Рубрики Статті

У що пограти у січні. Ігрові релізи місяця

Опубликовал
Артем Лисайчук

Початок року не часто радує цікавими та, особливо ААА-іграми, тому й цей січень 2023 не став виключенням. Хоча під кінець місяця нас чекає кілька довгоочікуваних проєктів та цікавих відкриттів.

One Piece Odyssey

Жанр: RPG

Дата: 13 січня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

One Piece Odyssey це рольова гра з покроковими боями у складі команди піратів Солом’яного Капелюха. Досліджуючи великі простори, гравцю дозволено перемикатися між усіма героями, що обумовлено ігроладно. Кожний з персонажів володіє унікальними здібностями та вміннями, які використовуються у подоланні перешкод, вирішенні пазлів та інших задач.

Бої відбуваються на окремих бойових аренах на які можуть впливати випадкові події, які тут отримали назву «Драматичні сцени». Наприклад, Санджі можуть оточити жінки й він буде не в змозі вчиняти будь-які дії під час бою.

Гра мала вийти ще у вересні, проте реліз відклали до 13 січня.

Farlanders

Жанр: Strategy

Дата: 17 січня

Платформа: PC

Перед вами містобудівна економічна стратегія про колонізацію та тераформування Марса від українського розробника Андрій Бичковського. Хоча гра й розробляється однією людиною, це повноцінна економічна стратегія, з різними ресурсами, гілками розвитку, та ланцюгами будівництва необхідних для життя людей споруд.

Особливість Farlanders це випадкова генерація мапи та повноцінний сюжетний режим, пролог якого вже доступний у Steam безкоштовно.

Persona 3 Portable та Persona 4 Golden

Жанр: RPG

Дата: 19 січня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Кількості перевидань та оновлень серії Persona позаздрить навіть Тодд Говард зі своїм Skyrim. От і на консолях поточного та минулого покоління нарешті з’являться Persona 3 Portable та Persona 4 Golden.

Persona, або ж Shin Megami Tensei: Persona, є відгалуженням серії Shin Megami Tensei та занурює у пригоди та буденне життя старшокласників.

Ігролад розподіляється між життям звичайного школяра та боротьбою зі злом, так званими Тінями. Бойова система зосереджена довкола Персон, які є основною бойовою одиницею у війні проти зла.

Forspoken

Жанр: Action RPG

Дата: 24 січня

Платформа: PC, PS5

Американка Фрей Голланд потрапляє до фентезійного світу Атія, отримує пачку магічних здібностей і тепер намагається віднайти можливість повернутися в рідний Нью-Йорк.

Forspoken досі лишається темною конячкою цього року, навіть демоверсія не дає остаточної відповіді чи буде успішною нова гра авторів Final Fantasy XIII/XV.

Dead Space Remake

Жанр: Action Horror

Дата: 27 січня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Electronic Arts намагається вдихнути нове життя у старі франчайзи, для когось відродженням має стати нова гра в серії (Dragon Age, Mass Effect, Need for Speed), у випадку з Dead Space це повноцінний рімейк. Окрім повністю нової візуальної частини, розробники додали й дещо нове, наприклад «режисера жаху», як у серії Left 4 Dead, який має зробити ваше проходження гри трішечки унікальним.

Як приклад, в один момент з вентиляції може вистрибнути некроморф, а в іншого гравця цей епізод пройде трішки спокійніше. З інших нововведень, Айзек заговорив та отримав нову зовнішність, яка не усім фанатам припала до душі. Хоча скажемо відверто, у грі було небагато епізодів в яких ми бачили обличчя головного героя.

Season: A Letter to the Future

Жанр: Adventure

Дата: 31 січня

Платформа: PC, PS4, PS5

Насувається невідворотний катаклізм. Головна героїня подорожує велосипедом та намагається зібрати якомога більше артефактів та інформації про життя та звички людей для майбутніх поколінь, яким вдалося вижити.

Season: A Letter to the Future це медетативна пригода з нескладними пазлами та дослідженням різних культур.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Жанр: Platformer

Дата: 31 січня

Платформа: PC, Switch, PS4, Xbox One

Нова гра — ідейний сиквел SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated від цих самих авторів. На противагу Battle for Bikini Bottom, у новій грі вирішили зупинитися на одному ігровому персонажі — Губці Бобу, зате геніального крабсбургероба наділили різними здібностями, а допомагатиме нам наш найліпший друг Патрік, правда у вигляді надувної кульки.

Battle for Bikini Bottom – Rehydrated хоч і страждала на геймдизайн початку нульових, зате була чудовим ремастером. Ми з нетерпінням чекаємо повноцінну нову частину в серії. Тим паче, що платформерів, виходить не так вже й багато, а наступний Crash Bandicoot змінив жанр.

Age of Empires II: Definitive Edition

Жанр: RTS

Дата: 31 січня

Платформа: PC (2019), Xbox One, Xbox Series X|S

Коли точаться запеклі бої щодо ексклюзивів на різних платформах, стратегії в реальному часі були останнім аргументом на користь ПК, проте вже дуже давно і цей жанр добре почуває себе на консолях. Оновлена версія Age of Empires II, гри 2000 року, пропонує 4К, ремастер усього аудіосупроводу, а також абсолютно нову кампанію — Останні Хани. Версія для консолей отримає підтримку клавіатури та миші, а також кросплей з гравцями на ПК.

Пізніше цього року на консолях вийде й Age of Empires IV.

Superfuse

Жанр: Action, RPG

Дата: 31 січня

Платформа: PC (Early Access)

Superfuse це кооперативний, для чотирьох гравців, hack-n-slash екшен видом з гори. Доступно всього два класи, проте розгалужене дерево талантів дозволяє створювати різні набори вмінь, які можна і навіть потрібно комбінувати з талантами напарників для більш ефективного винищення противників.

Якщо немає друзів, то гру можна проходити наодинці.

Inkulinati

Жанр: Strategy, RPG

Дата: 31 січня

Платформа: PC (Early Access), Xbox One, Xbox Series X

Чорнильнокрокова стратегія, що візуальним стилем відсилає до манускриптів середньовіччя, а назвою до ордену Ілюмінатів. Гравцю доведеться взяти під контроль одного з Інкулінаті (Чорнилюміната) та стати найкращим з поміж кращих у цій суворій грі наповненій гумором та гротеском.

Inkulinati перший проєкт польської студії Yaza Games і якщо ви сумніваєтеся, що гра може запропонувати щось більше окрім цікавого візуального стилю, у Steam вже доступна демоверсія.

Disqus Comments Loading...