Статті Статті 04.01.2023 о 10:00 comment views icon

У що пограти у січні. Ігрові релізи місяця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

Початок року не часто радує цікавими та, особливо ААА-іграми, тому й цей січень 2023 не став виключенням. Хоча під кінець місяця нас чекає кілька довгоочікуваних проєктів та цікавих відкриттів.

One Piece Odyssey

Жанр: RPG

Дата: 13 січня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

One Piece Odyssey це рольова гра з покроковими боями у складі команди піратів Солом’яного Капелюха. Досліджуючи великі простори, гравцю дозволено перемикатися між усіма героями, що обумовлено ігроладно. Кожний з персонажів володіє унікальними здібностями та вміннями, які використовуються у подоланні перешкод, вирішенні пазлів та інших задач.

Бої відбуваються на окремих бойових аренах на які можуть впливати випадкові події, які тут отримали назву «Драматичні сцени». Наприклад, Санджі можуть оточити жінки й він буде не в змозі вчиняти будь-які дії під час бою.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Гра мала вийти ще у вересні, проте реліз відклали до 13 січня.

Farlanders

Жанр: Strategy

Дата: 17 січня

Платформа: PC

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Перед вами містобудівна економічна стратегія про колонізацію та тераформування Марса від українського розробника Андрій Бичковського. Хоча гра й розробляється однією людиною, це повноцінна економічна стратегія, з різними ресурсами, гілками розвитку, та ланцюгами будівництва необхідних для життя людей споруд.

Особливість Farlanders це випадкова генерація мапи та повноцінний сюжетний режим, пролог якого вже доступний у Steam безкоштовно.

Persona 3 Portable та Persona 4 Golden

Жанр: RPG

Дата: 19 січня

Платформа: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Кількості перевидань та оновлень серії Persona позаздрить навіть Тодд Говард зі своїм Skyrim. От і на консолях поточного та минулого покоління нарешті з’являться Persona 3 Portable та Persona 4 Golden.

Persona, або ж Shin Megami Tensei: Persona, є відгалуженням серії Shin Megami Tensei та занурює у пригоди та буденне життя старшокласників.

Ігролад розподіляється між життям звичайного школяра та боротьбою зі злом, так званими Тінями. Бойова система зосереджена довкола Персон, які є основною бойовою одиницею у війні проти зла.

Forspoken

Жанр: Action RPG

Дата: 24 січня

Платформа: PC, PS5

Американка Фрей Голланд потрапляє до фентезійного світу Атія, отримує пачку магічних здібностей і тепер намагається віднайти можливість повернутися в рідний Нью-Йорк.

Forspoken досі лишається темною конячкою цього року, навіть демоверсія не дає остаточної відповіді чи буде успішною нова гра авторів Final Fantasy XIII/XV.

Dead Space Remake

Жанр: Action Horror

Дата: 27 січня

Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Electronic Arts намагається вдихнути нове життя у старі франчайзи, для когось відродженням має стати нова гра в серії (Dragon Age, Mass Effect, Need for Speed), у випадку з Dead Space це повноцінний рімейк. Окрім повністю нової візуальної частини, розробники додали й дещо нове, наприклад «режисера жаху», як у серії Left 4 Dead, який має зробити ваше проходження гри трішечки унікальним.

Як приклад, в один момент з вентиляції може вистрибнути некроморф, а в іншого гравця цей епізод пройде трішки спокійніше. З інших нововведень, Айзек заговорив та отримав нову зовнішність, яка не усім фанатам припала до душі. Хоча скажемо відверто, у грі було небагато епізодів в яких ми бачили обличчя головного героя.

Season: A Letter to the Future

Жанр: Adventure

Дата: 31 січня

Платформа: PC, PS4, PS5

Насувається невідворотний катаклізм. Головна героїня подорожує велосипедом та намагається зібрати якомога більше артефактів та інформації про життя та звички людей для майбутніх поколінь, яким вдалося вижити.

Season: A Letter to the Future це медетативна пригода з нескладними пазлами та дослідженням різних культур.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Жанр: Platformer

Дата: 31 січня

Платформа: PC, Switch, PS4, Xbox One

Нова гра — ідейний сиквел SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated від цих самих авторів. На противагу Battle for Bikini Bottom, у новій грі вирішили зупинитися на одному ігровому персонажі — Губці Бобу, зате геніального крабсбургероба наділили різними здібностями, а допомагатиме нам наш найліпший друг Патрік, правда у вигляді надувної кульки.

Battle for Bikini Bottom – Rehydrated хоч і страждала на геймдизайн початку нульових, зате була чудовим ремастером. Ми з нетерпінням чекаємо повноцінну нову частину в серії. Тим паче, що платформерів, виходить не так вже й багато, а наступний Crash Bandicoot змінив жанр.

Age of Empires II: Definitive Edition

Жанр: RTS

Дата: 31 січня

Платформа: PC (2019), Xbox One, Xbox Series X|S

Коли точаться запеклі бої щодо ексклюзивів на різних платформах, стратегії в реальному часі були останнім аргументом на користь ПК, проте вже дуже давно і цей жанр добре почуває себе на консолях. Оновлена версія Age of Empires II, гри 2000 року, пропонує 4К, ремастер усього аудіосупроводу, а також абсолютно нову кампанію — Останні Хани. Версія для консолей отримає підтримку клавіатури та миші, а також кросплей з гравцями на ПК.

Пізніше цього року на консолях вийде й Age of Empires IV.

Superfuse

Жанр: Action, RPG

Дата: 31 січня

Платформа: PC (Early Access)

Superfuse це кооперативний, для чотирьох гравців, hack-n-slash екшен видом з гори. Доступно всього два класи, проте розгалужене дерево талантів дозволяє створювати різні набори вмінь, які можна і навіть потрібно комбінувати з талантами напарників для більш ефективного винищення противників.

Якщо немає друзів, то гру можна проходити наодинці.

Inkulinati

Жанр: Strategy, RPG

Дата: 31 січня

Платформа: PC (Early Access), Xbox One, Xbox Series X

Чорнильнокрокова стратегія, що візуальним стилем відсилає до манускриптів середньовіччя, а назвою до ордену Ілюмінатів. Гравцю доведеться взяти під контроль одного з Інкулінаті (Чорнилюміната) та стати найкращим з поміж кращих у цій суворій грі наповненій гумором та гротеском.

Inkulinati перший проєкт польської студії Yaza Games і якщо ви сумніваєтеся, що гра може запропонувати щось більше окрім цікавого візуального стилю, у Steam вже доступна демоверсія.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: