Пропозицій щодо оренди транспорту в Україні зараз достатньо: як приватних, так і від компаній. Щоб вибрати оптимальний варіант, важливо не лише визначитися із власними запитами, а й чітко уявляти специфіку цього ринку.

У партнерському тексті з NarsCars розповідаємо, як працює оренда авто і як вибрати надійний сервіс, з яким ви не переплачуватимете.

Партнерський матеріал?

Вибір прокатного сервісу: що потрібно враховувати

У різних компаніях умови оренди можуть відрізнятись. Тому, перш ніж укладати договір, обов’язково поцікавтеся у співробітників компанії:

  • чи проходять машини з їхнього автопарку регулярне технічне обслуговування;
  • що впливає на вартість прокату;
  • хто може взяти в оренду авто та на яких умовах: вік, стаж водіння тощо.

Які є види послуг

Окрім автомобіля в оренду клієнти можуть розраховувати й на додаткові послуги. До них відносяться:

  1. Оренда авто з водієм. Підійде тим, хто планує подорож до аеропорту, на вокзал чи не може керувати автомобілем особисто.
  2. Дитяче крісло в авто. Подібна пропозиція є обов’язковою для тих, хто збирається в дорогу з дитиною.
  3. Доставлення машини за вказаною адресою до певного часу.

Також клієнт може вибрати марку, модель, клас автомобіля та варіант оплати: на сайті під час замовлення або безпосередньо при отриманні автомобіля.

Оренда авто в Україні: як вибрати машину і не розоритися

Орендувати авто можна за посиланням

 

Що потрібно враховувати під час вибору машини для оренди

Ви зможете отримати задоволення від поїздки та не розоритися при цьому, якщо дотримуватиметеся кількох правил та уважно вивчите умови прокату. Ці поради зроблять оренду авто комфортною.

  1. Бронюйте транспорт заздалегідь. Попереднє замовлення гарантує, що відповідний автомобіль буде в наявності й вам не доведеться чекати його повернення до парку. Ще одним плюсом раннього бронювання є нижчі тарифи.
  2. Якщо у вас планується поїздка разом з дітьми, вибирайте модель з великим салоном. Не забудьте замовити додаткову послугу – дитяче крісло для безпечної поїздки. Не забувайте, що за перевезення дітей без дитячого крісла передбачений штраф.
  3. Перед використанням уважно огляньте автомобіль усередині та зовні на предмет пошкоджень. Усі дефекти, які ви знайшли, повинні бути зазначені в договорі та акті приймання-передачі транспорту. Це допоможе уникнути проблем з орендодавцем при поверненні машини.
  4. Уточніть дату, коли авто проходило технічний огляд та ознайомтеся з вадами, які були виявлені. Якщо співробітник компанії відмовляється відповідати на такі запитання або ви бачите, що технічний стан автомобіля не відповідає заявленому, варто відмовитися від оренди цього автомобіля.

Дійшовши до підписання договору, не бійтеся поставити зайві запитання менеджеру, якщо ви щось не зрозуміли чи інформація була неповною. Ще раз зверніть особливу увагу на добовий ліміт пробігу.

Якщо сумніваєтеся в тому, що вкладетеся в цей ліміт, краще додайте послугу «Безлімітний пробіг», щоб не переплачувати в разі перепробігу. Якщо всі умови вас задовольняють, можете сміливо ставити підпис на договорі.

Переглянути доступні авто та умови оренди у Києві

 

Як правильно приймати та повертати автомобіль

Після підписання договору залишається останній крок – отримати машину. Разом із договором менеджери компанії повинні надати вам ключі та документи на авто.

Але й тут можуть чекати неприємні сюрпризи у вигляді пошкоджень, які не вказані в договорі. Тому ось що потрібно зробити:

  • Якщо знайшли подряпини або сколи, які не побачили раніше, повідомте про них співробітника компанії та попросіть усе задокументувати.
  • Зафіксуйте пробіг, він повинен відповідати цифрі, вказаній в акті приймання.
  • Перевірте рівень пального в баку.
  • Помийте авто, якщо здаватимете його самостійно – так буде дешевше.
  • Уточніть, чи маєте ви запас часу при поверненні авто: наприклад, годину після встановленого в договорі часу. Це допоможе уникнути оплати за зайву добу.

Якщо всі ці правила дотримані, можете спокійно сідати за кермо та вирушати в поїздку.

 

Партнерський матеріал?

Орендувати авто

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: