Реєстрація компанії в ОАЕ має низку переваг для розвитку міжнародного бізнесу. Об’єднані Арабські Емірати у 2023 році були визнані другою за величиною економічно стабільною країною у світі. Це є свідченням прагнення уряду ОАЕ до економічної диверсифікації, розумного фінансового управління і стратегічних інвестицій.

У країні створили сучасне інвестиційне середовище та діє політика, яка полегшує і прискорює створення компаній в ОАЕ через електронні платформи. У статті йтиметься про те, яких юридичних формальностей потрібно дотримуватися у процесі реєстрації компанії в ОАЕ.

Партнерський матеріал?

Чому варто відкрити бізнес в ОАЕ

ОАЕ перетворилися на глобальний торговельний центр і затребуване місце для інвестицій у багатьох секторах економіки. Основні причини, з огляду на які багато підприємців віддають перевагу відкриттю компанії в ОАЕ:

  1. Стратегічне розташування.
  2. Відкрита економіка.
  3. Політична стабільність.
  4. Інфраструктура світового класу із сучасним обладнанням, ефективними транспортними мережами, системами зв’язку.
  5. Сприятливий податковий режим.
  6. Сектор банківських і фінансових послуг ОАЕ процвітає.

Багато всесвітньо відомих транснаціональних компаній, включно з Microsoft, LG Electronics, HP, Oracle, Emirates Airlines, мають свої регіональні офіси в Еміратах. Хоча ця країна пропонує низку переваг перед тим, як зареєструвати компанію в ОАЕ, важливо зрозуміти нормативні вимоги, специфічні для вашої ділової діяльності. Зверніться до профільних фахівців за актуальною інформацією та супроводом реєстрації компанії в ОАЕ.

Як відкрити компанію в ОАЕ

Відкриття бізнесу в ОАЕ може стати вигідною нагодою розширити присутність компанії на міжнародному рівні. Незалежно від того, чи маєте ви малий або великий бізнес, у цій країні можна скористатися перевагами сучасної інфраструктури та легкого доступу до найближчих ринків.

Основні етапи реєстрації компанії в ОАЕ:

  1. Вибрати зону реєстрації.
  2. Визначитися з корпоративною формою компанії.
  3. Подати заявку на резервування назви.
  4. Розробити докладний бізнес-план.
  5. Укласти договір з місцевим спонсором (за потреби).
  6. Підготувати й подати на розгляд регулятору заяву та пакет установчої документації.
  7. Сплатити реєстраційне мито.

Після видачі сертифіката про інкорпорацію треба подати заявки на ліцензії, які відповідають виду діяльності, та відкритий рахунок у банку ОАЕ.

Які основні варіанти відкриття бізнесу в ОАЕ

Закордонні підприємці мають три варіанти відкрити свій бізнес в ОАЕ:

  1. Материкова компанія.
  2. Компанія у вільній зоні.
  3. Офшорна компанія.

При цьому для цілей реєстрації материкової компанії в ОАЕ можна вибрати одну з таких правових форм бізнесу:

  • Limited Liability Company (Ltd);
  • Joint Stock Company (JSC);
  • Partnership;
  • Branch.

Як новий власник бізнесу у вільній зоні ОАЕ ви можете відкрити один із трьох видів бізнесу:

  • Free Zone Company (FZCO);
  • Free Zone Establishment (FZE);
  • Branch.

На материковій частині найкращою формою ведення бізнесу є Ltd. У складі Ltd може бути від двох до 50 засновників, які не несуть відповідальності за зобов’язаннями компанії понад суму свого внеску до статутного капіталу. Ltd може керувати один або кілька директорів, які не обов’язково мають бути громадянами ОАЕ.

Багато іноземних інвесторів вважають за краще зареєструвати компанію у вільній зоні ОАЕ, оскільки тут допускається 100%-е іноземне володіння, у фрізонах також не стягують податки та застосовують спрощений процес відкриття та ліцензування бізнесу.

Відкрити компанію у вільній зоні ОАЕ може бути привабливим рішенням для різних видів бізнесу, у тому числі міжнародних трейдерів, ecommerce-компаній і постачальників послуг ІТ. В ОАЕ безліч вільних зон, кожна з яких пропонує переваги для певних видів діяльності.

Заручіться підтримкою компетентних фахівців, які мають багаторічний досвід супроводу міжнародного бізнесу та детально обізнані з юридичними й організаційними аспектами запуску та ведення бізнесу в цій країні, а також зможуть поінформувати про бухгалтерське обслуговування в ОАЕ.

