Рубрики ОглядиКіно

Рецензія на фільм «Сімейний план» / The Family Plan

Опубликовал
Денис Федорук

У п’ятницю,15 грудня, на сервісі Apple TV+ вийшов комедійний бойовик «Сімейний план» з Марком Волбергом та Мішель Монаган у головних ролях. Окрім Skydance Media, над фільмом також працювала продюсерська компанія Волберга Municipal Pictures. У рецензії нижче розповідаємо, що за чергові пригоди у Вегасі чекають героїв, а разом з ними і глядачів, та наскільки цікаво за цим спостерігати.

«Сімейний план» / The Family Plan

Жанр комедійний бойовик
Режисер Саймон Селлан Джонс
У ролях Марк Волберг, Мішель Монаган, Меггі К’ю, Кіаран Гайндс, Зої Маргарет Коллетті
Прем’єра Apple TV+
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Ден Морган — продавець вживаних авто у Баффало, щасливий батько трьох дітей та чоловік найкращої жінки у світі Джессіки. Він живе тихим розміреним життям у передмісті, де ідеально рівно підстрижені газончики, а затишні акуратні будиночки неможливо відрізнити один від одного. У житті Дена все настільки спокійно і під контролем, що можна вмерти з нудьги: дім, робота, зміна підгузків найменшенькому, тако щосереди та секс, як рибні страви у совку — суворо четвергами.

Напевно, саме через таку позамежну передбачуваність десь не вистачає гострих відчуттів Джессіці. Після занять у спортзалі, за порцією смузі під колір одягу, жінка жаліється новоспеченій подрузі Ґвен, що їй не зашкодило б вибратися з пастки домашньої рутини. І тут починає працювати правило «будьте обережні з власними бажаннями», адже несподівано Ден зривається з місця та пропонує усій родині вирушити у подорож до Вегаса. Тільки-от ніхто з домашніх не здогадується, що це не сімейна пригода, а втеча скомпрометованого екснайманця від колишніх колег.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

«Сімейний план» належить до тієї категорії невибагливого розважального кіно, якого потребує глядач у п’ятничний вечір. З добрим пивом, як воно є, чипсами та усім тим, що заспокоює стривожену постійними апокаліпсисами душу. По суті усі ми, дорослі люди, так чи інакше змушені варитися у щоденній рутині, як і головні герої фільму, тож і від таких проєктів є своя користь.

Нова стрічка з Марком Волбергом більше покладається на ваше бажання відпочити під лайтовий контент, ніж на власні здобутки.

Розпочинається оповідь, втім, досить жваво: вже на п’ятнадцятій хвилині персонаж Волберга змушений вступити у бій в супермаркеті з першим нападником, відбиваючись чи то мийними засобами, чи банками консервованого ананаса. З позиції постановки бойова сцена виглядає так собі, якщо не сказати, що жахливо, але в нас тут не чергові походеньки Джона Уіка, тож це не критично.

«Сімейний план» виглядає абсолютно стерильним продуктом як у контексті комедійної, так і бойовикової складової.

Про такі проєкти прийнято говорити, що вони призначені для разового вечірнього перегляду, і в якійсь мірі стрічці вдається справлятися з цією не хитрою функцією. Та наступного дня ви вже навряд чи згадаєте, як звали тутешніх персонажів.

Майже на дві години хронометражу тут катастрофічно мало жартів, і ще менше тих, що дійсно смішні. А про екшн і сказати до пуття нічого. Фінальні бойові сцени максимально безглузді, тож не дивно, що вони здатні добряче зіпсувати загальне враження від перегляду.

З огляду на це особливої ваги набувають акторські виступи. Марк Волберг пропонує типового Волберга, якого всі ми бачили у безлічі фільмів, хоч у «Трансформерах», хоч у якому-небудь «Правосудді Спенсера». А от Мішель Монаган, котра вже грала екранну дружину нинішнього партнера по знімальному майданчику у драматичному трилері «День патріота», видає напрочуд енергійний перфоманс. Щобільше, найбільш кумедні моменти пов’язані саме з її героїнею.

Непоганими можна назвати певні дрібні епізоди, як от, наприклад, тотальне нерозуміння молодшого покоління, з якого дива їхні батьки так кайфують від безсмертного хіта Ice Ice Baby Ванілли Айса. Або те, як доросла тітка, мати трьох дітей, гарно вписується у молодіжну тусовку і жлуктить пиво не гірше, ніж студентики коледжу. Шкода, що таких приємних веселощів у сюжеті не так багато, як хотілося.

Що ж вийшло у підсумку? «Сімейний план» не викликає захоплення і видається абсолютно прохідним фільмом. Та з іншого боку, він не спонукає до якогось негативу, і це вже добре. Зрештою, це стерпна п’ятнична розвага на стримінгу, яка на дві години дозволить розслабитися та навіть особливо не дратує через те, що на виході виявляється абсолютною нісенітницею.

Disqus Comments Loading...