15 зенітних установок Viktor для України виготовили у Чехії – волонтери зібрали 90 млн крон. Ще 100 таких систем ППО профінансували Нідерланди

Опубликовал
Андрей Русанов

Спарені зенітні кулемети Viktor вражають цілі на відстані до 2 км. Їхня мобільність забезпечує шасі на основі пікапа Toyota. 15 комплексів вже практично готові та прибудуть до України до кінця березня. Кошти на їхнє виробництво зібрали чеські волонтери в рамках акції «Подарунок путіну».

Установки ППО Viktor виготовлені чеською компанією Excalibur Army. Вони здатні ефективно захищати інфраструктурні та інші об’єкти від ударних безпілотників і насамперед актуальні для боротьби з Shahed та іншими дронами-камікадзе, що літають на малій швидкості та невеликій висоті.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Кулемети заряджені 300 14,5 мм патронами, ще 300 зарядів перебувають у запасі. Швидкість установки поєднується з можливістю пересуватися бездоріжжям, оперативно переміщаючись до місця завдання удару. Установки ефективно працюють вдень та вночі – їх оснащено нічним та денним прицілами. Також є можливість прямого наведення та стрілянини по наземних цілях.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди профінансують виробництво 100 Viktor установок у Чехії для передачі їх Україні. Недорогі у виробництві та експлуатації комплекси дозволять економити заряди дорожчих та потужніших систем ППО. Рішення про їх виробництво було ухвалене Чехією та Нідерландами після консультацій з Україною.

 

Disqus Comments Loading...