Рубрики Статті

Рейтинг кращих фітнес-браслетів в Україні – Топ 10 популярних моделей

Опубликовал
Дмитрий Спасюк

Фітнес браслети стали незамінними помічниками сучасних людей. Вони можуть вимірювати кроки, пульс, калорії, якість сну, а також слугують доступною альтернативою розумним годинникам.  Редакція ITC підготувала список моделей, які вартують уваги та стануть хорошими супутниками на це літо й не тільки. Розглянемо топ кращих фітнес-браслетів в Україні та коротко розповімо про цікаві моделі в різних цінових категоріях. До рейтингу увійшли фітнес-трекери з різними функціями й типами екранів, на різний смак та гаманець, та одна характеристика для них є спільною – всі вони популярні серед українців.

Рейтинг кращих фітнес-браслетів книг в Україні – Топ 10 популярних моделей
Модель / Параметр Тип екрана Діагональ, дюймів Роздільна здатність Версія Bluetooth Автономність, год Вага, грам Ціна, грн
Maxcom Fit FW20 IPS 0,96 160×80 4.0 120 22 500
Lemfo C6T IPS 0,96 128×96 4.0 120 15 900
Blackview R1 TFT 1,47 320×172 5.0 120 24 1200
Lemfo E66 TFT 1,08 240×135 4.2 168 26 1700
Amazfit Band 7 AMOLED 1,47 368×198 5.2 432 28 1800
Huawei Band 7 AMOLED 1,47 368×194 5.0 336 16 2000
Honor Band 7 AMOLED 1,47 368×194 5.0 336 18 2000
Garmin Vivofit JR 3 MIP 0,8 112×112 4.0 до 1 року* 25 2000
Garmin Vivofit 4 MIP 0,43 88×88 4.0 до 1 року* 25 3000
Garmin Vivosmart 5 OLED 0,73 154×88 5.0 168 25 6000

Maxcom Fit FW20 Soft

Ультрабюджетний фітнес браслет, який влаштує хіба що невимогливих користувачів. Це найпростіший і найдешевший спосіб контролювати свою фізичну активність та здоров’я, нехай з сумнівною точністю. Maxcom Fit FW20 Soft має недорогі сенсори для вимірювання пульсу, кроків, відстані, спалених калорій та якості сну.

Характеристики повністю відповідають ціновій категорії пристрою: дюймовий екран з IPS матрицею, автономність до 5 днів і Bluetooth V4.0. Він точно вартує своїх 500 грн і стане чудовим вибором для тих, хто сумнівається в тому, чи потрібен взагалі такий девайс.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Lemfo C6T

Ще одна дешева модель з IPS-екраном діагоналлю один дюйм. Роздільна здатність 128×96, автономність до 120 годин і не першої свіжості Bluetooth 4.0. Начебто нічого дивовижного, та це найлегша модель в сьогоднішньому рейтингу.

Пристрій важить лише 15 грамів і зовсім не відчувається на руці. Як і всі сучасні фітнес-браслети, Lemfo C6T має пульсометр, тонометр, вимірює кроки, температуру тіла, пройдену відстань, витрати енергії тощо. За свої гроші функціонал в міру хороший, особливо враховуючи захист від пилу та води за стандартом IP67.

Blackview R1

Цей фітнес браслет також має захист від вологи та пилу, але вищого стандарту IP68. Пристрій може замінити розумний годинник, адже має пристойний функціонал. Девайс сповіщає про повідомлення, виклики та оснащений відносно великим дисплеєм.

Можливості Blackview R1 за скромну ціну справді хороші: півторадюймовий TFT екран з роздільною здатністю 320×172 пікселів,  Bluetooth V5.0, процесор Realtek 8752X, різноманітні датчики для тіла, великий вибір спортивних режимів, магнітна зарядка, функція відстеження сну та інше.

Lemfo E66

Цей бюджетний фітнес-браслет не лише підраховує кількість кроків, спалені калорії та пульс, але також точно (принаймні так заявляє виробник) вимірює температуру тіла, рівень кисню в крові, артеріальний тиск та інше. Акумулятора вистачить на 7 днів роботи у звичайному режимі, хоча спортсмени можуть виснажити батарею значно швидше.

Фітнес браслет Lemfo E66 оснастили екраном 1.08 дюйма з матрицею TFT. На ньому відображаються повідомлення, дзвінки та інша інформація, що стосується фізичного стану власника. Екран не сенсорний, а керування здійснюється за допомогою кнопки, розташованої внизу. Насправді це пішло лише на користь, адже, корпус браслета захищений від води та відповідає стандарту IP68.

