Рубрики Статті

Рейтинг найкращих антивірусів — ТОП-10 програм

Опубликовал
Николай Ладуба

Якісний антивірус — складне поєднання безлічі суперечливих вимог. З одного боку, він повинен забезпечувати надійний захист і вчасно знаходити шкідливе ПЗ. З іншого — не дуже навантажувати систему, особливо якщо вона побудована на застарілому «залізі». Додаткові корисні функції домашнього захисника повинні якось вживатися із простим і зрозумілим меню. А фоновий моніторинг не має турбувати нас хибними попередженнями.

Якщо додати до цього, що кожен день з’являються нові віруси, з якими не всі продукти справляються однаково успішно, то вибір антивірусної програми стає дуже непростим завданням. Полегшити його допоможе наш ТОП-10 антивірусів 2022 року.

Всі продукти з нашої добірки пройшли комплексне тестування у лабораторії ІТ-безпеки AV-TEST, та нагороджені званням «Top Product». А отже, їх рівень захисту, продуктивності та зручності використання задовольнить навіть найприскіпливіших користувачів.

Norton 360

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Безкоштовна версія: немає, але є гарантія повернення коштів протягом 60 днів

Вартість: Norton 360 Deluxe — 49.99 $ на рік для п’яти пристроїв, Norton AntiVirus Plus – 19,99 $ для одного пристрою.

Антивірус від компанії Symantec — це справжній комбайн, який приємно дивує широким набором інструментів. Серед них один з кращих VPN з роздільним тунелюванням, менеджер паролів, розумний брандмауер, захист вебкамери, батьківський контроль і від 10 до 60 Гб у хмарному сховищі (залежно від тарифу).

Користувачі зазначають, що Norton виявляє до 99% загроз, простий у використанні та практично не уповільнює роботу системи. Тому займає перше місце в нашому списку найкращих антивірусів. Безкоштовної версії програми, на жаль, немає. Але оцінити всі можливості можна і безплатно, завдяки гарантії повернення грошей протягом 60 діб.

Avast Free AntiVirus

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: є

Вартість: безкоштовно у пакеті Free AntiVirus, 50.28$ для п’яти пристроїв у пакеті Avast One

Може здатися, що безплатні антивіруси пропонують нам лише базові функції. Однак із цього правила теж є винятки. Наприклад, Avast Free Antivirus, який став хітом, тому що дає користувачеві набагато більше ніж його безплатні аналоги. Крім відмінного антивірусного захисту, він додає сканер мережної безпеки, захист браузера та багато іншого.

У тестах лабораторії AV-TEST безкоштовна програма чеських розробників отримала максимум балів у трьох категоріях: «Захист», «Продуктивність» та «Зручність використання». Це робить її розумним вибором для ощадливих користувачів та найкращим безплатним антивірусом у нашому топі.

Bitdefender Antivirus Free For Windows

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: є

Вартість: 19.99 $ на рік для одного облікового запису

Безкоштовний антивірусний пакет від румунських розробників забезпечує просунутий захист від вірусів та вебзагроз. А тариф Internet Security відкриває доступ до преміальних функцій: інструментів оптимізації системи, захисту від програм-вимагачів та безпечного веббраузера. Останній допомагає захистити персональні дані та буде особливо корисний тим, хто часто здійснює платежі в інтернеті.

У додатку також є захист брандмауера, фільтрація спаму, батьківський контроль та багато іншого. Не дивно, що журнал Pcmag нагородив Bitdefender відзнакою «Вибір редакції» як найкраще антивірусне рішення початкового рівня. Додамо, що всі його платні тарифи захищені 30-денною гарантією повернення коштів.

Avira Internet Security

Платформи: Windows 11/10/8.1/8/7 (32/64-bit)

Безкоштовна версія: є

Вартість: 17,95 € на рік для одного пристрою

Головне завдання антивірусу — виявляти шкідливе ПЗ. І тут німецький лідер рішень у галузі безпеки на висоті. Під час тестування антивірусний сканер Avira показує відмінні показники виявлення вірусів, здирників та шпигунів. Тому ліцензію на нього охоче купують конкуренти, наприклад TotalAV.

На жаль, компанія має одну з найслабших служб підтримки клієнтів. А евристичний аналіз її програм нерідко діє надто агресивно, блокуючи, зокрема, торренти. Але якщо вам все це не критично, то варто придивитися до Avira уважніше. Тим більше, що платні тарифи даного розробника приваблюють доступністю, а безкоштовна версія антивірусу перебуває серед кращих на ринку.

TotalAV Total Security

Платформи: Windows, macOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: є

Вартість: 19 $ на рік для Antivirus Pro, 39 $ на рік для Internet Security, 59 $ на рік для Total Security

TotalAV увійшов до кола найкращих антивірусних брендів нещодавно, але вже конкурує з ними на рівних. Під капотом у програми перевірений часом двигун від Avira. Тому рівень її захисту відповідає найкращим аналогам преміумкласу. Окрім цього, і платна, і безкоштовна версії тішать величезною кількістю додаткових функцій. Серед них виділяється простий і швидкий VPN, який багато хто вважає найкращим на ринку.

