Рубрики Статті

У що пограти у грудні. Ігрові релізи місяця

Опубликовал
Артем Лисайчук

Ігровий сезон 2022 року добігає кінця, на початку грудня ще відбудуться кілька ігрових релізів, але впродовж місяця виходитимуть невеликі ігри та ремастери, на які теж можна звернути увагу.

The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution

Жанр: Action FPS, VR

Дата: 01 грудня

Платформа: PC

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

Оригінальна The Walking Dead: Saints & Sinners була одна з небагатьох повноцінних ігор для шоломів віртуальної реальності. The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution знову занурить гравців у віртуальне місто наповнене зомбі, та цілою купою можливостей винищування живих мерців. Поки що гра виходить лише на ПК, а 21 березня добереться і до PS VR2, разом з оновленою першою частиною для нового шолома від Sony.

The Callisto Protocol

Жанр: Action, Horror

Дата: 02 грудня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Про гру ми писали неодноразово, а розробники завалюють гравців відео в такі кількості, що стає цікаво, чим вони нас здивують в самій грі. The Callisto Protocol це жахастик від авторів оригінального Dead Space, з усією впевненістю можна заявити, що нова гра Ґлена Скофілда (Glen Schofield) ні що інше, як ідейний нащадок вже культової серії.

Нас хвилює політика компанії KRAFTON, Inc, який видає гру і чомусь не продає її в українському PS Store, при цьому в Steam гра доступна за ціною 799 грн.

Need for Speed Unbound

Жанр: Racing

Дата: 02 грудня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Хоч гра і виходить 02 грудня, власники підписки EA Play Pro вже мають змогу пограти у повну версію гри, і ті відгуки, що ми бачили, переважно позитивні. Дехто навіть порівнює гру з Underground 1&2 та дилогією Most Wanted/Carbon. Сподіваємося, нова частина справді врятує серію і поверне їй колишню велич.

Marvel’s Midnight Suns

Жанр: Turn-based Strategy, RPG

Дата: 02 грудня

Платформа: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Тактична стратегія з елементами PRG від студії Firaxis, авторів X-Com, ще й з героями Marvel. Перші оцінки профільної преси переважно позитивні, хвалять ігровий процес і трішки не задоволені технічними недопрацюваннями, що для студії звична справа.

Що цікаво, різні журналісти хвалять та сварять одні й ті самі елементи гри, наприклад сюжет чи карткову систему. Проте всі сходяться на думці, що Marvel’s Midnight Suns неочікувано виявилася хорошою грою.

The Game Awards

Жанр: Відеоігрова премія

Дата: ніч проти 09 грудня

Так, The Game Awards це не відеогра, але це найбільша подія для індустрії, «ігровий Оскар», як її вже звикли називати, хоча усі ми знаємо де місце Оскара насправді. Окрім переможців у тридцять одній номінації, під час заходу покажуть нові трейлери давно анонсованих ігор, виступ живого оркестру, ми почуємо багато разів слова «exclusive» та «World Premier», ну і звичайно ж зіркових гостей ігрової та кіноіндустрії.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Жанр: jRPG

Дата: 13 грудня

Платформа: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Ремастер приквелу Final Fantasy VII оповідає історію друга Клауда Зака Фейра, члена підрозділу «SOLDIER». Оновленню піддали практично всі елементи гри, включаючи графіку, музику та навіть бойову систему. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion стане чудовою нагодою повернутися в улюблений світ фантазії до виходу наступної Final Fantasy.

High on Life

Жанр: FPS

Дата: 13 грудня

Платформа: PC, Xbox One, Xbox Series X|S

Джастін Ройланд, один з авторів Ріка та Морті, ще у 2016 році створив власну студію розробки відеоігор, та тільки зараз випустить повноцінний, майже ААА-проєкт. High on Life це шутер від першої особи з притаманним Ріку та Морті гумором і наплювальне відношення до практично усіх табу в індустрії. А ще тут зброя повноцінний персонаж, який коментує все і дає підказки, як вчинити з деякими неігровими персонажами.

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition (next-gen patch)

Жанр: Adventure, Action, RPG

Дата: 14 грудня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Оновлення The Witcher 3: Wild Hunt для консолей нового покоління, а також ПК додасть підтримку трасування променів, DLSS та SSR та на ПК, новий ракурс камери, загальні поліпшення картинки та що більш важливо, кросплатформені збереження між усіма сучасними консолями та ПК.

Також новий квест за успішне виконання якого можна отримати броню та одяг надиханий серіалом від Netflix. Ще з важливого, Трофеї в нову версію не переносяться на усіх платформах, а от прогрес можна перенести. Для усіх власників гри на усіх платформах оновлення буде безкоштовним.

Blacktail

Жанр: Action, Adventure, FPS

Дата: 15 грудня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

В Blacktail – A Witch’s Fate доведеться грати за молоду Бабу Ягу на її шляху до становлення як охорониці лісу, або ж його підкорення разом з усіма живими істотами. Це перша гра польської студії заснованої у 2019 році ветеранами індустрії, які працювали над ААА-іграми.

Нещодавно видавництво гри підписала Focus Entertainment, які два місяці тому оголосили про видавництво російської гри.

Highwater

Жанр: Adventure

Дата: грудень

Платформа: PC

Highwater це ізометрична пригодницька гра у світі який поглинув всесвітній океан. Гра ще не має остаточної дати виходу, але все ще запланована на грудень. Можливо, день виходу оголосять на The Game Awards.

Disqus Comments Loading...