Amazfit Band 7

Чудовий AMOLED-екран з високою роздільною здатністю, вимірювання стресу, пульсу та кисню в крові натиском однієї кнопки, гарна автономність – у цього браслета є все, що задовольнити потреби вимогливих користувачів. Також девайс має вбудований помічник Amazon Alexa і працює на операційній системі Zepp OS.

Браслет Amazfit Band 7 вийшов дуже збалансованим і має топові, як для своєї ціни, характеристики. Єдиним недоліком може стати хіба що замучена совість при покупці, адже компанія Xiaomi добралась і до легендарних Amazfit і тепер цей підрозділ належить китайському виробнику.

Huawei Band 7

Фітнес-браслет сьомого покоління був випущений влітку 2022 року як наступник Band 6 і взяв все найкраще від попередника. Браслет має функції вимірювання рівня стресу та ведення жіночого календаря, розширений список спортивних режимів (до 96 режимів, включаючи біг і медитацію), а також можливість використовувати магнітний зарядний пристрій.

Фітнес-браслет Huawei Band 7 працює з Bluetooth версії 5.0 і вміє відображати інформацію з телефону на півтора дюймовому AMOLED-екрані, враховуючи сповіщення про виклики та повідомлення. Корпус має базовий вологозахист, тобто його не потрібно знімати під час миття рук або при дощі, але глибоко занурюватись з ним не варто. Виробник обіцяє до двох тижнів без підзарядки, а також підтримку швидкого заряджання – п’ять хвилин зарядки забезпечують до двох днів роботи.

Honor Band 7

Не дивно, що ця модель схожа на попередню майже у всьому. Бренд Honor не відходить далеко від канонів Huawei й пропонує такий же функціонал та характеристики за однакову вартість. Важить фітнес браслет лише 18 грамів, має захист від води WR50, дисплей 1.47″ з AMOLED матрицею та високою роздільною здатністю 368×194 пікс.

Функціонал Honor Band 7 також не постраждав – пристрій вміє вимірювати пульс, рівень кисню в крові, швидкість пересування, витрати енергії, кроки, рівень стресу та багато іншого. Також в браслету є 96 спортивних режимів, в тому числі режим плавання. За економного використання він працюватиме до 336 годин, що дуже непогано, як для моделі з AMOLED екраном.

Garmin Vivofit JR 3

Недорогий, але якісний і надійний фітнес браслет, розрахований на дітей. Він буде цікавим батькам, які хочуть, щоб їх нащадки мали хоч якусь мотивацію займатись фізичною активністю. Висока якість матеріалів, продумане програмне забезпечення, захист від вологи та пилу, батьківський контроль – це все звісно хороші переваги, але вони ніщо порівняно з головною фішкою Garmin Vivofit JR 3.

Цей фітнес-браслет працює до одного року без підзарядки. Саме так, це не хибодрук, а офіційно заявлені дані від виробника. Вся справа в економному MIP екрані, який майже не споживає енергії, а також ефективному апаратному і програмному забезпеченню. В якості елементу живлення виступає батарейка CR2025.

Garmin Vivofit 4

Ще один унікальний «марафонець», який з насмішкою дивиться на показники автономності всіх інших фітнес браслетів. Одна батарейка і можна на рік забути про заряджання – як в старі добрі часи годинників Casio. Головне не придбати неякісний елемент CR2025 і така автономність гарантована.

Енергоефективний екран MIP не боїться попадання прямих сонячних променів і має значно більше переваг за популярні OLED дисплеї. Трансрефлективне покриття відбиває світло і текст можна читати за будь-яких погодних умов. Garmin Vivofit 4 – елегантний, точний, захищений, ергономічний і напрочуд надійний фітнес-браслет.

Garmin Vivosmart 5

Найдорожчий представник нашого рейтингу не може вразити чудовою автономністю, адже тут використовується неекономний OLED-екран монохромного типу. Найголовніше, що він має точні датчики, яким можна довіряти. Параметри, які вимірює цей фітнес браслет, справді відповідають дійсності, чого не сказати про дешеві підробки з «Піднебесної».

Garmin Vivosmart 5 можна впевнено вважати еталоном серед фітнес-браслетів, але за ці гроші вже можна придбати смар-годинник від відомих брендів.

Disqus Comments Loading...