Що особливо приємно, VPN від компанії Windscribe не має обмежень щодо трафіку. З нею ви зможете проводити на стрімінгових сервісах стільки часу, скільки забажаєте. Варто також згадати зручний менеджер паролів, вбудований блокувальник реклами та простий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Іншими словами, розробники Total Security змогли створити просте і досить потужне антивірусне рішення з безліччю корисних функцій та не найбільшим цінником.

AVG Internet Security

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: є

Вартість: 46.68 $ на рік за один пристрій, або 59.88 $ за 10 пристроїв

Комплексний антивірус розроблений тією ж компанією, що створила Avast. Але при цьому має свій впізнаваний облік. Завдяки хмарному сканеру лінійка продуктів AVG має невисокі системні вимоги та досить популярна завдяки приємному співвідношенню ціни та можливостей.

AVG Internet Security підтримує функції захисту пошти, вебкамери та конфіденційних даних. Режим “Не турбувати” блокує всі повідомлення під час гри та перегляду повноекранного відео. Для блокування шкідливих програм використовують алгоритм на основі штучного інтелекту.

McAfee Total Protection

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: немає, але пропонує 30-денну гарантію повернення грошей

Вартість: McAfee Total Protection – 49.99 $ на рік для необмеженої кількості пристроїв, McAfee AntiVirus Plus – 19.99 $ для десяти пристроїв

У недавніх тестуваннях AV-Test антивірусний пакет McAfee отримав високі бали як щодо захисту, так і продуктивності. Розробники стверджують, що це ідеальний вибір для великих сімей із десятками пристроїв, що працюють на будь-якій сучасній ОС.

До переваг також можна віднести дружній інтерфейс, спам-фільтр, батьківський контроль, програму-шредер та якісний VPN-сервіс. Вистачає тут і корисних додаткових функцій. Одна з них, McAfee Web Boost, є розширенням для Google Chrome. Вона блокує автоматичне програвання відео, щоб прискорити завантаження сайтів і знизити витрати трафіку.

F‑Secure SAFE

Платформи: Windows, macOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: немає, але доступна пробна версія на 30 днів для трьох пристроїв

Вартість: підписка на рік для трьох пристроїв 59.99$

Кросплатформний антивірус виявляє шкідливі програми за допомогою системи аналізу поведінки DeepGuard. Це допомагає працювати з новими вірусами та розпізнавати навіть ті з них, інформація про які ще не з’явилася в базах даних.

Можливості F-Secure SAFE включають захист від вірусів, небезпечних вебсторінок, вірусів-здирників та вірусів-шифраторів. Користувачам доступні функції батьківського контролю, безпечних банківських операцій, пошуку та віддаленого керування мобільними пристроями.

G DATA Total Security

Платформи: Windows 10/8.1/8/7 32|64-bit

Безкоштовна версія: немає, але є гарантія повернення грошей протягом 30 днів

Вартість: підписка на рік для одного пристрою 29.95$

Німецька компанія G DATA відома як творець першої у світі антивірусної програми. Це, звичайно, ще не привід купувати її продукти зі славною історією. Але варто врахувати, що лабораторія AV-TEST рік у рік нагороджує Total Security найвищими відзнаками.

Крім базових інструментів, антивірус від G DATA пропонує спам-фільтр, захист від програм-здирників, клавіатурних шпигунів та експлойтів. Інші бонусні функції містять захист BankGuard для фінансових транзакцій, менеджер паролів, батьківський контроль та резервне копіювання даних до хмарного сховища.

Trend Micro Internet Security

Платформи: Windows, MacOS, Android, iOS

Безкоштовна версія: ні, але доступна 30-денна пробна версія

Вартість: річна підписка для одного пристрою починається з 19.95 $, для п’яти пристроїв вона складає 49.95 $

Цей японський антивірус не так добре відомий нашим читачам, оскільки орієнтований насамперед на корпоративних клієнтів. Але вже сам факт, що бізнес довіряє Micro Security безпеку своїх грошей, є надійною гарантією якості програми. Це підтверджує і набір функцій. Серед них покращений захист електронної пошти від шахрайства, функція безповоротного видалення файлів та браузер Pay Guard для безпечного банкінгу та покупок.

Кожна версія антивірусу від Trend Micro також містить функцію Advanced AI Learning, яка виявляє нові версії програм-вимагачів та інші непередбачені загрози, зупиняючи їх до того, як вони завдадуть шкоди комп’ютерній мережі. До недоліків програми можна віднести досить високу ресурсомісткість і те, що недорогі пакети працюють лише у Windows.

Disqus Comments Loading...