.

Нижче розташували кнопки навігації меню та керування відтворенням контенту, кнопки регулювання гучності та перемикання каналів, кнопки запуску клієнтів стримінгових сервісівОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахYouTube, Netflix, Prime Video, Disney+, а також Google Play та обране.

Збільшений розмір пульта ДК зовсім не заважає в користуванні й точно не стає мінусом. Так, він більший, і це спочатку незвично, але забувається на другий день. Він максимально функціональний та оснащений усіма необхідними кнопками, які потрібні для керування телевізором і підключеними пристроямиОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахнаприклад, з пульта можна керувати PlayStation 5.

Також він має те, що вирізняє його з-поміж моделей конкурентів, – підсвічування кнопок. Напевно, десь таке є, але я робив немало оглядів телевізорів, і мені подібного не траплялося. Дрібниця, але важлива.

Після певного часу користування основні кнопки натискаються без зорового контакту та навіть на автоматі. Але це тільки вони. Часто буває так, особливо ввечері, коли треба включити щось таке, що рідко включається, наприклад, зайти в меню, в обрані канали чи перемикнутися на підключену ігрову приставку, а нічого не видно. Світло від телевізора є, але його завжди недостатньо, лампа далеко, а вставати до вимикача основного світла в кімнаті ще далі та ліньки. І от у цих випадках стає у пригоді підсвічування кнопок. Чудова та корисна річ.

Функціональність Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13

4К-телевізор Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 має функцію Smart TV, працює на Android TV з останньою оновленою версією ОС Android 11. Керує телевізором невідомий процесор з ядрами Cortex A55. Оперативної пам’яті тут 2 ГБ, а постійної – 8 ГБ.

Інтерфейс телевізора не тільки зручний і простий, але й знайомий більшості сучасних користувачів. А значить, проблем зі звиканням чи перенавчанням на іншу ОС, на яких працюють деякі конкуренти, не буде.

На головному екрані знаходяться основні застосунки і кнопка їх додавання. Нижче бачимо різні рекомендації контенту від встановлених програм.

Через оновлені пункти меню в лівому верхньому куті можна швидко перемикнутися на голосового помічникаОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахабо активувати його через пульт ДК або перейти в розділ з усіма встановленими застосунками.

У правому верхньому куті розташовані загальні налаштування телевізора, меню із джерелами підключення, пункт Wi-Fi і годинник.

У налаштуваннях усе також знайоме: є розділи «Мережа й інтернет», «Канал», «Облікові записи і вхід», «Застосунки», «Параметри пристрою» та «Пульти дистанційного керування».

Система не глючить і не підгальмовує. Усе працює швидко та навіть без мікрофрізів. Також телевізор сам розпізнає під’єднаний пристрій, наприклад PlayStation 5, тому у списку джерел біля відповідного порта HDMI виводиться назва консолі.

Екран Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13

Thomson Android TV 43” QLED 43QA2S13 отримав QLED-матрицю на 43 дюйми з роздільною здатністю 4К Ultra HDОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймах3840×2160 пікселів. Заявлений тип підсвічування – Direct LED. Частота оновлення екрана – 60 Гц. Час відгуку становить 6,5 мс. Є підтримка HDR 10, а також технологій поліпшення зображення Quantum Dot Technology та Dolby Vision.

Зображення яскраве та соковите. Якість картинки не псується навіть під кутом. Сподобалася робота HDR і чорний колір, який тут, звісно, не «абсолютний», але точно не темно-сірий, на який кажуть «чорний» більшість доступних брендів конкурентів. З іншого боку, це не Mini LED, тому насиченості чорному не вистачає, але знову ж таки це набагато краще, ніж у конкурентів, що приємно здивувало.

У будь-якому випадку картинку можна підкрутити в налаштуваннях. Тут доступна зміна режиму зображенняОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахОгляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймахрекомендую «Висока чіткість» або «Фільм», колірної температури, гами тощо. Також окремо можна налаштувати режим HDR.

Звучання

Новинка отримала два динаміки по 8 Вт, тобто сумарна потужність звуку складає 16 Вт. Також заявлена підтримка популярних технологій Dolby Atmos, Dolby Digital 2.0, Digital Surround. Перша технологія активно використовується в Netflix, тому переглядати контент на цьому стримінговому сервісі дійсно приємно.

Та й загалом звучання в міру потужне, не запирає та не дзижчить, коли робиш гучніше. Є непогана середина та верхні частоти, а от низьких не вистачає. Проте це проблема не конкретно цієї моделі, а телевізорів взагалі.

Звісно, звучання вбудованих колонок не зрівняється з окремою аудіосистемою чи саундбаром, але цього більш ніж достатньо, щоб без проблем слухати музику, дивитися кіно, серіали та відео або грати.

Досвід використання

Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 мені сподобався. І не через те, що це рекламний огляд. У телевізора акуратний, сучасний дизайн, тому він підходить під різні інтер’єри та для різних кімнат. Також він знаходиться в адекватний ціновій категорії до 20 тис. грн. Так, тут повно конкурентів, проте новенький Thomson точно зможе позмагатися з уже наявними популярними моделями.

Рамки в нього тоненькі, зображення яскраве та насичене, є адекватний HDR, а головне, що чорний колір тут справді чорний, наскільки це можливо для наявної матриці.

Окремо зазначу HDR в іграх. При першому підключенні PlayStation 5 відразу розпізнає наявність цієї функії, просить зробити прості налаштування та видає чудову насичено-яскраву картинку. Проте мене трохи не влаштували наявні значення режиму, тому я поліз у налаштування HDR і за хвилину мав ще приємніше зображення.

Головне, що можу сказати, – активний HDR у Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 не спотворює ігри, як це буває в деяких дешевших моделях. Він тут задля того, щоб зображення було максимально природним і гарним. І з цим завданням він справляється, бо грати з HDR мені сподобалося набагато більше, ніж без нього. Тому для консольних гравців цей телевізор теж підійде, але тут лише 60 Гц. Якщо хочете максимального ефекту в онлайн-шутерах, то це не той випадок. Але для будь-яких інших, особливо сюжетних, ігор він більш ніж підходить. Я проходив на цьому телевізорі Alan Wake 2 та залишився задоволеним.

На останок ще одна важлива дрібниця. Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 має не яскраво червоний світлодіодний індикатор роботи внизу, а блакитний і дуже м’який. Я бачив такі декілька разів у магазині, але на моїй моделі такого немає, хоч вона теж нова. Це дуже зручно вночі, особливо коли телевізор висіть у спальні чи в кімнаті, якщо вона у вас одна.

Таке м’яке блакитне світло зовсім не б’є в очі серед ночі та не заважає спати. Здавалося б, дрібниця, але важлива, та добре, що вона є.

Висновки

Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13 – конкурентоспроможний сучасний 4К-телевізор з яскравою, насиченою картинкою та адекватним чорним кольором. Новинка підтримує багато різних технологій звучання та зображення, а головне, тут є робочий, а не заради реклами, режим HDR, що чудово показує себе в дуеті з ігровими консолями.

Телевізор працює на всім знайомій ОС Android 11, тому перевчатися чи звикати до іншої системи не треба. Він має якісне стереозвучання і збільшений пульт з багатьма можливостями та корисним у повсякденному користуванні підсвічуванням кнопок.

Партнер проєкту?
Огляд Thomson Android TV 43 QLED 43QA2S13: розумний погляд на QLED у 43 дюймах

Придбати телевізор

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: