Дописи 31.10.2023 о 00:08 comment views icon

Російська команда Team Spirit, в складі якої два українця, виграла чемпіонат світу по Dota 2

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/asyris-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/asyris-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/asyris-96x96.png

Asyris

Головний Модератор Дописів, Голова Ради авторів ITC

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Вчора вночі у Сіетлі відбувся вирішальний поєдинок чемпіонату світу по Dota 2 – The International 2023.. В гранд-фіналі Team Spirit без шансів обіграли Gladiators. Зустріч проходила у форматі “Best of 3” і закінчилась впевненою перемогою росіянської команди з рахунком 3:0.

Team Spirit, яка зробила релокейт в 2022 році в сателіт “країни 404” – проросійську Сербію, стала чемпіоном та заробила в якості призових 1,4 мільйона доларів і стала другою командою в історії кіберспортивної дисципліни Dota 2, яка виграла двічі The International. До цього двічі здобути “егіду” TI вдавалось лише OG.

Російська команда Team Spirit, в складі якої два українця, виграла чемпіонат світу по Dota 2

Також Team Spirit перевершили досягнення української команди NaVi та стали лідерами за титулами чемпіонів світу у Східній Європі. NaVi виграли перший The International в історії турніру ще в далекому 2011-му році.

Здавалось би, що ж тут такого — виграли собі і виграли, але у складі Team Spirit грають двоє українців — Ілля Yatoro Мулярчук і Мирослав Mira Колпаков.

Yatoro ще й родом із Бучі, в якій російські військові вчиняли криваві воєнні злочини. Кіберспортсмен з України у квітні навіть записував відео зі своєї розгромленої квартири в Бучі. Проте це не завадило йому знову обійматися зі своїми російськими тіммейтами, після перемоги на The International 2023.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Після цього, Yatoro виставив в своєму Інстаграмі червоно-чорний прапор і задонатив…аж 40к грн на ЗСУ. Mira, який родом з Луцька, взагалі, обмежився якоюсь псевдоаполітичною месагою, що він певен, що його тіммейти — це якісь “інші” росіяни і він в них чомусь певен.
Більше ніяких заяв, чи дій за більше, ніж півтора роки від повномасштабного нападу росії, від цих двох не було…

Призовий пул цьогорічного The International, який наповнюється в тому числі з продажів Battle Pass для Dota 2, виявився одним із найнижчих в історії й склав $3,151,193. Згідно зі статистикою сайту Stratz, його придбали понад 10 000 гравців з України, які витратили $348,154. Якщо брати до уваги, що в призовий пул The International йде 25% від продажів Battle Pass, то українці проспонсорували російську команду Team Spirit майже на 90 тисяч доларів.

Але, Yatoro та Mira – не перші ренегати, які почали співпрацювати з організацією, родом з країни, яка вбиває українців. Ганебний список кібер-яничарів раніше відкрили Роман Resolut1on Фоминок з Нікополя, який зіграв навесні на The Berlin Major з Dota 2 у складі росіянської команди BetBoom, замінивши Івана Pure Москаленка — того самого ватана, який малював Z на офіційному турнірі від Valve і був за це дискваліфікований.
Ще був Yuragi з OG, наскільки пам’ятаю.

 

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: