Рубрики Статті

Секрети навчання бізнес-аналітиків в ІТ

Опубликовал
Ирина Тесленко

ІТ-компанія не обмежується лише командою розробників, в процесі роботи над продуктом залучені багато спеціалістів нетехнічних напрямків. Одним з таких спеціалістів є бізнес-аналітик, який об’єднує всю інформацію проєкту та контролює процес створення нових технологічних рішень. 

Бізнес-аналітик в ІТ – спеціаліст, який знає як пов’язати дані з цілями компанії та вирахувати ефективність роботи. Завдяки йому в компанії розуміють бізнес-процеси та приймають рішення, які дозволяють поліпшити спільний результат роботи. 

Аналітик володіє усією інформацією та знає як потреби перетворити в конкретні та виміряні цілі, адже створює технічні вимоги, які стають базою розробки програмного забезпечення. Бізнес-аналітик збирає як дані від користувачів, так і взаємодіє з технічними командами розробників і тестувальників. 

Ринок освітніх продуктів пропонує багато курсів для опанування цього напрямку, ми ж відібрали кілька з них, які варті уваги для старту кар’єри junior бізнес-аналітика. 

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Бізнес-аналіз від Hillel

Комп’ютерна школа Hillel пропонує базовий курс для початківців у бізнес-аналітиці. Розповідає про основи роботи, а також розглядає конкретні технології, які використовують спеціалісти в tech-індустрії.

Студенти опанують техніки збору та аналізу, вивчать правила документування та управління даними, моделювання процесів. На курсі розглядають різні технології, наприклад вебінструмент для створення макетів Balsamiq, платформу Swimlane, мову моделювання UML, конструктор lucidchart, систему Jira, Confluence та інші. 

Навчальна програма розрахована на 20 занять (по 2 заняття на тиждень) та підійде як новачкам у технічній сфері, так і студентам, проджект- та продакт-менеджерам, які хочуть поглибити знання в аналітиці даних. 

Power BI від LABA

Цей курс більше призначений для тих, хто вже працює у сфері бізнесу, адже має вузьке прикладне спрямування в роботі з даними. Його можна обирати не тільки для роботи в ІТ, а й маркетологам чи фінансистам інших сфер.

Курс веде практик з понад 13-річним досвідом роботи, тому кожен студент точно знайде нове та перевірене на справі рішення. Курс складається з 10 занять, продуманий таким чином, щоб одразу в процесі апробувати отримані знання на практиці під час виконання домашніх завдань. Також у курсі передбачені сесії зворотного зв’язку з викладачем, а також матеріали з довгостроковим доступом після проходження курсу. 

Навчальна програма містить теми з консолідації даних з Excel, CSV та SQL у  PowerQuery, моделювання даних і їх візуалізації у звітах за допомогою дашбордів. Після закінчення курсу буде наданий сертифікат для підтвердження навчання та підсилення свого резюме. 

Курс бізнес-аналітика у Києві

Курс від STEP IT повністю адаптований для ІТ-фахівців. Навчальна програма розрахована як на новачків, так і спеціалістів, яким треба дізнатися більше про сферу аналітики даних. Як перший крок на шляху до посади бізнес-аналітика цей курс підійде за всіма параметрами.

Окрім того, що він містить блок з основами термінології та етапами збору даних, також розглядаються конкретні інструменти та методи моделювання бізнес-процесів. У третій частині курсу студент опанує такий стек моделей розробки ПЗ як Waterfall, V-model, Spiral model, Chaos model, а також методи Agile, Scrum, Kanban, Lean, MSF. 

Після закінчення курсу студент буде вміти ефективно користуватися системами Jira та Confluence, а також моделювати за допомогою UML. 

Фінальним етапом буде навчання роботи з програмним забезпеченням для бізнес-аналізу Power BI від Microsoft. Студент буде вміти створювати звіти та дашборди, розуміючи як будувати моделі даних і визначати зв’язки між ними. 

Навчання триває 5 місяців, і доступно як в офлайн форматі для мешканців Києва, так і онлайн для всіх охочих. 

Практичний курс з бізнес-аналізу в IT

Як для новачків, так і для досвідчених спеціалістів цей навчальний продукт допоможе розібратися в основах бізнес-аналізу, а також отримати практичну підготовку для поглиблення своєї експертизи в аналізі даних. Початківцям курс допоможе визначити напрямок подальшого навчання, а для працюючих ІТ-фахівців підняти чек за свої послуги.  

Курс містить 43 години занять та 7 практичних домашніх завдань, складається не тільки з теоретичних лекцій, а й воркшопів з моделювання та методів документування. Після курсу студенту будуть знайомі такі техніки як Agile, Scrum, Kanban і Waterfall, а фінальний блок містить інформацію для спрощення працевлаштування. На лекції студенту допоможуть скласти резюме та презентувати здобуті навички на співбесіді. 

Спікерами та менторами курсу є фахівці-практики, а тому в актуальності інформації сумнівів немає. Викладачі будуть ділитися прикладними рішеннями та пояснять специфіку роботу зсередини, разом і з підводними каменями сфери бізнес-аналітики.

Бізнес-аналітик в ІТ

У Laba також пропонують курс по аналітиці даних, який веде лектор з досвідом у міжнародній компанії. Курс підійде аналітикам з інших сфер, адже дозволить поглибити знання та зрозуміти специфіку роботу в ІТ. Також цю навчальну програму можна обирати світчерам з інших ІТ-спеціальностей, адже він побудований так, щоб з нуля освоїти методи вивчення бізнесу. 

Студент навчиться створювати моделі бізнес-процесів за допомогою діаграм BPMN, оптимізовувати їх, а також формулювати зрозумілі сценарії використання продукту. Окрім стратегічного аналізу даних, на курсі розбирають конкретні техніки для роботи, вчать формувати user persona, empathy map та user journey, а також опановують методи візуалізації даних для їх презентації. Взагалі блок комунікації на цьому курсі виведений в окремий модуль, а тому студенту буде відомо як доносити свої ідеї в компанії так, щоб вони були почуті командою. Навчальна програма містить 24 онлайн-заняття, 14 практичних завдань і стільки ж технік аналізу. 

По закінченню навчання студент зможе створити портфоліо з курсовим проєктом і доповнити своє резюме, щоб впевнено претендувати на позицію junior бізнес-аналітика.

Disqus Comments Loading...