Рубрики Статті

Рейтинг найкращих Wi-Fi-роутерів в Україні — ТОП-10 моделей

Опубликовал
Павло Чуйкін

Незважаючи на війну росії з Україною, продовжуємо складати корисні добірки для наших читачів. Минулого разу був топ планшетів, а тепер зібрали десятку найкращих, на наш погляд, Wi-Fi-роутерів. Ці пристрої зараз дуже актуальні, їх розміщують у бомбосховищах або купують переселенці для нових або тимчасових будинків. Намагалися зібрати маршрутизатори для різних бюджетів та потреб.

Huawei AX3 Dual Core

Стильний та акуратний у дизайні маршрутизатор Huawei AX3 оснащений чотирма антенами та підтримує новий стандарт Wi-Fi 6 (802.11ax). У моделі також є три LAN-порти. Максимально можлива швидкість передачі даних становить 574 Мбіт/с у діапазоні 2.4 ГГц та 2402 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. При ціні 1999 гривень цей роутер вважається найдоступнішим та найшвидшим рішенням з підтримкою Wi-Fi 6.

Плюси: сучасний дизайн, підтримка Wi-Fi 6, висока швидкість передачі даних, доступний цінник

Мінуси: мала кількість LAN-портів

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Xiaomi AIoT Router AC2350

Дводіапазонний роутер Xiaomi AIoT Router AC2350 (DVB4248GL) коштує трохи дешевше за попередню модель, але Wi-Fi 6 тут вже немає. Зате є можливість підключати до маршрутизатора до 128 користувачів одночасно, тому така модель краще підійде для сховищ, бомбосховищ або офісів. Максимальна заявлена ​​швидкість передачі даних – 1733 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц та 450 Мбіт/с у діапазоні 2.4 ГГц. У маршрутизатора встановлено сім антен та три LAN-порти.

Плюси: швидка швидкість передачі даних, можливість підключення до 128 користувачів одночасно

Мінуси: не найнижчий цінник, мала кількість LAN-портів, немає підтримки Wi-Fi 6

Mikrotik hAP ac3

Маршрутизатор Mikrotik hAP ac3 (RBD53iG-5HacD2HnD) коштує досить дорого (3842 гривні), але забезпечує стабільне з’єднання на великій площі. Модель має порт USB для підключення зовнішнього сховища, а також п’ять гігабітних LAN-портів. Правда, максимальна швидкість передачі даних не найвища, але для домашньої мережі це цілком достатньо (867 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц та 300 Мбіт/с у разі 2.4 ГГц).

Плюси: потужне залізо, стабільне з’єднання на великій площі, п’ять LAN-портів Gigabit Ethernet, USB-порт для підключення зовнішнього сховища

Мінуси: високий цінник, невелика швидкість передачі даних у порівнянні з іншими дешевшими моделями

TP-Link Archer A8

TP-Link Archer A8 – стильний, дводіапазонний та бюджетний Wi-Fi-роутер. За ціни 1581 гривню модель видає до 1300 Мбіт/с на 5 ГГц та до 600 Мбіт/с на частоті 2.4 ГГц. Також заявлено три просторові потоки (3×3) для більшої продуктивності. Маршрутизатор забезпечили трьома антенами та чотирма гігабітними портами. Виробник запевняє у високій якості сигналу, підтримці безлічі підключень та великій площі покриття.

Плюси: низький цінник, середня кількість LAN-портів

Мінуси: немає підтримки Wi-Fi 6

Ubiquiti UniFi Dream Machine (UDM)

Ubiquiti UniFi Dream Machine отримав незвичайний дизайн та підійде для будь-якого сучасного інтер’єру. Цінник у роутера дорогий (10180 гривень), але це і не звичайний маршрутизатор. Модель створена для організації бездротової мережі у великому будинку або офісі з безліччю підключень. Ubiquiti UniFi Dream Machine підтримує стандарт 802.11ac та працює у двох частотних діапазонах з максимальною швидкістю з’єднання 300 та 1733 Мбіт/с для діапазонів 2,4 ГГц та 5 ГГц відповідно.

Плюси: сучасний незвичайний дизайн, зручність створення великої мережі на роботі чи вдома

Мінуси: високий цінник

Netis MW5230

Netis MW5230 – простий та ультрабюджетний Wi-Fi-роутер для квартири або бомбосховища. За цінника 579 гривень модель оснащена трьома антенами та чотирма LAN-портами. Маршрутизатор працює у діапазоні 2,4 ГГц, яке максимальна швидкість становить до 300 Мбіт/с. У роутера передбачений порт USB 2.0 для відправлення файлів, відтворення медіа та налаштування FTP-сервера.

Плюси: низький цінник, порт USB 2.0

Мінуси: відсутність діапазону 5 ГГц, низька швидкість з’єднання

Asus RT-AC86U

У нашому топі є ігрові роутери, і це модель Asus RT-AC86U. Щоправда, і коштують вони дорого (4368 гривень). Вона має більш агресивний геймерський дизайн і заявлений радіус дії в приміщенні до 100 метрів. Антен у маршрутизатора три, а гігабітних LAN-портів – чотири. Заявлена ​​максимальна швидкість 750 Мбіт/c для діапазону 2,4 ГГц та 2167 Мбіт/c для діапазону 5 ГГц. Ігровий роутер підтримує технологію MU-MIMO, пористі мережі AiMesh, інформаційний захист AiProtection на базі технологій Trend Micro, систему геймерського прискорення WTFast та адаптивне керування трафіком (Adaptive QoS).

Плюси: безліч технологій покращення швидкості та стабільності інтернет-з’єднання, великий радіус дії, висока швидкість інтернету

Мінуси: високий цінник

Keenetic Speeds

Середній за ціною (2450 гривень) маршрутизатор Keenetic Speeds (KN-3010) забезпечили дводіапазонним Mesh Wi-Fi AC1200, двоядерним чіпом, 5-портовим Smart-комутатором та перемикачем режиму роутер/ретранслятор. Завдяки останньому цей роутер може не тільки створювати новий бездротовий зв’язок, але й стати частиною вже наявної мережі, суттєво розширюючи її можливості. У моделі чотири зовнішні антени і стільки ж портів Gigabit Internet. Максимальна швидкість інтернет з’єднання 300 та 867 Мбіт/с для діапазонів 2,4 та 5 ГГц відповідно.

Плюси: роутер/ретранслятор, підтримка Mesh Wi-Fi AC1200

Мінуси: немає підтримки Wi-Fi 6, не найнижчий цінник

NETIS SYSTEMS W1

Маршрутизатор NETIS SYSTEMS W1 – найдоступніша модель у цій добірці. За цінника 409 гривень у роутера ультракомпактний розмір, акуратний сучасний дизайн, пара антен і стільки ж LAN-портів (10/100 Мбіт/с). Максимальна заявлена ​​швидкість інтернет-з’єднання становить 300 Мбіт/с і це тільки формат 2,4 ГГц. Маршрутизатор підійде для невеликих офісних приміщень, компактних бомбосховищ або квартир.

Плюси: низький цінник, компактний розмір, акуратний дизайн

Мінуси: мало LAN-портів, відносно низька швидкість інтернету, немає діапазону 5 ГГц

Mercusys AC10

Mercusys AC10 є бюджетним дводіапазонним Wi-Fi-роутером з чотирма антенами і всього лише двома LAN-портами. Стандарту Wi-Fi 6, зате є скромніший, але все ж таки досить швидкий Wi-Fi 5 (802.11ac). Швидкість моделі становить до 300 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц та до 867 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Роутер підтримує технології MU-MIMO для покращення підключення відразу кількох пристроїв та Beamforming для концентрації якіснішого сигналу.

Плюси: низький цінник, два діапазони

Мінуси: мало LAN-портів, відносно низька швидкість інтернету

Disqus Comments Loading...