Реєстрація фірми в ОАЕ: запровадження корпоративного оподаткування

Відповідно до закону про корпоративний податок підприємства з червня 2023 року зобов’язані сплачувати корпоративний податок (CIT). Ставки CIT становлять:

  • 0% для оподатковуваного доходу до 375 тис. дирхамів ОАЕ;
  • 9% для оподатковуваного доходу понад 375 тис. дирхамів ОАЕ.

CIT не оподатковуватиме прибуток іноземних інвесторів, якщо місце ведення їх діяльності знаходиться за межами ОАЕ.

Який бізнес вигідно відкрити в ОАЕ

Арабські Емірати надають широкий спектр можливостей для відкриття та розвитку різних видів бізнесу. Перспективними нині є такі галузі, як:

  • Інформаційні технології. ІТ-сектор країни є одним з тих, що найдинамічніше розвиваються. Уряд підтримує розвиток ІТ-індустрії, надає інвесторам податкові пільги та інші стимули.
  • Логістика і транспорт. ОАЕ є важливим транспортним вузлом між Європою, Азією та Африкою. Країна має розвинену інфраструктуру, у тому числі сучасні порти, аеропорти й дороги. Це створює можливості для бізнесу у сфері логістики і транспорту.
  • Фінансові послуги. ОАЕ є одним із провідних фінансових центрів у регіоні. Країна має розвинену банківську систему. Це створює можливості для підприємців у сфері фінансових послуг, таких як банківська справа, страхування і брокерські послуги.

ОАЕ – популярна юрисдикція для підприємців, які цікавляться бізнесом, пов’язаним із криптовалютою. Зокрема, Управління регулювання віртуальних активів Дубая (VARA)  у лютому 2023 року опублікувало галузеві правила, які встановлюють чіткий і прозорий режим регулювання для компаній, що працюють у сфері віртуальних активів. Ці правила охоплюють усі аспекти криптодіяльності, у тому числі випуск, торгівлю, зберігання та управління.

Відкриття рахунку в ОАЕ

ОАЕ – один з найбільших фінансових центрів світу, який пропонує широкий спектр банківських послуг для компаній і приватних осіб.

Щоб відкрити рахунок в ОАЕ, необхідно підготувати такий пакет документів:

  1. Для фізичних осіб:
  • паспорт;
  • віза резидентства (якщо застосовується);
  • підтвердження адреси;
  • підтвердження доходу (наприклад, витяг з банку, довідка про зарплату або з податкової).
  1. Для юридичних осіб:
  • установчі документи компанії, легалізовані в ОАЕ;
  • документи, які підтверджують повноваження представників компанії (наприклад, довіреність);
  • підтвердження юридичної адреси в ОАЕ;
  • доказ доходу.

У деяких випадках банки можуть вимагати надати додаткові документи, наприклад, контракти, рекомендаційні листи тощо. Процес відкриття рахунку в ОАЕ може тривати від кількох тижнів. При цьому необхідно відвідати банк особисто для підписання необхідних документів.

Резидентська віза ОАЕ

Існує кілька способів отримати ПНП в ОАЕ. Найпоширеніші такі:

  • Інвестиційна віза. Видається особам, які інвестують в економіку ОАЕ щонайменше 2 млн дирхамів, що дає право на десятирічне проживання. Інвестиції можуть бути спрямовані на бізнес, інвестиційні фонди, придбання цінних паперів або інших активів.
  • Віза інвестора в нерухомість. Видається особам, які купують нерухомість в ОАЕ вартістю не менше ніж 2 млн дирхамів, що дає право на п’ятирічне проживання. Нерухомість має бути зареєстрована на ім’я заявника на отримання посвідки на проживання в ОАЕ.

Отримання резидентської візи ОАЕ є складним процесом, до підготовки і збирання всіх необхідних документів важливо залучити профільних юристів, щоб усі вимоги законодавства цієї країни були належним чином дотримані.

Висновок

Якщо вас цікавить реєстрація компанії в ОАЕ на нерезидента або купівля компанії в ОАЕ, то обговорити всі юридичні аспекти найкращої процедури можна з фахівцями YB Case. Наша команда надає комплексний супровід у процесі реєстрації бізнесу в ОАЕ.

Партнерський матеріал?

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: