235 млн грн на 10 тис. FPV-дронів — українці за 3 доби закрили новий збір United24, «Повернись живим» та Monobank

Опубликовал
Вадим Карпусь

Цього понеділка благодійний фонд «Повернись живим», фандрейзингова платформа UNITED24 і monobank започаткували проєкт «Операція «Єдність» з метою зібрати 235 млн грн на закупівлю 10 тис. FPV-дронів для потреб українських захисників. Всього лише за кілька днів неймовірне українське суспільство закрило цей збір.

Як повідомили організатори, необхідна сума вже зібрана, і цей збір став найуспішнішим з початку війни. Всю необхідну суму у 235 млн грн вдалося зібрати за 3 повних доби.

«Проєкт тільки 14 серпня стартанув, і на ранок 17 серпня збір вже закрили. Люди донатять шаленими темпами. Це дійсно вражає, що у 2023 році у людей залишається мотивація. Дуже сподіваємося, показати вкотре суспільству, що наше об’єднання може принести неабиякі результати», — зазначив заступник директора фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Ці кошти підуть на 10 тис. дронів-камікадзе для української армії. FPV-дрони будуть придбані за кордоном, а в Україні їх доукомплектують бойовими частинами на суму 57 млн грн. Ці дрони вже зараз визнані ключовими на фронті, оскільки вони можуть змінити хід подій.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

В якості додаткового стимула для донорів (окрім очевидного – робити зле ворогам) організатори підготували кілька цінних призів:

  • 100 платинових карток monobank. На 5 з них лежать 100 тис. грн.
  • 10 зустрічей з амбасадорами UNITED24 і 50 подарунків від них.
  • Прапор зі звільнених П’ятихаток та 20 написів на боєприпасах fpv-дронів від «Повернись живим».

Також до цього переліку додалися:

  • 3 iPhone 14 від ROZETKA
  • 10 річних сертифікатів на навчання в Study.UA
  • Колекційні автографи Голди Меїр та Стівена Спілберга від Гаріка Корогодського.

І на додачу мережа мультимаркетів «Аврора» запропонувала на розіграш  новий автомобіль Toyota RAV4. Його розіграють серед тих, хто зробив внесок від 240 грн.

Disqus Comments Loading...