Білл Гейтс і Марк Цукерберг є прикладами успішних людей, які не завершили навчання. Утім, вважати, що вища освіта нікому не потрібна, є помилкою вижившого, бо існує чіткий зв’язок між освітою та доходом. За прогнозами, американці, які закінчили коледж, зароблятимуть на 35% більше тих, хто кинув.

Із проблемою мотивації студентів стикаються виші та навчальні центри по всьому світу. Вирішують її різними шляхами. Прикладом ефективного підходу є український Neoversity, що пропонує здобути онлайн-ступінь бакалавра або магістра IT. За кожним студентом тут закріплений менеджер щастя, який слідкує за його успіхами, мотивує та сприяє особистому розвитку.

У партнерському проєкті з Neoversity розповідаємо, чим займається відділ щастя, що він дає студентам, а також як дізнатись більше про освіту в Neoversity й отримати шанс виграти MacBook.

Партнерський матеріал?

Чим займається відділ щастя

Відділ щастя в Neoversity – це клієнт-менеджери, які супроводжують кожного студента з моменту вступу й до випуску. Їхнє основне завдання – створювати для студентів комфортне середовище та мотивувати їх навчатися.

Основні напрями їхньої роботи такі:

  1. Розв’язання всіх організаційних питань: запрошення на заняття, перенесення занять тощо.
  2. Підтримка в навчанні: нагадування про домашні завдання, допомога в разі виникнення проблем.
  3. Особиста підтримка: мотивація, дружні поради, пошук балансу між освітою та особистим життям.

Якщо охарактеризувати менеджерів щастя Neoversity двома словами, то це буде «швидкість» і «гнучкість». Кожне організаційне питання, яке виникає у студента, менеджер вирішує протягом двох годин. Крім того, на 99% запитів студенти отримують відповідь «так». Наприклад, якщо людина просить перенести заняття або якийсь термін, менеджер запропонує інший варіант.

«Для наших студентів ми друзі і психологи, вони можуть звернутися до нас у будь-який критичний момент, і ми вислухаємо», – додають у Neoversity.

Зусилля менеджерів щастя не є марними. Наприклад, завдяки їхній підтримці навчання в Neoversity продовжують студенти-військові, які знаходяться в зоні бойових дій. «У нас були  випадки, коли демо проєкту демонстрували з окопів», – розповідають у відділі.

Як не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастя

Дізнатися більше про відділ щастя можна на Open Day в Neoversity.

Принципи роботи відділу щастя

Аби ефективно виконувати роботу, у відділі щастя дотримуються головних правил.

  1. Активне слухання. Менеджери детально розпитують про ситуацію, у якій знаходиться студент, щоб допомогти йому.
  2. Індивідуальний підхід. У Neoversity є правила навчання, але менеджер не є ботом, який відповідає суто за інструкціями. Це емпатійна людина, яка входить у положення і пропонує рішення, яке буде оптимальним для студента.
  3. Допомога з навчанням. «Ми пушимо студентів здавати домашнє завдання, щоб вони не збавляли темп, а якщо є якісь труднощі, ми, як Чіп і Дейл, поспішаємо на допомогу, – кажуть у відділі. – Пропонуємо способи, як покращити навчання, техніки, якими можна скористатись, залучаємо ментора та викладача, щоб допомогти студенту». Завдяки такій підтримці студенти проходять шлях від «Я не зможу» до моменту «Ого, я і не думав, що впораюсь!».
  4. Мотивація. Менеджери хвалять студентів за класні результати, пишуть мотиваційні дописи, дають поради з таймменеджменту, діляться лайфхаками, які можуть допомогти в навчанні та саморозвитку. Наприклад, у Neoversity активно використовують методику «90 на 30»Як не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастяЯк не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастя90 хвилин на роботу, 30 на відпочинок, методику доведення справ до кінця Девіда Аллена тощо.
  5. Постійний зворотний зв’язок. Після кожного блоку навчання менеджери аналізують результати потоку, збирають зворотний зв’язок у кожного студента. Усі побажання та зауваження оперативно передають у роботу й розповідають про результати студентам, аби вони знали, що їх почули.

Як не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастя

Зареєструватись на день відкритих дверей в Neoversity можна за посиланням.

Що приваблює студентів

Менеджери щастя створюють максимально комфортні умови для навчання та позбавляють студентів тих клопотів, які на них чекають у традиційних освітніх закладах. «Наприклад, в університеті кажуть: “Принесіть таку-то довідку”, – а в людині круглі очі та запитання, де цю довідку взяти, – розповідають у відділі. – У нас таких питань немає, бо менеджер підтримує студента на кожному кроці».

Важливою для молоді є також швидкість, з якою вирішуються всі питання. «Зараз усі звикли до швидкого та надійного сервісу, як в інтернет-магазинах, – підкреслюють у Neoversity. – Ми запровадили сервіс такого самого рівня в навчанні».

Відділ щастя сприяє балансу між навчанням та особистим життям. Як результат, студенти не перевантажені та мають час на відпочинок. Це зменшує ризик вигорання, а отже, підвищує шанси на успішне здобуття освіти.

Як не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастя

День відкритих дверей у Neoversity: презентація програм і розіграш MacBook

Детальніше про те, як менеджери щастя заохочують вчитися та підтримують студентів, ви можете дізнатися на Open Day у Neoversity. Подія відбудеться онлайн 9 червня, початок о 15:00. Участь безплатна, зареєструватися можна тут.

На Open Day Neoversity офіційно анонсує бакалаврську програму, яку зараз затверджують у Міністерстві освіти України. Магістерські програми Neoversity мають європейську акредитацію, бо розроблені спільно з колегіальним європейським вишем Woolf. На них уже навчається понад 700 студентів.

Магістратура Neoversity пропонує IT-освіту за чотирма найзатребуванішими напрямами:

  • Data Science & Data Analytics;
  • Cyber Security;
  • Software Engineering;
  • Product Design & Human-Computer Interaction.

Головні особливості Neoversity: навчання на проєктахЯк не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастяЯк не кинути IT-освіту на півдорозі? В Neoversity за студентами закріплюють менеджерів щастя80% практики, викладачі-практики та ментори, гейміфікація навчання, нетворкінг, кар’єрний супровід, IT-англійська, розвиток софтскілів, зіркові запрошені спікери, а також підтримка відділу щастя.

Усі деталі можна дізнатися на Open Day. Окрім презентації освітніх програм та умов вступу на учасників чекають мотивувальні історії студентів і зіркових гостей, поради щодо побудови кар’єри в IT, розіграш MacBook і мерчу Neoversity.

Партнерський матеріал?

Зареєструватись на Open Day у Neoversity

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: