Український сервіс зі спільного придбання нерухомості Inzhur запускає вже третій інвестиційний фонд нерухомості Inzhur Supermarket. Inzhur працює як REITЯк придбати нерухомість, яку орендують мережі на кшталт «Сільпо»: дохідність, умови та інші нюансиЯк придбати нерухомість, яку орендують мережі на кшталт «Сільпо»: дохідність, умови та інші нюансиreal estate investment trust, англ. інвестиційний фонд нерухомості ще з минулого року. Завдяки низькому порогу входу багато інвесторів отримали доступ до великої прибуткової нерухомості з довгостроковими орендними контрактами. За дев’ять днів фонд зібрав понад 100 інвесторів.

У партнерському матеріалі з Inzhur його команда ділиться перевагами таких інвестицій і розповідає, як стати власником частини нерухомості, яку орендують великі українські та міжнародні мережі. 

Партнерський матеріал?

Які вже є фонди та в чому відмінності

Усі інвестори Inzhur стають співвласниками готової нерухомості, яка вже працює і приносить прибуток. Об’єкти передають в оренду відомим компаніям з багатомільярдними доходами. Така концепція дозволяє диверсифікувати ризики не лише в межах багатьох будівель, а й багатьох орендарів. 

Першими двома фондами нерухомості стали: 

  • фонд 1001: єдиний об’єкт – супермаркет, який здали в оренду мережі «Сільпо»; 
  • фонд 2001: багато об’єктів, переданих в оренду ПІІ «Макдональдз Юкрейн ЛТД».

На відміну від фонду 1001, Inzhur Supermarket задуманий як мультиоб’єктний і мультибрендовий фонд. Він спеціалізується виключно на супермаркетах. 

Дохід інвестора формується з орендних платежів, які прив’язані до USD. Орендна плата також прив’язана до виторгу супермаркетів. Зростає інфляція – ростуть ціни на продукти, а відповідно, і виторг супермаркету й орендний платіж.  

Як придбати нерухомість, яку орендують мережі на кшталт «Сільпо»: дохідність, умови та інші нюанси

Більше про фонди Inzhur та як стати інвестором можна дізнатись тут

 

Головне про Inzhur Supermarket

  • Заплановані орендарі – топові українські та міжнародні мережі супермаркетів, як-от «Сільпо» та інші відомі бренди з багатомільярдними доходами
  • На кожен новий сертифікат припаде нова частка нерухомості. Це означає, що дохідність наявних інвесторів не буде змінюватися чи розмиватися, коли фонд додаватиме нові об’єкти та випускатиме нові сертифікати. 
  • У власності інвесторів будуть об’єкти, які вже працюють. 
  • Запланована дивідендна дохідність: 9,5% в USD. 
  • Мінімальна інвестиція 122 тис. грн. 
  • Вартість доінвестиції – від 1 тис. грн. 
  • Строк діяльності фонду – 20 років. Після цього фонд нерухомості гарантує викуп усіх сертифікатів за ринковою ціною.
  • Виплата дивідендів – щомісяця протягом 10 робочих днів. 
  • Усі об’єкти нерухомості застраховані. 
  • Капіталізація: інвестор бере участь у зростанні вартості об’єкта. 
  • Щорічна винагорода Inzhur за управління – не більше 1,5% від вартості чистих активів фонду. 

Детальніше про Inzhur Supermarket та умови за посиланням

 

Перший об’єктбудівля супермаркету 

Перший об’єкт уже знаходиться у власності фонду й, відповідно, у співвласності його інвесторів. Це будівля супермаркету в Києві, на вулиці Березневій, 12А, що передана в оренду мережі «Сільпо». Загальна площа об’єкта – 3395 м2, супермаркет уже працює і приносить пасивний дохід від оренди.
Другим об’єктом стане будівля супермаркету в селі Крюківщина, на вулиці Івана Богуна, 2А. Його площа 3317,2 м2

Незабаром фонд поповниться новими об’єктами. Загалом Inzhur Supermarket хоче зібрати понад 100 супермаркетів, для цього сервіс вже зареєстрував інвестиційні сертифікати на 10 млрд грн. 

Як придбати нерухомість, яку орендують мережі на кшталт «Сільпо»: дохідність, умови та інші нюанси

Як зараз працюють інші фонди Inzhur

Фонд нерухомості 1001 вже повністю розпродав свої сертифікати. Додаткову емісію не планують, адже у власності фонду єдиний об’єкт. Попри повномасштабне вторгнення, протягом усього 2022 року інвестори фонду 1001 отримали навіть більше від обіцяної дохідності 10,06% в USD, реально вона склала 10,14%.

Багато інвесторів першого фонду вже інвестували в фонд нерухомості і чекають на запуск Inzhur Supermarket. 

Як придбати нерухомість, яку орендують мережі на кшталт «Сільпо»: дохідність, умови та інші нюанси

Нові інвестори, які зацікавлені в нерухомості для супермаркетів із прив’язаною до USD дохідністю, зможуть інвестувати в Inzhur Supermarket. У нього схожі дохідність та умови, але нижчий поріг входу і кращі можливості для доінвестиції. 

Сертифікати фонду нерухомості 1001 будуть доступними лише на вторинному ринку: якщо ви забажаєте придбати саме їх, зверніться до менеджера Inzhur. Як тільки хтось з інвесторів запланує продати свої сертифікати, з вами обов’язково зв’яжуться.  

Продаж сертифікатів фонду нерухомості Inzhur Supermarket розпочалась 1 травня 2023 року. Стежте за новинами першого українського REIT у Telegram, Facebook чи Instagram.

Iнвестувати в дохідну нерухомість

 

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.
Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: