Англійська для ІТ: словники, подкасти, новини

Опубликовал
Englishdom

Чи потрібна айтівцю англійська? – Це питання вже навіть не обговорюється. Адже англійська мова потрібна передусім для розуміння термінології та роботи над міжнародними проєктами. Саме англійською написана абсолютна більшість інформаційних матеріалів та професійної літератури, які спрощують життя фахівцю в ІТ-сфері.Практично будь-який проєкт, призначений для міжнародного ринку, ведеться англійською мовою.

Навіть якщо айтівець володіє професійним жаргоном — фіксить, тестить, апдейтить або робить бекап — це ще не означає, що він дійсно володіє англійською мовою.

Тому ми зібрали серію словників, подкастів та інших матеріалів, які допоможуть айтівцю вивчати англійську.

Спеціалізовані словники з англійської для айтівців

Професійна лексика – це мастхев. Та навіть у сеньйорів іноді трапляються терміни, з якими вони стикаються вперше. Щоб розібратися у них, потрібні спеціальні словники. Ми зібрали кілька найцікавіших.

Computerlanguage.com

У словнику більш як 25 000 термінів зі сфери IT. Всі терміни розписані докладно, практично в енциклопедичному стилі, з ілюстраціями та поясненнями.

Techterms.com

Хороший словник із детальним описом термінів. Біля кожного стоїть індекс Техфактора. Чим він вищий, тим більш специфічний термін ви шукаєте.

Computerhope.com

Зручний словник з більш ніж 15 000 слів з ІТ сфери. Статті досить докладні, тож ви напевно зможете дізнатися щось нове.

Techopedia.com

Чудовий словник, де для кожного терміну даються приклади. А система тегів дозволяє зручно переміщатися між пов’язаними термінами.

Consp.com

Хороший словник абревіатур та спеціальних базових термінів в галузі ІТ. Він стане вам у пригоді, якщо ви хочете вивчити базис без надто вузькоспеціалізованих слів.

Також ви можете формувати власний інтерактивний словник, такий як ED Words, додаючи у нього ті слова і фрази, які вам потрібно вивчити. Це дуже зручно, оскільки він синхронізується між різними девайсами і допомагає регулярно повторювати лексику.

Подкасти для IT-фахівців

А тут вже подвійна користь: свіжі новини та ІТ тренди, а також прокачка усного сприйняття англійської мови.Обирайте найцікавіші для себе та слухайте:

Inside IT

У подкасті фахівці з компанії Intel обговорюють різні проблеми та питання комп’ютерних технологій: від розвитку хмарних систем до захисту даних у соціальних мережах.

RunAs Radio

Щотижневий подкаст для IT-фахівців, які працюють із програмами в операційній системі Windows.

SearchCIO

У подкасті ви почуєте про тренди та новини сфери IT у світі, а також багато цікавої інформації для керівників відділів.

Microsoft TechNet Radio

Подкаст спеціально для тих, хто в захваті від IT. У випусках розповідають про сучасні технології та людей, які їх створюють.

Новинні сайти та портали для IT-фахівців англійською

Висококласному профі важливо бути на гребені хвилі своєї професії. Спеціалізовані ресурси новин вам у цьому допоможуть.

reddit.com

Один з найбільших та найвідвідуваніших ресурсів на навколоайтішну тематику. Дарма що те, що оффтопів тут багато, ви зможете знайти цікаві статті на потрібну вам тему.

news.ycombinator.com

Найсвіжіші новини зі світу IT — агрегатор новин збирає цікаві новини з цілого ряду тематичних сайтів.

smashingmagazine.com

Цікавий онлайн-журнал для девелоперів та веб-дизайнерів. Тренди, новинки в галузі, цікаві штуки та секрети – все тут.

arstechnica.com

Багато статей зі сфери IT, написаних простою та зрозумілою мовою. Відмінно підходить для новачків в ІТ, які хочуть бути в тренді.

thenextweb.com

Великий сайт новин, де публікуються нові відомості зі сфери сучасних технологій і не тільки.

Звісно, це далеко не всі ресурси і матеріали, за допомогою яких можна вивчати та покращувати англійську у сфері інформаційних технологій. Це лише базовий комплект, який підійде для всіх IT спеціальностей.

Якщо у вас є корисні посилання чи цікаві ресурси, які допоможуть IT фахівцям з англійською мовою, додавайте їх у коментарі. 

А поки що долучайтесь до спеціалізованого онлайн-марафону з ІТ #English4IT від Englishdom і вивчайте нові слова та фрази граючи – 10 днів по 20 хвилин на день. Всі теми пов’язані з ІТ — від складання резюме до технічної комунікації в команді. Фіналістам марафону – 20% знижки на індивідуальні заняття. Приєднуйтесь просто зараз!

 

Disqus Comments Loading...