Вивчення іноземної мови можна перетворити на захопливий процес – якщо застосувати творчий підхід. Ось наприклад: покращити знання англійської допоможе перегляд фантастичних фільмів. Якщо дивитися їх в оригіналі, то сприйняття мови на слух виходитиме на новий рівень, а словниковий запас розширюватиметься.

У партнерському матеріалі разом з Englishdom даємо практичні поради щодо вивчення англійської за допомогою фільмів, а також пропонуємо список стрічок на вибір – для різного рівня володіння мовою.

Партнерський матеріал?
  1. Порада 1. Виберіть фільми відповідно до свого рівня

Правильний вибір фільму є дуже важливим. Перегляд занадто складної стрічки принесе не задоволення, а лише розчарування і зневіру у власних силах. Для новачків підійдуть стрічки із простими сюжетом і мовою. Наприклад, класичний E.T. the Extra-Terrestrial Стівена Спілберга. Тим, хто вже володіє базовим рівнем, можна ускладнювати завдання і дивитися в оригіналі легендарні Star Wars. А для високого рівня варто вибрати картини зі складнішими лексикою і граматикою, як-от Inception.

  1. Порада 2. Використовуйте субтитри

Увімкнені субтитри англійською, особливо на початковому рівні, можуть значно полегшити розуміння діалогів і нових слів. Коли розуміння мови зросте, субтитри можна вимкнути. Ще одна хороша вправа: перемотувати фільм назад і переслуховувати особливо складні діалоги чи вирази.

  1. Порада 3. Проводьте аналіз фільму після перегляду

На практиці це означає записати нові слова і фрази, а потім спробувати їх використовувати в мовленні. Варто також докладно розглянути діалоги та розібрати складні граматичні конструкції.

  1. Порада 4. Дивіться фільми різного часу

Перегляд фільмів, знятих у різні десятиліття, допоможе поглибити розуміння мовних варіацій та акцентів. А вивчення мови через фільми різних жанрів допоможе урізноманітнити словник мовними конструкціями.

  1. Порада 5. Обговорюйте фільми

Після перегляду фільму варто обмінятися враженнями та думками із друзями. Практика допоможе зняти мовний бар’єр. А ще можна коментувати фільм в англомовній спільноті, на форумі чи в соціальних мережах. Це допоможе закріпити фрази та вирази й вивчити розмовні і сленгові конструкції.

Від «Wall-E» до «Зоряних війн»: як прокачати англійську, дивлячись кіно. 5 дієвих порад

Більше про корисну англійську на сайті Englishdom

 

Добірки для різних рівнів знання мови

Початківці (Beginners):

  • E.T. the Extra-Terrestrial (1982). Фільм Стівена Спілберга розповідає історію дружби хлопчика і прибульця з іншої планети. Діалоги у стрічці досить прості й легко зрозумілі.
  • Wall-E (2008). Анімаційний фільм студії Pixar про робота-прибиральника Wall-E на спустілій Землі. У ньому небагато діалогів, і він легкий для сприйняття.
  • The Iron Giant (1999). Анімаційна історія про хлопчика та його гігантського дружнього робота. Стрічка також легко сприймається.

Середній рівень (Intermediate):

  • Star Wars (1977 – наш час). Епічна сага про боротьбу добра і зла. Розширює словниковий запас і допомогає натренувати розуміння нових складних понять.
  • Jurassic Park (1993). Фільм Стівена Спілберга про відродження динозаврів. Суміш пригод і наукових понять робить цей фільм ідеальним для розширення словникового запасу.
  • Back to the Future (1985). Пригодницька комедія, що вводить терміни і фрази, пов’язані з подорожами в часі.

Високий рівень (Advanced):

  • Blade Runner (1982). У фільмі багато і технічних термінів, і філософських понять.
  • Inception (2010). Фільм має заплутаний сюжет, що ускладнює розуміння і без того непростих концепцій і діалогів. Але для тренування розуміння на слух і збагачення словникового запасу ускладнення часом корисні.
  • The Matrix (1999). Стрічка допоможе вивчити лексику, пов’язану з віртуальною реальністю. А також дозволить зрозуміти багато понять із сучасної філософії та масової культури, адже значна частина концепцій базуються саме на ідеях з «Матриці».

Досвідчені (Proficient):

  • 2001: A Space Odyssey (1968). Стенлі Кубрик майстерно використовує філософські поняття для розповіді про еволюцію. Фільм допоможе розширити словник і вивчити нові терміни.
  • Interstellar (2014). Фільм Крістофера Нолана збагачує словниковий запас. У стрічці згадуються складні наукові теорії та поняття, як, наприклад, чорна діра чи інші астрономічні явища.
  • Arrival (2016). Фільм Дені Вільнева про спілкування з іншопланетянами. Допомагає вивчити англійську через спеціалізований мовний контекст і доволі складні діалоги.

Прокачати англійську можна тут

Партнерський матеріал?

Більше про Englishdom

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: