Сьогодні телевізор – це не тільки телебачення, а ще й стримінгові відеосервіси, геймінг, трансляції фото- й аудіоконтенту, використання застосунків, показ презентацій і що завгодно ще. Навантаження на «залізо» й операційну систему пристрою істотно зростає, і телевізор може почати працювати не так швидко, як того хоче користувач. 

У партнерському матеріалі експерти бренду смарттелевізорів KIVI радять, що робити, щоб пристрій буквально «літав».

Партнерський матеріал?

Від чого залежить швидкість роботи телевізора

Головним чином – від навантаження на пристрій.

У будь-якому телевізорі є два види пам’яті: вбудована й оперативна. Вбудована дає можливість завантажувати застосунки чи контент і зберігати їх. Оперативна ж використовується в момент безпосередньої роботи телевізора – коли завантажуються і використовуються застосунки.

Чим менше вільного місця на пристрої, тим повільніше працюватиме вся система. Тож рекомендуємо під’єднувати зовнішній накопичувач і використовувати його як вбудовану пам’ять TV. Телевізори KIVI нової лінійки дозволяють під’єднувати додаткові пристрої обсягом до 2 ТБ. Таким чином залишається вільною вбудована пам’ять телевізора і він починає працювати набагато швидше.

Ще одна порада: не завантажувати на пристрій зайвих застосунків чи контенту, а також вчасно видаляти те, що більше не використовуєте. Іноді значна частина пам’яті телевізора звільняється, якщо користувач просто почистить кеш ігор чи застосунків. Час від часу перевіряйте свій телевізор.

Як прискорити роботу смарт-телевізора: пам’ять, ОС, віруси, швидкість інтернету. Поради від KIVI

Більше про смарттелевізори KIVI можна дізнатися за посиланням

 

Чому важливо оновлювати операційну систему

Найсвіжіша доступна на ринку версія операційної системи для телевізорів від Google – це ОС Android TV 11. Саме вона встановлена в новій лінійці KIVI. Рекомендуємо користуватися найновішими версіями ОС, тому що вони мають найширші можливості порівняно зі своїми попередницями. 

Варто також звертати увагу на офіційність операційної системи – таку можливо оновлювати незалежно від виробника телевізора, а Google підтримує її стабільну роботу протягом усього часу життя пристрою.

Офіційне оновлення, доступне від Google, треба завантажувати на телевізор з офіційних ресурсів. А от завантажена з флешкарти неофіційна прошивка може спричинити таке зависання телевізора, що єдине місце, де його зможуть полагодити, – це сервісний центр.

Радимо не вимикати автоматичне оновлення ОС, як це робить багато хто з користувачів. Адже розробник додає в нові версії «операційки» важливі апдейти, які можуть її прискорити і зробити безпечнішою.

Як прискорити роботу смарт-телевізора: пам’ять, ОС, віруси, швидкість інтернету. Поради від KIVI

Подивитись телевізори KIVI нової лінійки можна на сайті

 

Чи існують віруси для телевізорів

Є міф, що до телевізора може потрапити вірус. У телевізорах KIVI жодного разу не знаходили зараження вірусами. Але маємо попередити всіх користувачів: важливо контролювати, хто чи що має доступ до операційної системи вашого TV і що саме до нього підімкнене. 

Для більшої певності можна завантажити застосунок-антивірус з Google Play, особливо якщо ви під’єднуєте зовнішні накопичувачі, флешки чи інші гаджети до телевізора. Загалом, якщо на телевізорі тільки переглядати контент і грати в ігри, вірус не матиме можливості проникнути в систему.

 

Для чого потрібні потужне «залізо» і швидкий інтернет

Для того щоб підтримувати плавність картинки і швидкість роботи пристроїв, компанія KIVI закупила для виробництва останньої лінійки телевізорів партію найновіших чипсетів. Вони на 30% потужніші за середньостатистичні на ринку. Чипсети беруть участь у графічній обробці зображення, а їхня потужність дозволяє телевізору працювати стабільно швидко протягом тривалого проміжку часу. 

Мінімальна швидкість інтернету, яка потрібна телевізору, – 30 Мбіт/с. Це забезпечить чіткий якісний сигнал. Але 4К вимагає швидшого інтернету – від 100 Мбіт/с. Тож постійна та головна рекомендація для швидкодії смарт-TV від KIVI – це забезпечити стабільний швидкий доступ у мережу. Особливо це стосується глядачів, які дивляться потокове відео в 4К або грають в онлайн ігри на телевізорі. 

Як прискорити роботу смарт-телевізора: пам’ять, ОС, віруси, швидкість інтернету. Поради від KIVI

Вибрати смарттелевізор та замовити можна тут

 

Про KIVI

KIVI — міжнародна компанія, заснована 2016 року, європейський офіс якої розташований в Будапешті. Основний бізнес – розробка та виробництво смарттелевізорів  з дистрибуцією продукції в Європу та Азію. Відділ Research & Development знаходиться в Україні та Китаї.

Виробництво KIVI здійснюється на потужностях найбільшого у світі контрактного виробника MTC (Шеньчжень, Китай) і відповідає міжнародним вимогам якості. KIVI використовує компоненти провідних виробників Китаю, Японії, Тайваню, Південної Кореї.

На сьогодні продали понад 1,5 млн пристроїв.

KIVI є сертифікованим партнером Google і Netflix.

 

Партнерський матеріал?

Більше про смарттелевізори KIVI

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: