Російська команда Team Spirit, в складі якої два українця, виграла чемпіонат світу по Dota 2

Опубликовал
Asyris

Вчора вночі у Сіетлі відбувся вирішальний поєдинок чемпіонату світу по Dota 2 – The International 2023.. В гранд-фіналі Team Spirit без шансів обіграли Gladiators. Зустріч проходила у форматі “Best of 3” і закінчилась впевненою перемогою росіянської команди з рахунком 3:0.

Team Spirit, яка зробила релокейт в 2022 році в сателіт “країни 404” – проросійську Сербію, стала чемпіоном та заробила в якості призових 1,4 мільйона доларів і стала другою командою в історії кіберспортивної дисципліни Dota 2, яка виграла двічі The International. До цього двічі здобути “егіду” TI вдавалось лише OG.

Також Team Spirit перевершили досягнення української команди NaVi та стали лідерами за титулами чемпіонів світу у Східній Європі. NaVi виграли перший The International в історії турніру ще в далекому 2011-му році.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Здавалось би, що ж тут такого — виграли собі і виграли, але у складі Team Spirit грають двоє українців — Ілля Yatoro Мулярчук і Мирослав Mira Колпаков.

Yatoro ще й родом із Бучі, в якій російські військові вчиняли криваві воєнні злочини. Кіберспортсмен з України у квітні навіть записував відео зі своєї розгромленої квартири в Бучі. Проте це не завадило йому знову обійматися зі своїми російськими тіммейтами, після перемоги на The International 2023.

Після цього, Yatoro виставив в своєму Інстаграмі червоно-чорний прапор і задонатив…аж 40к грн на ЗСУ. Mira, який родом з Луцька, взагалі, обмежився якоюсь псевдоаполітичною месагою, що він певен, що його тіммейти — це якісь “інші” росіяни і він в них чомусь певен.
Більше ніяких заяв, чи дій за більше, ніж півтора роки від повномасштабного нападу росії, від цих двох не було…

Призовий пул цьогорічного The International, який наповнюється в тому числі з продажів Battle Pass для Dota 2, виявився одним із найнижчих в історії й склав $3,151,193. Згідно зі статистикою сайту Stratz, його придбали понад 10 000 гравців з України, які витратили $348,154. Якщо брати до уваги, що в призовий пул The International йде 25% від продажів Battle Pass, то українці проспонсорували російську команду Team Spirit майже на 90 тисяч доларів.

Але, Yatoro та Mira – не перші ренегати, які почали співпрацювати з організацією, родом з країни, яка вбиває українців. Ганебний список кібер-яничарів раніше відкрили Роман Resolut1on Фоминок з Нікополя, який зіграв навесні на The Berlin Major з Dota 2 у складі росіянської команди BetBoom, замінивши Івана Pure Москаленка — того самого ватана, який малював Z на офіційному турнірі від Valve і був за це дискваліфікований.
Ще був Yuragi з OG, наскільки пам’ятаю.

 

Disqus Comments Loading...